13. prosince 2016 12:00
Petr UllmannProč v Dubí nefunguje taktika Zdeňka Pohlreicha? Uvidíte v Ano, šéfe!
V Dubí sázejí na slušnost, pružnost, kvalitu, příjemné prostředí a profesionální vystupování. Proč to nefunguje? Uvidíte ve čtvrtek ve 22.25 na Primě v repríze pořadu z roku 2010.
Šéf přijíždí do Dubí po nechvalně známé E 55. „Táboří tu spolu“ a vedou vlastní penzion a restauraci Bohemia paní Jaroslava a kuchař Zdeněk. Dubí je v recesi, postihla ho krize i odliv sexuální turistiky. Bohemia byla vždycky slušný podnik, přesto poloha na kraji města a odklon hlavní trasy na Německo poznamenaly i zdejší seriózní podnikání.
Kuchař v červené čepici fandí pořadu Ano, šéfe! a začal prosazovat zásady domácího vaření z čerstvých surovin bez polotovarů a dochucovadel. Jenže ouha – od té doby přestala chodit polovina zákazníků. Radí Zdeněk Pohlreich špatně, nebo Zdeněk Krejčí vaří mizerně?
Osudová volba patnáctiletého kuchaře
V Dubí nevaří o nic hůř než jinde, spíš lépe. Tak kde to vázne? Plný lokál tu neviděli, ani nepamatují. Zdeněk má ale nápad, jak do restaurace přivést hosty a možná i nadějné posily. Protože personál je stará bolest, zaměří se na kuchařský dorost a překvapí diváky nebroušeným diamantem v podobě patnáctiletého kuchaře. Nebo účetního? Co si mladistvý kulinářský talent zvolí?
Nestane se kat českých restaurací opravdovým hrobařem restaurace Bohemia v Dubí? To vše se dozvíte už ve čtvtek ve 22.25 v pořadu Ano, šéfe! na Primě.
Suchá řeč čísel, nebo vzrušující hra za sporákem? Aby z toho nebyly „maléry pana účetního“… Šéfův nadšený jmenovec v červeném potřebuje do kuchyně spolehlivého parťáka, jinak se ze všeho brzy zhroutí. Možná by si pan Krejčí vychoval budoucí kolegy, bojí se ale, že mu utečou do Německa. Sám tam řadu let působil a naučil se toho dost, i když není vyučený.
Co si šéf vymyslí, aby motivoval kuchtíky? Soutěž ve vaření!
Vítěz mu bude moci roztlačit auto a poražený musí odhrabat sníh z parkoviště. Kdo vyhraje? Mladičký Dan, nebo téměř vyučený Lukáš? Dívejte se… Vysílání z Bohemie bude zajímavé také pro všechny amatérské kuchaře, kteří by chtěli dovést k dokonalosti své minutky nezapomenutelným sosem. Uvidíte pár závěrečných grifů. A nejen to!
Někdy může výsledný dojem z dobrého jídla pokazit maličkost. Přeplácaný interiér restaurace, matoucí označení, přeplněný jídelní stůl, neladící nádobí, ba dokonce i příliš květin! Šéf upozorní, na co všechno si dát pozor, pokud restaurace usiluje o věrné a solventní hosty. Když se v Bohemii tak snaží, dostanou aspoň jednu hvězdičku? Nepokazí to nějakou zbrklostí, nedokonalostí, neudělají „kremaci“ ze steaku, který má být propečen medium rare? To by teda šéfa pěkně otrávili, i když právě tenhle stupeň umí v Čechách udělat málokdo.