Pěstní souboj, řev a rozbité sklo v Prostřeno! Hvězdy MMA budou zápasit s vařením

MMA - Prostřeno! S28 (26)

Prostřeno! bude tentokrát speciální. U plotny se utkají opravdoví bojovníci a mezi čtyřmi muži se objeví jen jediná žena. Někoho vaření baví, jiného méně. Jak to bude zápasníkům MMA u plotny odsýpat, co mají rádi a jak umí pokrmy naservírovat?

Seznamte se s hvězdami sportovního nebe – v kuchyni. Tedy v prostředí, které jim tak blízké asi nebude. V každém případě se můžete těšit nejen na skvělé recepty, ale také na boj s úkolem týdne, kterým je tentokrát příprava veganské pomazánky. Jak to mají MMA bojovníci se strategií, bude se hrát fér, nebo se budou snažit taktizovat a zvítězit? Kdo se k celému týdnu postaví čelem a kdo bude počítat přidělené body?

Soutěžící budou i v tomto týdnu bojovat o hlavní výhru 60 tisíc korun a také o diváckou přízeň, která jim může přinést deset tisíc. Ze stejné částky se pak může těšit i jeden z diváků, pokud bude štěstěna na jeho straně. Sledujte Prostřeno! od pondělí do pátku a hlasujte!

Pondělí: Lukáš Olejník sportuje a také sport komentuje

Mezi jeho koníčky patří sport, motorky, výlety, gastronomie a příprava kávy. Rád s přítelkyní cestuje, společně jezdí na motorce a chodí cvičit. Mají rádi i dobrou kávu, dobré jídlo a pití. Od dětství dělá sport – nejdéle se věnoval atletice, jízdě na snowboardu a MMA. V roce 2014 se držel v první pětici v žebříčku nejlepších zápasníků MMA. Jeho celoživotní sen je motorsport, kterému se věnuje jako hobby. Sám o sobě tvrdí, že je výbušný a emotivní extrovert. To se projeví i v kuchyni, když začne křičet kvůli tomu, že má málo talířů. Vsadí na menu od kamaráda šéfkuchaře, které připraví v jeho profesionální kuchyni. Jistit ho bude přítelkyně Kristýna. Jak si parta při pondělním prvním setkání sedne? Nejvíce kriticky se u stolu bude projevovat MMA legenda Václav Mikulášek, který si nechává říkat Baba Jaga. Vašek se jeden čas vařením živil, a tak ho ostatní považují za profíka a mají z něj respekt. Alespoň do té doby, než rozbije skleničku. Při šmejdění soutěžící objeví boxerské rukavice, a tak si zaboxují. A nebude to tento týden naposled.

Úterý: Václav „Baba Jaga“ Mikulášek se výzev nebojí

Pracoval jako kuchař v Anglii na výletních lodích. Má matku, sestru a neteř. Lukáš měl svůj první MMA zápas v roce 2014, od roku 2019 je zápasníkem Oktagonu MMA, a nyní už i jedním z nejznámějších – je vítězem bitvy o Ostravu, tedy součásti hlavního zápasu Oktagonu 19 proti Karlosu Vémolovi. Do speciálu Prostřeno! ho přihlásil kamarád a on výzvu přijal. Vaření doslova miluje. Nejraději má ovšem jídlo, které nemusí vařit, ale může ho hned sníst. Všichni jsou zvědaví, jak si s přípravou pokrmů poradí, a očekávají veliké výkony. Jako jediný má totiž zkušenosti s profi vařením. Sledujte už v úterý na prima+ a vpodvečer na obrazovkách, jak jeho mezinárodní menu zaujme. Václav podcení přípravu a nebude mít svůj den. Začne to omylem se šlehačkou a smůla na paty se mu bude lepit i dál. U stolu ale zavládne dobrá nálada a dětská hra na schovávanou hosty docela pobaví. Dívejte se v úterý a dozvíte se, jak přišel Václav ke své přezdívce Baba Jaga.

Středa: Davida Hoška nabídka na účast v Prostřeno! zaujala

Pracoval občas jako ochranka, dělal sport a trénoval. Nyní je profesionálním sportovcem MMA a občasným trenérem. Žije s přítelkyní a mají dceru a psa. Výzva vařit v pořadu Prostřeno! ho zaujala, proto ji přijal. Myslí si, že bude náročné uvařit pro pět lidí, ale také se těší na dobrou zábavu a novou zkušenost. Vsadí na krevety, avokádovou pomazánku, tagliatelle s kuřecím masem a čokoládovou pěnu. Pokud by vyhrál, peníze by použil na přípravu a zápasy. Tato jídla si vybral proto, že je má rád a vystihují ho. Jako zábavu si pro své hosty připraví krmení psů v útulku Troja. Podaří se mu vyhrát a  zaujmout? Sledujte už ve středu!

Čtvrtek: Jediná žena celého týdne Arleta má výzvy ráda

Vystudovala střední ekonomickou školu. Pracuje jako trenérka. Věnuje se amatérskému boxu – třikrát byla mistryní České republiky. V profesionálním boxu byla mistryní světa organizace WBU. V Body fitness se stala dvakrát mistryní České republiky a získala čtvrté místo na mistrovství Evropy. Žije s přítelem. Nabídku vařit v Prostřeno! přijala, protože má ráda výzvy. Pokud by vyhrála, o odměnu by se částečně rozdělila. Při zábavě se bude střílet. Uvaří batutu z hovězího masa, hráškovou polévku, steak z hovězí svíčkové a jako sladkou tečku upeče čokoládový dort. Jídla v menu si vybrala, protože jí všechny chody chutnají a tato skladba by mohla mít u jejích hostů úspěch. Zaujme její menu a přinese jí výhru? Dozvíte se už ve čtvrtek.

Pátek: Matúš Juráček se těší na novou zkušenost

Je MMA zápasníkem a juniorským mistrem České republiky v K1. Byl vítězem memoriálu Julia Tormy (box), dvakrát mistrem České republiky a jednou světovým šampionem v amatérském MMA a nyní je profesionálním MMA zápasníkem v organizaci Oktagon MMA. Má přítelkyni Lenku a společně vlastní dítě-pejska „pana Oldřicha“. Výzvu přijal, protože to je pro něj dobrá zkušenost. Výhru by věnoval na výstavbu nové tělocvičny, kterou právě zařizují. Bude jeho vyladěné menu úspěšné tak, jak si sám představuje? U plotny často nestojí, na svůj hostitelský den se ale náležitě připraví. Menu natrénuje a pro nákup pošle babičku. Ta mu bude radit i po telefonu, stejně jako jeho partnerka. A jako zábavu si připraví trénink ve Stromovce.

Těšte se na páteční pokličky, nad kterými bude vše odhaleno. O soutěžících tohoto týdne se totiž hodně dozvíte!

Sdílejte článek
Štítky vaření Prostřeno! recept MMA Václav Mikulášek speciál prima+ Lukáš Olejník David Hošek Arleta Krausová Matúš Juráček

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 27. 7. 2024

Řiďte se svými instinkty a neuděláte chybu, Berani. Možná se budete muset vzdát kontroly a odložit logické myšlení. Nechte se unášet větrem. Prozkoumejte své pocity a to, jak je ovlivňují ostatní. Dnes bude téměř nemožné upevnit nějaké plány. Raději prozkoumejte možnosti a porovnejte se s ostatními. Nezaškatulkujte se do jednoho způsobu myšlení.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.