31. května 2010 13:00
Hlášky Zdeňka Pohlreicha
Nejlepší hlášky, které šéf od první řady kdy řekl.
Hlášky z třetí řady Ano, šéfe!
- Komentář k minutce kombinující neslučitelné - smažené klobásy a jablka: „Tohle kdybych sněd celý, tak se mi budou zejtra u prdele rojit včely.“
- O hutné (a nepříliš chutné) sýrové krustě na pečeném lososu: „Když si to dáš dvakrát, tak si z toho můžeš spíchnout slipy.“
- O kladném vztahu Čechů ke smaženým pokrmům: „Tady kdyby kandidoval do parlamentu smaženej řízek, tak má devadesát procent.“
- „Mám hrb jak mandolínu…“
- „O tom radši nebudu mluvit, bych si nerad získal imidž sprosťáka.“
- „Venku je zima, že by tam nastyd i lední medvěd.“
- „Žádná prasečí chřipka, touhle zemí se šíří gastro-virus a všichni čekaj, že přijde ňákej doktor Damdydam…“
- O odmítavém postoji kuchařů: „Já si připadám jako kdyby se na mě netěšili, ty vole.“
- Komentář k rozhovoru s provozním: „Von mi vypráví kolik koupil masa na ptáčky, ptáček jeden… Na to kdyby mi tenkrát přišla státní, tak jsem seděl.“
- Ná nákupu potravin: „Tohle když koupíme, tak holky budou mít kalhotky dole ve vteřině.“ O regál dál: „Tady v kečupech nejsem moc silnej…“
- „Já jsem ukecanej, že bych mohl mluvit na sjezdu porodních asistentek.“
- Chvála vlastnoručně uvařeného pokrmu: „To je tak strašně dobrý, že jsem to spolknul bez rozkousání.“
- Reakce na neschopné kuchaře: „Kdybych si místo vás pořídil metr pařezu, tak jsem se aspoň vohřál.“
- Ani při druhé návštěvě restaurace si ZP moc nepochutnal: „Tohle už necháme, abysme měli lepší záběry a já si asi půjdu na záchod pohladit břicho teplou lžící.“
- O nepořádku v kuchyni: „Tady je takovej bordel, že se mlží i čočka u kamery.“
- O přepáleném fritovacím oleji: „Co to je…? Přefiltrovanej rak na lakve??“
- „Ke každýmu meníčku bych udělal bonus - dal bych tam gastrogel a živočišný uhlí zdarma.“
- O nevalném aroma v kuchyni: „Tady je teda vzduch jak v poklopci.“
- „Nebejt toho natáčení, tak bych se z toho poblil.“
- O nedopečeném kuřecím stejku: „To je kuřecí sushi…“
- O laxním přístupu kuchařů: „Vy to děláte jak vožralý milionáři…“
- „Dobrý den, das ist eine Kontrolle!“
- O přesoleném jídle: „Váš kuchař má rád sůl, asi bydlí ve Slanym.“
- O připálených těstovinách: „Tady zpívá Petr Spálený.“
- „Já vás hledám na Slepý koleji a vy ste v pr*eli.“
- O mladém, zato však nadmíru sebevědomém kuchaři, který na účasti v pořadu Ano, šéfe! postavil propagaci svého nového podniku: „Tady je vyfocenej v Kosmonosích v zatáčce nadživotní Vedral.“
- „Von se tady nechá vyfotit a támhle vaří kuřecí řízky s kyselou vokurkou.“
- „Ten pán, co je tady všude na těch fotkách, to je ňáká turistická atrakce?“
Hlášky z druhé řady Ano, šéfe!
- „Ty to tam sypeš jak Babica…“
- „Já tam na něj vlítnu, že se bude divit i nohama.“
- „Das ist eine gute tschechische Schlichte!“
- „K pozici šéfkuchaře přišel jako nedoslýchavej k violoncellu.“
- „To by bylo facek jak v Národním divadle potlesku.“ …kdyby si snad někdo Zdeňkovi dovolil mluvit do toho, jak má vařit ve vlastní kuchyni.
- Odpověď kuchaři, který se hájil obehranou hláškou, že si za svým výkonem stojí: „Soudruzi v NDR si taky stály za trabantem a jak to dopadlo?“
- „Já v kuchyni neznám bratra. Míval jsem to tak, že v posteli ani sestru…“
- „Hospodo, roztočte pípy! Strejda přijel.“
- Reakce na uklouznuvšího kameramana: „Blíží se podzim, začínají padat kameramani.“
- „Tohle pamatuje Žižku, když měl ještě vobě voči.“
- „Čas prchá jak splašená mrcha.“
- „Je to snadný, akorát si to člověk v tý svý opičí almárce (ťuká si na čelo) musí trochu dát do richtiku.“
- „Ten je zblblej jak bába v turniketu…“
- „Tohle by normálně zabilo orla v letu, voe.“
- „Co je s tím řízkem? Ho chtěj přejet autem a nemůžou ho nastartovat.“
- „Tady máme restauraci a lékárnu v jednom baráku. To je celkem praktická kombinace.“
- „Se na mě koukáš jak kdybych vod tebe chtěl služební Rolls-Royce, ty vole…“
- V restauraci U Rytíře, kde je jako dekorace vystavené brnění: „Tohle mi udělat číšník v kuchyni, tak ho voblíknu do toho brnění.“
- „Pane kolego, spolupráce s váma je pro mě za odměnu. Mé srdce vzlétá jako sokol.“
- „Viděl jsem hada srát, žábu bušit pěstí do skály, koně zvracet v barvách francouzský trikolóry. Dokonce sem viděl i stíhačku couvat, vole. Ale todleto sem teda ještě neviděl.“
- O obřím stejku: „Tady někdo přejel na ulici slona... koloběžkou, ty vole.“
- Nejlepší hláška z dílu natočeném v restauraci U Rytíře výjimečně nepochází z úst Zdeňka Pohlreicha, ale z nápisu na tričku majitelky restaurace, postarší paní, která evidentně příliš nevládne angličtinou: „Blowjob is better than no job“.
- K servírce, která právě polila hosta: „Z toho si nic nedělej, ještě vosprchuješ lidí…“
- „Tohle jsem neviděl v kuchyni, co jsem byl za socíku. To je zátiší s občanským průkazem.“
- „Lhostejnost končí, dneska se nosí vášnivý zájem.“
- O kuchaři: „Tenhle pán by potřeboval zapálit koudel u prdele, aby o tý práci začal trochu přemejšlet.“
- O jídelním lístku v restauraci Nebe: „Jestli já přijdu do nebe a budu tam žrát kuřecí směs paní nadlesní, tak radši půjdu do pekla.“
- „Tohle je zázemí standardní české restaurace – přípravy a omáčky do výše vzrostlého muže.“
- O pomocném personálu: „Línej je jak vandrák po vobědě.“
- „Vona taková dobře mířená facka je argument, s kterym nic nenaděláš.“
- „Vypadám, že sem sem spadnul z měsíce?“
- „To je jednoduchý jak žebřík.“
- Povzdechnutí nad kuchařem popíjejícím pivo: „To je nátisk…“
- „Asi si to pudu hodit namodro do průvanu.“
- O personálu restaurace: „Ty jsou shnilý jak bedna shnilejch jablek. Ty jsou snad líný si zapálit i cigáro.“
- „To musíte dát do lednice, jinak se vám z toho tady někdo posere do vejšky.“
- Návrh na zužitkování potraviny s prošlou trvanlivostí: „Vemem to do chaty, budem tam nahatý, to je něco…“
- O mladém nezkušeném kuchaři: „Je vykulenej jak žába před bouřkou.“
- O tenkém plátku masa: „To je asi sluneční kotleta? Je skrz ní vidět až na sluníčko.“
- „To bude taková bomba, že se z toho venku zastavěj bagry.“
- „Stojím tady jak necky u půdy a nic, žádný vobdivný funění…“
- Reakce na nezájem ze strany personálu: „Pro pány kuchaře se pro příště asi převlíknu za malý pívo.“
- O jídle servírovaném v kotlíku zavěšeném na háčku: „Se to tady přede mnou houpe jak voslí penis.“
- „Si pro něj nedoběhnu, jsem nevyhrál nohy v bingu.“
- O pomalém číšníkovi: „Ten se tady táhne jak babí léto podzimem.“
- „To je jednoduchý jak křišťálová studánka v lesích.“
- „Ten vývar je silnej jak noha vod kulečníku.“
Hlášky z první řady Ano, šéfe!
- O opravdu malém biftečku na talíři: „To je ten bifťour?? Takovej malej měl už dávno spát…“
- O zbytečné a velké obloze přes celý talíř: „To je jako když si stará bába nakydá na obličej deset kilo make-upu a doufá, že to zakreje dvacet proflámovanejch a prošustrovanejch let.“
- O personálu kouřícím na baru: „Ty tady hulej jak sádrovej ježek.“
- O jídelním lístku: „To vypadá jak babiččino album.“
- O hustotě polévky: „Kruci prdel, to je tlustý jak noha u prdele.“
- O špatně uvařených nudlích: „To je suchý jak cesta.“
- Reakce na tvrzení personálu, že si nemůžou pořídit myčku, dokud si na ní nevydělají: „Jsem profesionální řidič. Až si na to vydělám, tak si koupím auto.“
- Odpověď mamince majitelky restaurace, která si postěžovala, že není zvyklá na takovéhle zacházení: „Tak to si koukejte rychle zvyknout matko, tady nejsme žádnej spací vagón!“
- O konkurenční restauraci (spíš putyce): „Tam nepudem, tam jsou příbory na řetízku, a tak dále…“
- „Copak jestli je to zdravý, na to lidi kašlou, lidi maj rádi, když je to hlavně dobrý, pak řešej až, jestli je to zdravý…“
- „Salát je suchej jak dědečkův skalp.“
- „Já tam vlítnu jak vandrák do putyky!“
- „Já jsem za váma nepřijel na šicím stroji!“
- „Ty si myslíš, že mě tady vysadil dědeček Automobil!?“
- „Zkřížíme brambory s filckama a budou se škrábat samy.“
- A na závěr moje oblíbená: „Máááminko, kup mi koníííčka…“