Seriály a filmy

8. prosince 2016 11:08

Karolína a její recepty s vůní Vánoc

Vánoce jsou už za dveřmi a jejich atmosférou se nechala inspirovat také oblíbená kuchařka Karolína Kamberská.

Vše o pořadu Karolína, domácí kuchařka najdete TADY.

Nejkrásnější zimní svátky nejsou pro ni dobou horečného nakupování či uklízecí mánie, ale dobou, kdy se všichni víc drží doma a nikdo po nikom nechce, aby byl dokonalý. Vůni Vánoc přinesou i její další recepty v pořadu Karolína, domácí kuchařka už v sobotu 10. prosince v 17.00 na Primě.

Snídaně je základ, to víme asi všichni. Na snídaňovém menu se dnes často objevují ovesné vločky, které máme s ránem spojené. Karolína Kamberská z nich ale tentokrát připraví zdravou sladkost, kterou je možné dát si kdykoli, když máme neodolatelnou chuť na sladké. „Tento dezert jsem vymyslela, když byly děti malé a měly pořád chuť na něco sladkého. Mám pocit, že je to docela zdravá sladkost, a proto je to to nejlepší, co jim můžu dát, když je honí mlsná,“ říká Karolína.

S druhým receptem pozve Karolína diváky do mlýna. Odtud totiž pochází pstruh po mlynářsku, tradiční, jednoduché jídlo. „Paní mlynářka neměla čím rybu ochutit, a tak tam dala trochu mouky. Občas se ukáže, že to nejjednodušší řešení bývá nejlepší,“ směje se televizní kuchařka, podle které je trochu škoda, že dáváme přednost mořským rybám před sladkovodními, které u nás lze koupit na každém rohu, třeba na sádkách nebo už i v obchodech, a jsou úplně čerstvé.

Vůni Francie pak ucítíme s dalšími dvěma recepty. Cassoulet je tradiční francouzské jídlo z jednoho hrnce, podle kterého získalo svůj název. Traduje se, že jednou jedno malé francouzské městečko obléhali Angličané, a jeho obyvatelé tak snesli všechno, co měli doma, a uvařili z toho obrovský kotel cassouletu, aby nápor cizí armády přežili. „Je to pro mě dokonalé zimní jídlo. I v tom největším mrazu umí dodat tolik síly, že zvládneme naprosto cokoliv,“ říká Karolína Kamberská. A aby i v předvánočním shonu šlo všechno samo, doporučuje osladit si život francouzským tvarohovým koláčem s mákem.

Předvánoční nálada

• Ovocná smetana s karamelizovanými křupavými vločkami

• Pstruh po mlynářsku s plátky mandlí a bylinkovo-hořčičnými bramborami

• Cassoulet s vepřovou krkovicí a kachnou

• Francouzský tvarohový koláč s mákem

Sledujte devátý díl premiérové čtvrté řady pořadu Karolína, domácí kuchařka v sobotu 10. prosince v 17.00 na Primě.

Všechny epizody pořadu Karolína, domácí kuchařka najdete na Primě PLAY.

V první premiérové epizodě v pořadí již čtvrté řady se na obrazovky vrací sběratelka zapomenutých receptů a vášnivá kuchařka Karolína Kamberská a její pořad Karolína, domácí kuchařka. V sobotu 15. října vezme jeho protagonistka diváky do lesa a na zahradu. Právě tam totiž nasbírala inspiraci pro další chutné recepty, které prozradí již v 17.00 na Primě. Nová řada Karolíny, domácí kuchařky nabídne mnoho jídel, která v sobě mají ducha Středomoří, ale zároveň i hřejivost tradiční domácké kuchyně, která je na celém světě stejná. „Recepty pro novou řadu mojí kulinářské show i pro novou kuchařku, která vyjde letos na podzim, jsem připravovala od loňského léta – a to hlavně poctivým ‚testováním na zvířatech‘, tedy na své rodině,“ říká se smíchem novinářka a muzikantka Karolína Kamberská.

Pro první díl premiérové čtvrté řady však Karolína nešla daleko. Vyšla si jen do lesa a na zahradu. A jaké tedy bude její menu?

· Polévka ze zahrady se sýrovými taštičkami

· Jemné telecí s hříbky a máslovými noky

· Gratinovaný pórek se šunkou

· Mražená broskvovo-karamelová pěna

Karolína, domácí kuchařka je praktickým rádcem i oslavou domácího vaření, kterým provází přirozená, charismatická a praktická moderní žena. Není profesionální kuchařkou, ale vaření je její láskou a vášní. Vychází z tradice našich babiček, vstřebává nové vlivy a inspirace, sbírá nejrůznější recepty, výborně a nápaditě vaří z dostupných surovin v čase, který ji v životě zaměstnané matky tří dětí zbývá. S Karolínou lze vařit rychle, zdravě a s nápadem, přitom však kvalitně. Její praktické domácí recepty využívají v moderním kontextu tradici a kořeny české kuchyně i inspiraci evropskou gastronomií. Nabízí užitečné nápady, rady a kuchařské techniky, objevuje opomíjené nebo klasické a zapomenuté suroviny, které jsou běžně dostupné. Každá epizoda má konkrétní širší téma, které má spojitost s jednotlivými recepty. Sledujte první díl čtvrté řady pořadu Karolína, domácí kuchařka v sobotu 15. října v 17.00 na Primě.

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 26. 5. 2024

Berani, při prohlížení fotoalb, přestavování nábytku a vzpomínání na minulé časy můžete pocítit nostalgii. V mysli se vám vybaví emocionální události, se kterými jste se v době, kdy se staly, možná ještě plně nevyrovnali. Staré pocity, o kterých jste si mysleli, že jsou pryč, by se mohly vynořit a vehnat vám slzy do očí. Upřímně se těmto pocitům postavte čelem nyní, místo abyste je zase na další desetiletí někam nacpali.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.