Celebrity

8. listopadu 2023 08:52

Josef Šťastna

Karel Schwarzenberg k odsouzení Dominika Feriho: Obtěžování žen označil za klukovinu

Feri byl nepravomocně odsouzen

Čestný předseda TOP 09 Karel Schwarzenberg je přesvědčený, že Dominik Feri nespáchal žádný trestný čin a soud první instance v jeho případě rozhodl chybně. Schwarzenberg uvedl, že Feri podle něj spáchal jen klukovinu.

Bývalý člen TOP 09 a poslanec Parlamentu České republiky Dominik Feri (26) byl shledán vinným ve všech bodech obžaloby. Za dvě znásilnění a jeden pokus o znásilnění byl nepravomocně odsouzen ke třem letům ve vězení s ostrahou a poškozeným musí uhradit nemajetkovou újmu. Bezprostředně po vynesení rozsudku trest zpochybnil někdejší předseda TOP 09 Karel Schwarzenberg, když pro CNN Prima News uvedl, že žádná justice není nezávislá.

V současné době je Karel Schwarzenberg hospitalizovaný ve Vídni. Zdravotně na tom není dobře, ale přesto si našel čas a poskytl vyjádření webu expres.cz k případu Dominika Feriho. Schwarzenberg dál trvá na tom, že Feri zákon neporušil.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Jak žije Feriho osudová žena Dominika Feriho? Anna si užívá mateřství

„Podle mého názoru žádný zločin nespáchal. Každý na to má svůj názor, já respektuji soud, ale podle mého názoru to byla opravdu jenom klukovina,“ uvedl kníže a znovu zopakoval, že drží Ferimu palce, aby při odvolání uspěl a do vězení nastoupit nemusel.

Bylo by zajímavé zjistit, jak k odsouzení Feriho přistupuje současná šéfka strany Markéta Pekarová Adamová. Ta byla považována na Feriho blízkou kamarádku, když byl mladý muž na svém politickém vrcholu. Když ale byl Feri obviněn, dala od něj ruce rychle pryč. Rozsudek soudu první instance odmítla předsedkyně TOP 09 komentovat.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 3. 5. 2024

Vaše síla spočívá ve vašich vnitřních zdrojích, Berani. Dnes zjistíte, že se ve vás tyto zdroje otevřely. Zjistíte, že vaše emoce jsou tváří v tvář chaosu klidné a pod kontrolou. Tento čas nových začátků je nesmírně důležitý. Bylo by vhodné, abyste prozkoumali své nitro a napravili všechny vnitřní zvláštnosti, které by vám v budoucnu mohly působit potíže.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.