Seriály a filmy

3. března 2019 21:45

Akta X z Hostivice aneb Speciální čarodějnický díl Ano, šéfe!

Uvidíte v pondělí 4. března ve 22.45 na Primě. Životní partneři Kamil a Laďka vlastní restauraci U Stoleté lípy v Hostivici u Prahy. Lokace není ideální, původní rohový vchod je zazděný, restaurace působí spíš dojmem staré zaplivané hospody, zahrádka je schovaná...

U Stoleté lípy se sešlo hned několik špatných věcí.

Fluktuace v kuchyni je značná, Kamil by nejraději vařil se zkušeným kamarádem Janem, ale Honzu zatím k trvalé spolupráci nepřemluvil. Šéf se pokusí z bývalých kuchařů vytáhnout, „kdo za to může“, zažije i nábor nových kuchařů, nic z toho ale nekouká.

Šéfovy hlášky z restaurace U Stoleté lípy, Hostivce:

  1. „Klasické podávání příborů ve stylu, sejdeme se na kožním.“ – Šéf bere příbory ze stojanu na stole.
  2. „To kuře je suchý jak cesta.“
  3. „Vy tady točíte pátej díl Rumburaka?“ – reakce na to, že najde v kuchyni vědmu, která odhaluje negativní energie.
  4. Vědma prochází s kyvadélkem: „Kamile, nebereš nějaký prášky?“
  5. Navazuje na konverzaci s vědmou: „Až to tady vyřešíte, tak já se hodím do alfy a vpluju sem na obláčku a budeme to řešit dál.“
  6. „Frajer neumí opíct chleba a pozve si čarodějnici.“
  7. „Ještě tu nemá polívku z netopýra, ty vole.“

Víte, že všechny epizody legendárního pořadu Ano, šéfe! jsou teď i online na iPrima.cz? Vyberte si, na kterou máte chuť:

Sedmatřicetiletý Kamil je vyučený soustružník, který se rekvalifikoval na číšníka a pracoval v lepších pražských podnicích. Laďka je vyučená servírka a před dvěma lety se s Kamilem rozhodli, že začnou pracovat společně a pokusí se o gurmánskou restauraci kousek od místa, kde bydlí a vychovávají syna.

Ovšem gurmánská restaurace bez kvalitního kuchaře asi nefunguje. Šéf zde navrhuje spíš „sousedskou restauraci“, Kamil, který v kuchyni improvizuje, se obává, že to hosty neuspokojí. Učí se za pochodu od zkušenějších kamarádů, které zatím k trvalé spolupráci nebo spoluvlastnictví nepřemluvil. Návštěvnost prý přitom není největším problémem Lípy, ale dluhy ano.

„Takhle končí nejeden sen o podnikání,“ povzdechne si Zdeněk Pohlreich, který si uvědomuje, jak těžké je čelit denní rutině a účtům, jež přicházejí pravidelněji než hosté. Ubohý majitel brzy neví, kudy kam. Rozpačitý jídelníček, kyselá obsluha, nepřesvědčivá kuchyně, dvojí vedení a hádky s personálem dílo dokonají. Kamil s Vlaďkou si ze zoufalství dokonce povolali vědmu!

Kouzelná bába přijde poradit v podobě moderní vědmy s kyvadélkem. Esoterička Daniela hledá v restauraci pomyslnou černou díru, špatnou auru, prokletí minulosti, cokoliv, co může za to, že se nedaří. Jde o poslední stéblo. Zdeněk, který si myslí, že stačí, když si tu nastaví kartu tak, aby podle ní dokázali vařit, a zútulní a zkultivují podnik, nevěří vlastním očím a uším. „Tady se natáčí 5. díl Rumburaka?“ ptá se, protože si myslí, že se ocitl ve špatném pořadu. Za velkou zdejší chybu považuje podlézavý návrh, že když hostům žádné z nabízených jídel nesedí, uvaří jim jiné; a vysvětlí proč.

To je ovšem pro racionálního Šéfa, který vidí konkrétní chyby na každém kroku, jako rudý hadr pro býka.

O tom se přesvědčíte v další reprízované epizodě pořadu Ano, šéfe! v pondělí ve 22.45 na Primě.

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 26. 12. 2024

Dnes můžete pociťovat určité obavy z budoucnosti. Můžete cítit, že vám ubývají síly, zejména pokud vás tlačí termín. Potřebujete výzvy, abyste se prosadili. Nyní je čas začít se dostávat do formy. Pochybnosti jsou mimořádně kontraproduktivní. Jste zcela vybaveni pro úspěch.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.