Podivný večer u svérázné Dagmar. Lechtivá zábava a černá špína v polévce

Namalovaný Honza - Prostřeno! S30 (42)

Dagmar Honyisová Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!

Dagmar mává divákům Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!

Dagmar Honyisová Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!

Jednohubky s uzeným ocáskem a hořčicí a jednohubky s uzeným lososem a pomazánkovým máslem Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!

Dýňová polévka s červenou cibulí, pórkem a mrkví Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!

Dušená jelení kýta s bramborovou kaší na italský způsob Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!

Tvarohovo- medový dezert s mandarinkami a želatinou z čerstvých pomerančů a mandarinek Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
V úterý se v soutěži amatérských kuchařů představí hostitelka Dagmar, která se prezentuje jako cestovatelka na mateřské dovolené. Natáčet se bude v pronajatém domě a Dagmar si pozornost kamery vyloženě užívá. Škoda, že zřejmě špatně umyje příbory a způsobí tak Honzovi trapas.
Souboj o nejlepší menu z Prahy a středních Čech pokračuje v úterý v domě, který pronajala na natáčení hostitelka Dagmar Honyisová. Šestatřicetiletá maminka na mateřské si chtěla Prostřeno! vyzkoušet kvůli svým sledujícím ze sociálních sítí. Dagmar je zvyklá vařit po celém světě, klidně i na parkovišti na Novém Zélandu, takže si myslí, že ji cizí kuchyně nemůže rozhodit. Pro hosty připraví jednohubky s uzeným ocáskem nebo lososem, dýňovou polévku, dušenou jelení kýtu s bramborovou kaší na italský způsob a tvarohovo-medový dezert s mandarinkami.
Soutěžící z Prahy a středních Čech Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
Hovězí tatarák s topinkou Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
Kuřecí vývar s játrovými knedlíčky Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
Rajská omáčka s hovězím a domácím knedlíkem Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
Šišky se strouhankou Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
Vojtěch Matějovský Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
Jednohubky s uzeným ocáskem a hořčicí a jednohubky s uzeným lososem a pomazánkovým máslem Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
Dýňová polévka s červenou cibulí, pórkem a mrkví Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
Dušená jelení kýta s bramborovou kaší na italský způsob Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
Tvarohovo- medový dezert s mandarinkami a želatinou z čerstvých pomerančů a mandarinek Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
Dagmar Honyisová Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
Advotoast s gochujangem Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
Polévka z červené čočky Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
Butter chicken masala Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
Maxíkův jablečný štrúdl s domácí šlehačkou Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
Petr Vitha Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
Kanapky à l’Amiral, kaviár, bliny Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
Consommé Olga Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
Kuřecí prso Lyonnaise, fondánová brambora Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
Waldorfský pudink s vanilkovou zmrzlinou a římský punč Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
Jan Maršínský Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
Hrášková raw polévka Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
Závitky s arašídovým dipem Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
Salát ze zelené papáji Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
Šťastné koule Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
Lucie Horáčková Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
Dagmar má pestrou minulost. Před patnácti lety pracovala jako konzumentka na Sardinii. Vysvětluje, že nejde o práci prostitutky, jak se spousta lidí domnívá. Měla za úkol povídat si s hosty v klubu a povzbuzovat je v konzumaci. Vydala také knihu o cestování, která radí, jak přežít jakoukoli situaci. Její hlavní zbraní je její bezprostřednost, která někomu sedne a jinému nemusí.
Úkolem je tentokrát pokrm ze zbytků z vaření „taste waste“. Zcestovalá Dagmar však neumí anglický název správně přečíst. Pozornost kamer si ale vyloženě užívá. Ukázkově diváky poučuje, jak mají podle ní vařit. Jak uvidíte na prima+ a odpoledne na Primě, stíhá mávat do kamery jednou rukou a druhou mixovat polévku.
Proč se Dagmar vyhýbá cukru a čím ho nahradí?
Lucie v duchu děkuje jelenovi, kterého soutěžící snědli
Hosty Dagmar vítá „u mě doma“, ale doma u ní nejsme, což nakonec přizná i ona sama. Stolování hodlá pojmout po italsku, to znamená, že se hosté obsluhují s pitím sami. Pro veganku a vitariánku Lucii žádný speciální chod připravený nemá, tak bude zobat nakrájenou zeleninu, která zdobí stůl místo kytky. Když pak vypráví o práci konzumentky, Lucie přizná, že tuto práci také vykonávala. Nikdo nečekal, že toho dámy mají tolik společného. Během polévky nastane trapná chvilka, kdy si hosté myslí, že má Honza nalíčené rty.
V polévce totiž plavou saze, od kterých je špinavá lžíce i Honzova pusa. Nikdo ho na černé rty neupozorní. Zjistí to, až když si otře pusu ubrouskem. Na jeho výraz se podívejte ve videu v úvodu článku. Hlavní chod z jelena bude moc povedený. Lucie, která nejí maso, prý zvířeti v duchu poděkovala. Jelen je prý její duchovní zvíře. Jediné jídlo, které veganka ochutná, je dezert. To ale ještě není konec.
Aby hosty pobavila, vytáhne Dagmar stolní hru se sexuálně laděnými otázkami jako, ze které země bys chtěl partnera na sex, s lidmi jakých národností jsi měl sex, nebo zajímavé místo, kde jsi měl sex. Honzovi to vyloženě vadí a nechce odpovídat. Petr si to doma nechce rozházet, tak na vše odpovídá, že by chtěl jen svoji manželku. „Zábava nebyla moc dobrá,“ myslí si Vojta. Posuďte sami a dívejte se v úterý.

Autor článku
Petra Jaroševská
Horoskop vždy po ruce
Zanechte nám váš e-mail a my vám budeme zasílat pravidelný newsletter s vaším horoskopem.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů
