Advertoriál

22. dubna 2024 08:15

Komerční sdělení

Piercing. Od starověkých rituálů po moderní umění

Módní akcent nebo kulturní dědictví? Piercing je rozhodně nejoblíbenější a nejvyhledávanější tělesnou modifikací na světě, která odráží jak osobní preference a módní trendy, tak i hluboké kulturní tradice.

Jaký je dnes módní piercing a jak se proměnil v průběhu času, se dozvíme z tohoto článku společně s VEAN TATTOO.

Jedním z nejoblíbenějších typů piercingu je piercing do ucha

Nadčasová klasika, je to skutečně pravda a kde se tato klasika vzala? Piercing v ušním lalůčku je nejstarší úpravou těla. Nejstarší mumie jménem Etzi, nalezená v alpských horách na hranicích Rakouska a Itálie, měla stopy po propichování uší. Moderní piercing uší však zahrnuje více než jen propíchnuté lalůčky.

Helix - je jedním z nejkrásnějších a bezbolestných piercingů, protože se propichuje horní chrupavčitá část ucha, která má málo nervových zakončení. Šperků pro takový piercing je neuvěřitelné množství, díky čemuž se při jejich výběru nemusíte omezovat ve své fantazii.

Kromě piercingu do ucha je velmi oblíbený i piercing do nosu

Tento typ úpravy těla je dodnes uctíván nejen milovníky módy, ale také stoupenci kultury, kteří ctí své staleté tradice.

Septum - propíchnutí nosní přepážky mezi nosními dírkami, tento typ piercingu je znám již od velmi dávných dob, kmeny válečníků si dělaly přepážky a místo kovu do nich vkládaly tyčinky, aby vypadaly pro svého protivníka zastrašeněji. V moderním světě jde spíše o sebevyjádření a nemá odpuzující charakter, naopak přitahuje pozornost a zájem toho, kdo jej nosí

Nostril - tento estetický piercing je jedním z nejčastějších a nejsymboličtějších typů piercingu, při kterém se propichuje křídlo nosu. Je velmi rozšířený mezi ženami v Indii, kde je zosobněním ženskosti, krásy a vitality.

Zveme vás do studií VEAN TATTOO, abychom společně prozkoumali svět piercingu, kde se móda a kulturní dědictví spojují a vytvářejí něco jedinečného a věčně krásného.

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 6. 5. 2024

Berani, dnes můžete mít potíže s vodovodem, zejména pokud máte velkou kuchyň. Je to příliš složitý problém na to, abyste si s ním poradili sami. Zaplaťte peníze za to, aby se o problém postaral odborník. Ušetří vám to práci a frustraci. Mezitím si nechte dovézt pizzu.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.