Seriály a filmy

8. ledna 2013 22:00

Ondra Těšínský

Příště šéf vyrazí do pizzerie v Českém Krumlově

Další díl Ano, šéfe! uvidíte už ve čtvrtek 10. ledna ve 21:40. Šéf se tentokrát podívá do Českého Krumlova do Pizzerie Latrán. A Ital by se divil, jak to tam chodí.

Tentokrát to šéf pojal opravdu stylově. Když do italské restaurace, tak si to do Českého Krumlova přisvištěl rovnou ve žlutém lamborghini. Nemá moc času a tahle projížďka byla na pár dní jeho jediná radost. Po příjezdu do krásného historického centra, kde Latrán sídlí, zjistil, že pizzerie už tak stylová není.

Kuchař Mário, který v Itálii nikdy nebyl, vaří parodii na italskou kuchyni. Sebevědomý obr má navíc slabost pro pěnivý mok. Pizzu zde pečou v kvalitní peci, ale dávají na ni jenom eidam, mozzarella se ještě na žádné neroztekla. Převařené těstoviny jsou samá smetana a eidam, niva nahrazuje gorgonzolu. A přidávají do nich ingredience, které by slušely spíš indické nebo čínské kuchyni.

Ital by se divil, žasne i Zdeněk Pohlreich. Šéfa si zavolala provozní, která touží po změně. To ale Lucie Reinerová ještě neví, o jak zásadní proměnu půjde a jak bude všechny bolet (včetně Zdeňka). Žádná italská restaurace se do gastropolepšovny Zdeňka Pohlreicha ještě nedostala. Šéf se do Krumlova těší, protože italská jídla umí a pastu sám rád jí. Avšak netuší, jaký česko-italský souboj ho čeká. Prý jsou v Latránu v pohodě, ale kat českých restaurací v pohodě není. Pizza s hromadou eidamu by vytočila i klidnější nátury. Kuchař Mário si myslí, že vaří lehce nadprůměrně, šéf má názor zcela opačný. „Takový krásný město – a takový hnusný žrádlo!“ vypadne z něj ve slabé chvilce. A jak se na jídelním lístku italské restaurace ocitla marinovaná krkovička Petra Voka?

Energická provozní Lucie do Itálie často jezdí a ví, jak má správně připravené italské jídlo vypadat. Moc to ale po kuchařích zatím nevyžadovala. Suroviny nakupuje z finančních důvodů zásadně tuzemské a leckdy v kuchyni chybí i základní zelenina. Zdeněk Pohlreich ovšem trvá na tom, že italská kuchyně stojí a padá s kvalitními čerstvými surovinami, a chystá se na pořádný nákup. Teprve pak zasvětí šéfkuchaře do přesných postupů. V něčem se práce zjednoduší, protože italská kuchyně si vystačí maximálně se čtyřmi surovinami a platí v ní jen pár železných pravidel. O to pečlivější přípravu však každé jídlo vyžaduje. Jak to Mário zvládne, když po první náročné lekci propil celou noc?

To není zrovna profesionální přístup. Odpor navíc působí na šéfa jako červený hadr na býka. Nebude brzy „utahaný jak šňůra od hajzlu“, neskočí do svého žlutého miláčka a nevrátí se do Café Imperial? A co když se raději ztratí v masopustním reji, který právě víří centrem starobylého města? Začíná turistická sezona, tak by se měli v Latránu rychle vzpamatovat, než tam buditel českých restaurací práskne dveřmi a neřekne jim ani arrivederci.

Zda se jim to podaří a přese všechno dosáhnou na hvězdičku, uvidíte v dalším pokračování zábavné gastronomické show Ano, šéfe! na Primě.

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 7. 10. 2024

Zařízení, na kterém jste závislí ve svém každodenním životě, může dnes náhle selhat. To vás může uvrhnout v paniku, ale nespadněte do této pasti. Zavolejte příteli, který se v těchto věcech vyzná, nebo přivolejte odborníka. V takových chvílích je nejlepší se poruchou netrápit, ale prostě ji co nejrychleji odstranit.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.