3. března 2019 21:45
Akta X z Hostivice aneb Speciální čarodějnický díl Ano, šéfe!
Uvidíte v pondělí 4. března ve 22.45 na Primě. Životní partneři Kamil a Laďka vlastní restauraci U Stoleté lípy v Hostivici u Prahy. Lokace není ideální, původní rohový vchod je zazděný, restaurace působí spíš dojmem staré zaplivané hospody, zahrádka je schovaná...
U Stoleté lípy se sešlo hned několik špatných věcí.
Fluktuace v kuchyni je značná, Kamil by nejraději vařil se zkušeným kamarádem Janem, ale Honzu zatím k trvalé spolupráci nepřemluvil. Šéf se pokusí z bývalých kuchařů vytáhnout, „kdo za to může“, zažije i nábor nových kuchařů, nic z toho ale nekouká.
Šéfovy hlášky z restaurace U Stoleté lípy, Hostivce:
- „Klasické podávání příborů ve stylu, sejdeme se na kožním.“ – Šéf bere příbory ze stojanu na stole.
- „To kuře je suchý jak cesta.“
- „Vy tady točíte pátej díl Rumburaka?“ – reakce na to, že najde v kuchyni vědmu, která odhaluje negativní energie.
- Vědma prochází s kyvadélkem: „Kamile, nebereš nějaký prášky?“
- Navazuje na konverzaci s vědmou: „Až to tady vyřešíte, tak já se hodím do alfy a vpluju sem na obláčku a budeme to řešit dál.“
- „Frajer neumí opíct chleba a pozve si čarodějnici.“
- „Ještě tu nemá polívku z netopýra, ty vole.“
Víte, že všechny epizody legendárního pořadu Ano, šéfe! jsou teď i online na iPrima.cz? Vyberte si, na kterou máte chuť:
Sedmatřicetiletý Kamil je vyučený soustružník, který se rekvalifikoval na číšníka a pracoval v lepších pražských podnicích. Laďka je vyučená servírka a před dvěma lety se s Kamilem rozhodli, že začnou pracovat společně a pokusí se o gurmánskou restauraci kousek od místa, kde bydlí a vychovávají syna.
Ovšem gurmánská restaurace bez kvalitního kuchaře asi nefunguje. Šéf zde navrhuje spíš „sousedskou restauraci“, Kamil, který v kuchyni improvizuje, se obává, že to hosty neuspokojí. Učí se za pochodu od zkušenějších kamarádů, které zatím k trvalé spolupráci nebo spoluvlastnictví nepřemluvil. Návštěvnost prý přitom není největším problémem Lípy, ale dluhy ano.
„Takhle končí nejeden sen o podnikání,“ povzdechne si Zdeněk Pohlreich, který si uvědomuje, jak těžké je čelit denní rutině a účtům, jež přicházejí pravidelněji než hosté. Ubohý majitel brzy neví, kudy kam. Rozpačitý jídelníček, kyselá obsluha, nepřesvědčivá kuchyně, dvojí vedení a hádky s personálem dílo dokonají. Kamil s Vlaďkou si ze zoufalství dokonce povolali vědmu!
Kouzelná bába přijde poradit v podobě moderní vědmy s kyvadélkem. Esoterička Daniela hledá v restauraci pomyslnou černou díru, špatnou auru, prokletí minulosti, cokoliv, co může za to, že se nedaří. Jde o poslední stéblo. Zdeněk, který si myslí, že stačí, když si tu nastaví kartu tak, aby podle ní dokázali vařit, a zútulní a zkultivují podnik, nevěří vlastním očím a uším. „Tady se natáčí 5. díl Rumburaka?“ ptá se, protože si myslí, že se ocitl ve špatném pořadu. Za velkou zdejší chybu považuje podlézavý návrh, že když hostům žádné z nabízených jídel nesedí, uvaří jim jiné; a vysvětlí proč.
To je ovšem pro racionálního Šéfa, který vidí konkrétní chyby na každém kroku, jako rudý hadr pro býka.
O tom se přesvědčíte v další reprízované epizodě pořadu Ano, šéfe! v pondělí ve 22.45 na Primě.