Po výbuchu papiňáku bude polévka všude. Pepu zradí vypůjčená kuchyň

Papiňák - Prostřeno! S29 (36)

V pondělí se v soutěži amatérských kuchařů z Jihomoravského kraje postaví k plotně dvaadvacetiletý Pepa. Z rodinných důvodů nemůže natáčet doma, což se ukáže jako nevýhoda. Na jeho menu se všichni těší. Nebudou ale nakonec zklamaní?

Člen dobrovolných hasičů a produktový manažer v restauraci s rychlým občerstvením uvaří soupeřům v pondělí. Byt na vaření si Pepa pronajme a přinese pár osobních věcí na šmejdění – četnickou uniformu, vycházkovou hasičskou uniformu, album fotografií, na kterých jsou prostředky hromadné dopravy. Jeho snem je pomáhat lidem jako profesionální hasič. Pro hosty v Prostřeno! připraví filírované domácí uzené s pečivem, hovězí vývar s domácími nudlemi, hamburskou vepřovou pečeni s karlovarským knedlíkem a panna cottu s malinovým přelivem. Soutěžící čekají, že se dnes dobře najedí. Těší se hlavně na vývar. Isabela má nejraději ten od maminky, Tomáš by rád vývar z kostí a pro Janu je to nejoblíbenější polévka.

Pepa se pustí do přípravy v tlakovém hrnci. Nejprve vaří maso s kořením, po nějaké době by rád přidal do polévky zeleninu. Proto opatrně odpustí z hrnce trochu páry a pokusí se ho otevřít. Papiňák se však ukáže ještě hodně natlakovaný a většina vývaru vytryskne všude kolem. Jak uvidíte na prima+ a vpodvečer na obrazovce, šokovaný hostitel se bude snažit zachránit, co se dá. Aby bylo polévky dost, přilije do hrnce vodu. Bude nakonec polévka dostatečně silná? V neznámém prostředí se bude hostiteli špatně vařit a hodně toho nestihne. Jak to ovlivní večer?

Podívejte se na Pepovo zmatené servírování. Neumí počítat?

Na churros se hostitel vykašlal

Soutěžící se sejdou venku a rovnou se vrhnou na zábavu. Pepa si pro hosty připravil prohlídku hasičského auta, která se docela protáhne a všem už bude po nějaké době zima. Jako předkrm zvolí Pepa domácí uzené maso, pečivo ovšem nebude domácí, protože nestíhal. Nudle do polévky budou vzhledově nepovedené, protože je dělá poprvé. Někomu budou vadit i velké kusy zeleniny. Při šmejdění soutěžící zjistí, jaký je Pepa nadšenec do vlaků a autobusů. Tomáš tuto zálibu nechápe.

Při servírování hlavního chodu dojde ke zmatkům, když hosté zjistí, že má každý z nich na talíři jiný počet knedlíků. Podle čeho a jakých parametrů je Pepa rozděloval? Omáčka bude bohužel nevábně bílá a maso prošpikované kyselými okurkami a párkem nepovedené. Jelikož Pepa nestíhal, maliny k dezertu budou z polotovaru. Panna cotta navíc správně neztuhne. Poznají soutěžící, že se kvůli chybějícímu času hostitel vykašlal na úkol týdne, kterým jsou tentokrát churros? Dívejte se v pondělí.

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 2. 5. 2024

Berani, pozorně poslouchejte, když dnes dostáváte pokyny. Vaše mysl nemusí být tak bystrá jako obvykle. Pokud si nedáte pozor, mohli byste se vydat špatnou cestou a nakonec začít úplně od začátku. Nestyďte se ani se nestyďte klást otázky. Vždy je lepší se zeptat, než udělat zbytečnou chybu. Postupujte pomalu a metodicky a zvládnete to.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.