Celebrity

24. dubna 2024 16:44

Josef Šťastna

Pokud se očistí, může se vrátit, slibovala Pekarová Adamová. Teď kamaráda Feriho odstřihla

Dominik Feri půjde na tři roky do vězení

Předsedkyně TOP 09 Markéta Pekarová Adamová (39) dlouho věřila, že její kamarád Dominik Feri (27) není sexuálním agresorem, který by znásilňoval ženy. Dokonce říkala, že když své jméno očistí, může se do politiky vrátit. Nyní se od svého bývalého kolegy definitivně distancovala.

Šéfka TOP 09 Markéta Pekarová Adamová dlouho nechtěla věřit, že Feri je zvrhlíkem, který by znásilňoval bezbranné ženy a dívky. Dokonce tvrdila, že si žádných náznaků nevšimla.

„Pro politiky však platí presumpce viny a já osobně jsem po tom vždy volala. Stejným metrem musíme měřit také politikům z vlastní strany, proto je správné, že rezignoval. Pro Dominika Feriho jako občana však platí presumpce neviny. Ráda bych podotkla, že jsem s Dominikem Ferim sdílela tři a půl roku kancelář a žádné náznaky toho, z čeho je obviňován, jsem neviděla,“ uvedla Pekarová Adamová pro Seznam Zprávy v květnu 2021.

Stále věřila, že Feri se dokáže očistit. To si myslel také jeho stranický kolega Tomáš Czernin. I ten byl přesvědčený, že mladý právník z Teplic, na kterém TOP 09 stavěla image, odsouzen nebude. „Je to celé zvláštní, děvčata určitě, pokud k něčemu takovému došlo, měla jít hned na policii. Je zvláštní, že se to vynoří takto před volbami,“ vyprávěl Czernin pro Seznam Zprávy v roce 2021.

ČTĚTE TAKÉ: Nový volební průzkum: ANO je stále první, TOP 09 by zůstala mimo Sněmovnu

Šéfka uvadající strany dokonce počítala s tím, že Feri se bude moci do politiky vrátit, až zvládne očistit své jméno. „Důležité je teď vyšetřování nejen pro Dominika Feriho, ale zejména pro ty údajné oběti. Já jsem přesvědčena o tom, že jako občan má právo na presumpci neviny. Pokud se zcela očistí, může se vrátit do strany,“ říkala Pekarová Adamová ještě v červnu 2021.

Feri se neočistil, je odsouzen

Jenže Feri se očistit nedokázal, naopak soud rozhodl, že vážně ublížil několika ženám, které mu důvěřovaly. Městský soud v Praze mu neuvěřil, že se zvrhlých činů nedopustil, a potvrdil mu trest. Za znásilnění a jeden pokus o něj si bývalá hvězda TOP 09 odsedí tři roky. Poškozeným ženám také zaplatí tučné odškodné.

V pondělí Pekarová Adamová na dotazy novinářů nereagovala, během úterý svého bývalého kolegu ale veřejně odsoudila.

„V řádu hodin proto byla vyvozena politická odpovědnost, vzdal se poslaneckého mandátu a ukončil stranické členství. Jednání, ze kterého byl soudem pravomocně shledán vinným, je zcela neakceptovatelné,“ napsala ve vyjádření Pekarová Adamová a dodala, že strana podporuje Istanbulskou úmluvu. „Jak ostatně bylo patrné i z nedávného hlasování o redefinici znásilnění nebo Istanbulské úmluvě. V tomto úsilí o prevenci a o pomoc obětem budeme pokračovat,“ dodala šéfka TOP 09.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 6. 5. 2024

Berani, dnes můžete mít potíže s vodovodem, zejména pokud máte velkou kuchyň. Je to příliš složitý problém na to, abyste si s ním poradili sami. Zaplaťte peníze za to, aby se o problém postaral odborník. Ušetří vám to práci a frustraci. Mezitím si nechte dovézt pizzu.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.