Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Beru na vědomí
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
zpět

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.
zpět

Výpočet ascendentu

Pro výpočet svého ascendentu zadejte datum a čas narození.
zpět

Horoskop pro Vás každý týden

Stačí vybrat znamení a zadat Váš email. Jednou týdně vám zašleme horoskop pro vaše znamení.

reklama

Poctivá sekaná s bramborovým pyré s čerstvými bylinkami

Dobře připravená sekaná je opravdová dobrota a kuchař Martin Kincl vám ukáže, jak z ní udělat opravdu luxusní pokrm. S voňavým bramborovým pyré, okurkovým relishem, křupavými cibulovými kroužky a jemnou dijonskou omáčkou.
Vydáno: 23.10.2016
Poctivá domácí sekaná
Autor: FTV Prima Poctivá domácí sekaná

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Co budete potřebovat (na 4 porce):

Poctivá domácí sekaná Foto:

  • 500 g mletého hovězího masa
  • 500 g mletého vepřového masa
  • sůl a mletý pepř
  • 1 housku
  • mléko podle potřeby
  • 1 vejce
  • 1 lžičku solamylu
  • 3 stroužky česneku
  • 1/2 lžičky drceného kmínu
  • špetku majoránky
  • trochu strouhanky

Na bramborové pyré:

  • 600 g brambor
  • sůl
  • čerstvé bylinky (šalvěj, koriandr, oregáno, hladkolistá petržel)
  • kousek másla
  • smetanu podle potřeby
  • špetku kurkumy
  • 1 lžíci piniových oříšků

Na okurkový relish:

  • 1 střední cibuli
  • 2 lžíce slunečnicového oleje
  • 100 g kyselých okurek
  • 1 lžíci hrubozrnné hořčice

Na dokončení:

  • 2 cibule
  • hladkou mouku na obalení
  • slunečnicový olej
  • 1,5 dl smetany ke šlehání
  • 1 lžíci dijonské hořčice
  • sůl a mletý pepř

 

Postup:

1. Vepřové a hovězí mleté maso osolíme a opepříme. Nakrájenou housku zalijeme mlékem a necháme nasáknout. K masu přidáme vejce, solamyl, nastrouhaný česnek, drcený kmín, majoránku, trochu strouhanky a vymačkanou housku a důkladně hněteme přibližně 10 minut. Pak z masa vytvarujeme tři válečky o průměru asi 5 cm, dáme je na vymazaný plech a pečeme 45 – 50 minut v troubě vyhřáté na 180 °C.

2. Oloupané a nakrájené brambory uvaříme v osolené vodě společně s větvičkou rozmarýnu. Scedíme je, odstraníme rozmarýn a brambory propasírujeme přes cedník do mísy. Přidáme nasekané bylinky, kousek másla a trochu smetany, kaši znovu zahřejeme, vmícháme kurkumu a podle potřeby ještě smetanu, aby kaše byla krásně hladká, a jen krátce prohřejeme. Nakonec vmícháme piniové oříšky.

3. Očištěnou a nadrobno nakrájenou cibuli orestujeme na oleji, přidáme nahrubo nastrouhané okurky, trošku šťávy z okurek a hrubozrnnnou hořčici. Promícháme, trochu osolíme a opepříme, povaříme asi 2 minuty a okurkový relish je hotov.

4. Zbývající cibuli nakrájíme na slabá kolečka, obalíme v mouce a osmažíme v rozpáleném oleji do křupava. V kastrůlku rozehřejeme smetanu s dijonskou hořčicí, krátce povaříme a omáčku lehce osolíme a opepříme.

5. Na talíř dáme bramborové pyré, přidáme trochu omáčky, okurkový relish v mističce a přidáme několik plátků sekané a osmaženou cibulku.

 

 

 

Uvedený recept je z pořadu Pečeme podle hvězd, který můžete sledovat každou neděli od 16.10 na Primě. 

Všechny odvysílané díly najdete na PrimaPLAY.

Článek je zařazen v: pečeme podle hvězd, domácí sekaná, poctivá sekaná, bramborové pyré, okurkový relish, vídeňská cibulka, cibulové kroužky, Martin Kyncl