Pohřbu Jany Šulcové se neujalo žádné z divadel. Utajené rozloučení organizují dcery

Vše o pohřbu Šulcové

Před domem, kde slavná herečka zemřela, stále přibývají květiny a svíčky, za svou kariéru si získala mnoho obdivovatelů a fanoušků. Přesto bude obřad a poslední rozloučení s Janou Šulcovou (†76) spíše komorní.

Nikdo neví, v kolik hodin přísně tajný pohřeb herečky Jany Šulcové proběhne. Podle deníku Blesk se však rodina a přátelé s herečkou rozloučí v pátek 4. srpna v Krematoriu Motol. O pohřeb se starají její dcery, producentka Rozálie Víznerová a ilustrátorka Tereza Václavková.

Přestože byla Jana Šulcová nepochybně jednou z nejvýraznějších hereček české divadelní i filmové scény, o zorganizování události se nepřihlásilo žádné z českých divadel. V žádném z nich totiž herečka neměla stálé angažmá. Poslední rozloučení tak zůstalo v rukou rodinných příslušníků, kteří z události udělali přísně tajnou. Pozvánku s informacemi o obřadu dostali jen někteří vyvolení z řad kolegů, přátel a dalších nejbližších.

Vzhledem ke komorní povaze posledního loučení tak není překvapivé, že rodina vybrala právě motolské krematorium s kapacitou okolo 120 smutečních hostů, namísto například Velké obřadní síně ve Strašnicích s kapacitou až 580 lidí. Rodina herečky Jany Šulcové po tom, co odešla do hereckého nebe, přestala komunikovat se světem a podle všeho chce na místě co nejméně truchlících.

Spousta lidí po celé republice, kteří sice nebudou na místě, si však na herečku jistě aspoň zavzpomínají se zapálenou svíčkou, modlitbou nebo při zhlédnutí některého ze snímků, ve kterých zazářila. Poprvé ji diváci mohli vidět v pohádce Křesadlo, dále pak třeba v seriálu My všichni školou povinní nebo v legendárním filmu režisérky Marie Poledňákové S tebou mě baví svět. Jak uvádí CNN Prima News, právě tato slova někdo z fanoušků použil a napsal před hereččinou vilou jako rozloučení: „S vámi nás bavil svět.“

Sdílejte článek
Štítky rodina pohřeb divadlo herečka Jana Šulcová Krematorium Motol

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 5. 5. 2024

Vaše intuice je na vysoké úrovni, Berani, ale možná nejste schopni pochopit, jaké psychické vjemy dostáváte. Emoce, obrazy a symboly, které zachytíte od druhých a z astrální roviny, mohou být nejasné a snadno si je vyložíte špatně. Mohou však být důležité. Zapište si je a podívejte se na ně třeba za den. Pak byste jim měli být schopni porozumět.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.