Jíme v Česku blbě? Má smysl se očkovat? A proč je závěr roku dobou temna? Sledujte ON TOPIC

Aktuální témata a přední odborníci. Nový lifestyle podcast odpovídá na nejčastější otázky o zdraví a životním stylu.

Je tu doba, kdy vnímáme velký tlak na výkon, a zároveň chceme být zdraví, chceme, aby byly zdravé naše děti. Ale děláme pro to všechno správně – co je vlastně správné? A kde si to ověřit?

„Při každém tématu, kterému se začnu věnovat víc do hloubky, zjišťuji, jak málo toho víme. Kolik nepodložených informací se ve společnosti šíří. Cukr v jídelníčku je hlavní zabiják, sklenička červeného vína denně léčí, děti nesmí cvičit se zátěží,… Přitom jsou to třeba už dávno vyvrácené mýty. Proto hledám experty na různá témata, kteří ve svém oboru neustrnuli a mají co říct,“ říká moderátorka Marie Makovská.

1. díl: Rozhovor s výživovým specialistou Petrem Havlíčkem, který odhaluje nejčastější chyby ve výživě dětí:

2. díl: Rozhovor s imunologem Jiřím Šinkorou, který vysvětluje, proč je podle něj aktuálně nesmysl plošně očkovat lidstvo proti covidu a jak můžeme ovlivnit svou imunitu:

3. díl: Rozhovor s lektorem primární prevence Matyášem Grimmichem, který reaguje na aktuální situaci s šikanou ve školách:

4. díl: Rozhovor s psycholožkou Zuzanou Douchovou, která vysvětluje, proč je normální, cítit se během zimy a s koncem roku blbě:

Podcast ON TOPIC najdete v podcastových aplikacích, na YouTube a Stream.

Znáte odborníka, který by měl podle vás dostat slovo? Nebo máte otázky, které byste chtěli zodpovědět od experta z daného oboru? Napište mi na marie.makovska@iprima.cz

Kdo je Marie Makovská

Autorka aktuálně dokončuje doktorát v oboru Výživa a potraviny se zaměřením na střevní mikrobiotu, osm let působila jako výživová specialistka a trenérka dětí i dospělých. Posledních několik let pracuje v médiích, v redakcích zaměřených na životní styl. V letech 2020–2022 působila jako šéfredaktorka časopisu Dieta, nyní je redaktorkou online magazínů skupiny Prima.

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 28. 4. 2024

Nečekaná, ale vítaná finanční pomoc by mohla vést k dlouho očekávaným změnám ve vaší životní situaci, Berani. Možná se rozhodnete přestěhovat nebo se rozhodnete pro méně drastické kroky, jako je přestavba nebo rekonstrukce. Někdo z domácnosti by se mohl odstěhovat nebo by se mohl nastěhovat někdo nový. To všechno jsou velmi pozitivní změny, které ve vašem životě přinesou velké změny.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.