Celebrity

24. srpna 2023 16:22

Tomáš Durčák

Muzikanti a příbuzní se loučili s Jiřím Černým. Nechyběli Janda, Rottrová, Rejžek či Bursík

Zemřel hudební kritik Jiří Černý

Poslední rozloučení s legendárním hudebním publicistou Jiřím Černým (✝87) proběhlo ve čtvrtek v kostele Nejsvětějšího Salvátora na Křižovnickém náměstí u Karlova mostu. Smuteční obřad a šanci rozloučit se s významnou postavou české hudební scény si nenechala ujít řada známých osobností.

Jiří Černý zemřel po zdravotních komplikacích v pátek 18. srpna. Platil za jednoho z nejuznávanějších hudebních kritiků u nás, který se v hudební branži pohyboval již od 60. let minulého století. Jeho pohřeb si proto nenechala ujít řada velkých jmen české hudby. Mezi smutečními hosty nechyběl například viditelně zdrcený Petr Janda (81).

Poslední rozloučení pozůstalí uspořádali v kostele Nejsvětějšího Salvátora na Křižovnickém náměstí na dohled Karlova mostu. Ten se před šestnáctou hodinou téměř zcela zaplnil smutečními hosty, kteří přišli dát poslední sbohem výjimečné osobnosti české hudební publicistiky posledních padesáti let.

Poklonit se rakvi s ostatky legendy české hudební publicistiky se přišel také politik Martin Bursík (64) s manželkou Kateřinou Jacques (52), generální ředitel ČT Petr Dvořák (58) či blízký kolega Černého a kamarád, jenž jej v posledních dnech před smrtí navštěvoval v LDN Jan Rejžek (69). Mezi smutečními hosty se objevila rovněž legendární zpěvačka Marie Rottrová (81) v doprovodu bývalého šéfa Miss ČR Miloše Zapletala. Na zádušní mši, kterou sloužil kněz Tomáš Halík (75), dorazil rovněž bývalý ministr zahraničních věcí Cyril Svoboda (66).

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 27. 4. 2024

Při rozhovorech s přáteli nebo kolegy o možných budoucích podnikatelských záměrech byste si mohli dělat poznámky, Berani. Vaše přirozená pečlivost by vám měla dobře posloužit. Důležité je mít přesné záznamy, o kterých budete moci později diskutovat. Jakýkoli nový projekt, který nyní zahájíte, bude pravděpodobně úspěšný, zejména pokud se jedná o psaní, mluvení nebo jinou formu zábavy. Nebojte se případného neúspěchu.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.