Tohle šéf nezažil: kuchař v montérkách a provozní umělec. Prostě díl na (hl)AVU
Provozovatel restaurace je tentokrát umělec Vojtěch Fröhlich. Studovaný umělec! Věnuje se konceptuální tvorbě. A je také vášnivý horolezec. Dokázal prolézt akademií do třetího patra bez dotyku země. Jak je ale dobrý v podnikání? Šéf vyrazí do restaurace na Akademii výtvarných umění (AVU).
Samotný kuchař, který vlastně také není kuchař, vaří v montérkách. „Ty mě znervozňuješ v těch montérkách, mám pocit, že je tady máte něco rozbitýho,“ nevydrží po druhé návštěvě podniku šéf a věnuje mu rondon.
Další premiérový díl Ano, šéfe! sledujte ve čtvrtek ve 21.20 na Primě
Kolegové umělci hodnotí provozovatele restaurace jako jednoho z nejzajímavějších umělců nastupující generace. To šéfa zaujme a nechá si ukázat jednu z jeho instalací. V galerii, kam je pozván, uvidí řadu trubiček zavěšených na zdi, ústících v trysku. „Post mix jako exponát jsem ještě neviděl. Spíš jako prostředek na vydělávání peněz,“ konstatuje udiveně Zdeněk Pohlreich, co všechno se dá dnes vydávat za umění, ochutná malinovku z tohoto interaktivního díla a nechá se raději odvézt zpět do kuchyně.
Jak mu ta dosavadní chutná? To si pusťte na VIDEU:
Restauraci vzal Vojtěch Fröhlich vážně, šel se vyučit kuchařem, při závěrečné zkoušce ale propadl. Šéf to tu nebude mít jednoduché, většina umělců popkulturou pohrdá. Atmosféru vystihují slova studenta-číšníka: „Ano, šéfe! – to je ten pořad, co se na něj dívají chlapi s lahváčem?“
A co si ochutnat ještě koláček a chlebíček. Koukněte na další dvě předpremiérová videa:
Pan provozní si dělá rekvalifikační kurz na kuchaře. Už umí i chlebíčky:-)