Celebrity

14. května 2024 09:20

redakce Prima Ženy

Pohřeb Simony Postlerové: S herečkou se loučí rodina, blízcí, Zawadská i Goščíková

Poslední rozloučení s Postlerovou

S herečkou a dabérkou Simonou Postlerovou (†59) se 14. května rozloučí rodina a blízcí, ale i veřejnost. Umělkyni, která ráda navštěvovala kostely, kde hledala útočiště, na její poslední cestě vyprovodí hned 6 farářů.

Poslední rozloučení s herečkou Simonou Postlerovou proběhne od 11 hodin v pražském Divadle na Vinohradech. Veřejnost může nosit květiny už od 10 hodin. „Od 13 hodin bude následovat mše svatá v kostele sv. Ludmily na Náměstí Míru. Uložení do hrobu provedeme v rodinném kruhu,“ uvedli jménem rodiny v úmrtním oznámení dcera Jana Magdalena s manželem Danem, syn Damián a vnučka Magdalenka. „Za projevenou soustrast předem děkujeme,“ dodala rodina.

Na věčnost Simonu Postlerovou vypraví hned několik kněží, kteří ji znali a měli rádi. Herečka navštěvovala především kostel sv. Ludmily, kam to měla z vinohradského divadla nejblíž, a kostel Nejsvětějšího Srdce Páně na náměstí Jiřího z Poděbrad, do kterého to měla blízko ze svého bytu. „Právě u nás v kostele četla Simona z Bible naposledy před smrtí,“ řekla Blesku paní z farnosti na Jiřího z Poděbrad.

Zpráva o úmrtí herečky Simony Postlerové byla obrovským šokem pro fanoušky i blízké. Herečka zemřela ve věku 59 let. Podle informací webu Blesk.cz ji našli mrtvou bez známek života v bytě v Praze na Vinohradech. Koroner uvedl, že šlo o smrt bez cizího zavinění. Nedlouho před smrtí si stěžovala na svůj zdravotní stav, konkrétně na těžký postcovidový syndrom. Zemřela 5. května ve svém bytě na pražských Vinohradech.

Simona Postlerová se narodila v Plzni do umělecké rodiny. Otec byl režisér, matka herečka. Vystudovala DAMU, její kariéra byla spojená především s Divadlem na Vinohradech. Sympatická herečka a velká dáma zazářila například v televizních seriálech Chlapci a chlapi, Krejzovi, Hospoda, Četnické humoresky, či Nemocnice na kraji města po dvaceti letech. Byla také uznávanou dabérkou a recitátorkou. V roce 2002 získala Cenu Františka Filipovského za nejlepší ženský herecký výkon v dabingu za propůjčení hlasu herečce Emmě Thompsonové ve filmu Vtip.

CNN Prima NEWS připravuje k poslednímu rozloučení s Postlerovou speciální vysílání, které můžete sledovat ve 14:15 na CNN Prima NEWS. Divákům nabídne reportáže o její herecké a dabingové tvorbě, ale i soukromém životě. Pozvání do studia přijaly herečky, které se Simonou Postlerovou sdílely kus životní cesty, Valérie Zawadská a Romana Goščíková.

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 27. 7. 2024

Řiďte se svými instinkty a neuděláte chybu, Berani. Možná se budete muset vzdát kontroly a odložit logické myšlení. Nechte se unášet větrem. Prozkoumejte své pocity a to, jak je ovlivňují ostatní. Dnes bude téměř nemožné upevnit nějaké plány. Raději prozkoumejte možnosti a porovnejte se s ostatními. Nezaškatulkujte se do jednoho způsobu myšlení.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.