6. října 2009 13:11
Petr UllmannJak to vidí majitelka? Už se vzpamatovala z iniciativy svých podřízených, které už nebaví postávat v prázdném lokále?
Na šéfovu návštěvu jste tedy připravená nebyla. Ale nakonec vám to řekli a vy jste s natáčením souhlasila. Jak si momentálně stojíte?
Na šéfovu návštěvu jste tedy připravená nebyla. Ale nakonec vám to řekli a vy jste s natáčením souhlasila. Jak si momentálně stojíte?
Má super servírka s kuchařem to poněkud přehnali. Mám nový tým v kuchyni a jde to pomalu nahoru. Dvakrát jsem šlápla vedle, teď se to ale lepší. Vaří mladý kluci a já jim pořád opakuju, že jsou ve věku, kdy ještě můžou udělat díru do světa.
Jaký byl impuls k založení restaurace U Rytíře?
Bývala tady pizzerie, ale ti kluci, co to vedli, už měli podniků několik a dál to neutáhli. Vzdali to a já jsem si řekla, proč to nezkusit? Proč do toho nejít? Nápady mám, trošku vařit umím, ráda zkouším nové věci. Třeba bramboračku se slaninovou zmrzlinou nebo dvoubarevnou polévku či omáčku rajčatovo-koprovou, bíločervenou kombinaci na jednom talíři. Takové věci mě baví, stále vymýšlím něco nového.
Udělala jste v nedávné době nějaké zásadní změny na jídelníčku?
Zatím ne, ale chystám se. Musíme se vrátit k české kuchyni v moderní verzi, což je koncept, s nímž souhlasí i pan Pohlreich. Sám mi ho navrhl. Má tam některá jídla, která bych ráda dělala, ale také radí věci, které se mi zdají nerealistické.
Budete se snažit používat co nejvíc čerstvé suroviny, jak to šéf stále preferuje?
Ano, to jsem dělala vlastně vždycky, ale v rámci možností. Něco se opravdu sehnat nedá. Když například kluci v kuchyni chtějí připravit něco s mangem a ono na trhu není, natož v odpovídající kvalitě, je to těžké…
Co je vaše osobně nejoblíbenější jídlo?
Svíčková. Tu sama moc ráda vařím, jsem spíš dobrá v hotovkách než v minutkách a steacích. Na jídelníčku svíčkovou máme a mít budeme.
A co je zdejší nejoblíbenější jídlo?
Kuřecí maso. To kdyby došlo, tak je zle. Kuřecí kapsa, kuřecí roláda, kuřecí kapsa, kuřecí roláda, tak vypadají objednávky. A těstoviny...