Pomozte i vy. Češi dál posílají peníze rodinám, které přišly o blízké v Klánovicích a na fakultě

Češi znovu prokázali a prokazují, že když jde opravdu do tuhého, tak nejsou sobečtí a pomáhají. Na rodiny, které přišly o své blízké při střelbě na filosofické fakultě v Praze a také v Klánovickém lese, se podařilo vybrat už více než 70 milionů korun.

Když v předvánočním čase bezcitný vrah zastřelil čtrnáct lidí v budově Filozofické fakulty Univerzity Karlovy v Praze, vrazil tím bolavý klín do desítek rodin, které se musely vyrovnat s noční můrou. Nesmíme také zapomenout na rodinu z Klánovic, která úplně zbytečně přišla o dva členy - tatínka a malou holčičku.

Právě pro rodiny obětí šíleného střelce vzniklo několik sbírek, díky kterým se zatím podařilo vybrat více než 70 milionů korun.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Při tragické střelbě zahynul odborník na finsko-švédskou literaturu. Oznámil to jeho kamarád

„Jako komunita a přátelé rodiny z Klánovic chceme vyjádřit solidaritu s rodinou, která přišla o otce a malou dcerku,“ píše se v popisu sbírky. Na platformě Znesnáze21 ji založila Lucie Matternová. Přispět do sbírky je možno na tomto odkaze. Platbu je možné zaslat také na účet 4004040040/5500 s variabilním symbolem 2690. K 12. lednu bylo vybráno více než 12 milionů korun.

Souběžně s touto sbírkou vybírá peníze také Nadační fond UK na podporu rodin obětí, pedagogů a studentů, kterých se osobně dotkla tragická střelba na Filozofické fakultě. Fond dokázal k 12. lednu vybrat více než 51 milionů korun.

Další sbírku na pomoc obětem činu z 21. prosince organizuje na platformě Znesnáze21 organizátor přednášek Večery na FF UK Jan Jirák. Povedlo se mu už vybrat více než sedm milionů korun. Přispět můžete také. Budeme rádi, když budete sdílet i tento článek a kontakt na sbírky se dostane k dalším lidem s dobrým srdcem.

Střelba na filozofické fakultě zasáhla také rodinu českého poslance:

Sdílejte článek
Štítky peníze rodina střelba sbírka Klánovice střelba na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 2. 5. 2024

Berani, pozorně poslouchejte, když dnes dostáváte pokyny. Vaše mysl nemusí být tak bystrá jako obvykle. Pokud si nedáte pozor, mohli byste se vydat špatnou cestou a nakonec začít úplně od začátku. Nestyďte se ani se nestyďte klást otázky. Vždy je lepší se zeptat, než udělat zbytečnou chybu. Postupujte pomalu a metodicky a zvládnete to.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.