16. listopadu 2016 15:00
Podzim podle Karolíny, domácí kuchařky
Na vytváření útulné atmosféry je protagonistka oblíbené kulinářské show Karolína Kamberská dle svých slov tak trochu fanatik. S příchodem podzimu všude staví svíčky a aranžuje mísy s ovocem.
Vše o pořadu Karolína, domácí kuchařka najdete TADY.
Její muž to trpělivě snáší, zřejmě i proto, že součástí její posedlosti je i libá vůně z kuchyně. Jaká jídla budou vonět tentokrát, uvidí diváci v dalším díle pořadu Karolína, domácí kuchařka již v sobotu 19. listopadu v 17.00 na Primě.
Terina je původně název nádoby s víkem, do které se dávaly polévka nebo různé masové směsi a paštiky. A těmto lahůdkám se potom také říká terina. Základem teriny podle Karolíny jsou italské tučné sýry – mascarpone a gorgonzola. Dalším chutným jídlem bude špagetová dýně. „Většina lidí ji moc nezná. A to je škoda. Já jsem to jednou zkusila a od té doby ji dělám docela často,“ říká Karolína a dodává: „Dýňové špagety samozřejmě nejsou klasické špagety, je to ale taková vtipná a zajímavá alternativa.“
Čevabčiči Karolína milovala už jako dítě. Její maminka jej dělala k letním večeřím – klasicky s cibulí a hořčicí. „To jsem měla moc ráda a bylo vynikající. Já jsem se ale rozhodla pro balkánskou variantu, kde má toto jídlo původ. Připravuji jej s domácím ajvarem, tedy takovou pastou z pečených paprik. Z této verze totiž cítím balkánské slunce,“ vysvětluje Karolína.
Ač citrónová pěna vypadá jako typicky letní dezert, Karolína ji má nejraději v zimě. Po těžkém zimním obědě je to podle ní ta správná věc, která osvěží a vrátí zpět energii. „Tato citrónová pěna má zvláštní moc – i ze všedního dne doma udělá svátek,“ říká.
Doma je hezky
Sýrová terina s ořechy a sušeným ovocem
Špagetová dýně s omáčkou z hnědých žampiónů
Balkánské čevabčiči s domácím ajvarem
Lehká citrónová pěna s medovým ovocem
Karolína, domácí kuchařka je praktickým rádcem i oslavou domácího vaření, kterým provází přirozená, charismatická a praktická moderní žena. Není profesionální kuchařkou, ale vaření je její láskou a vášní. Vychází z tradice našich babiček, vstřebává nové vlivy a inspirace, sbírá nejrůznější recepty, výborně a nápaditě vaří z dostupných surovin v čase, který ji v životě zaměstnané matky tří dětí zbývá. S Karolínou lze vařit rychle, zdravě a s nápadem, přitom však kvalitně. Její praktické domácí recepty využívají v moderním kontextu tradici a kořeny české kuchyně i inspiraci evropskou gastronomií. Nabízí užitečné nápady, rady a kuchařské techniky, objevuje opomíjené nebo klasické a zapomenuté suroviny, které jsou běžně dostupné. Každá epizoda má konkrétní širší téma, které má spojitost s jednotlivými recepty.
Sledujte šestý díl premiérové čtvrté řady pořadu Karolína, domácí kuchařka v sobotu 19. listopadu v 17.00 na Primě.
Všechny epizody pořadu Karolína, domácí kuchařka najdete na Prima PLAY.
V první premiérové epizodě v pořadí již čtvrté řady se na obrazovky vrací sběratelka zapomenutých receptů a vášnivá kuchařka Karolína Kamberská a její pořad Karolína, domácí kuchařka. V sobotu 15. října vezme jeho protagonistka diváky do lesa a na zahradu. Právě tam totiž nasbírala inspiraci pro další chutné recepty, které prozradí již v 17.00 na Primě. Nová řada Karolíny, domácí kuchařky nabídne mnoho jídel, která v sobě mají ducha Středomoří, ale zároveň i hřejivost tradiční domácké kuchyně, která je na celém světě stejná. „Recepty pro novou řadu mojí kulinářské show i pro novou kuchařku, která vyjde letos na podzim, jsem připravovala od loňského léta – a to hlavně poctivým ‚testováním na zvířatech‘, tedy na své rodině,“ říká se smíchem novinářka a muzikantka Karolína Kamberská.
Pro první díl premiérové čtvrté řady však Karolína nešla daleko. Vyšla si jen do lesa a na zahradu. A jaké tedy bude její menu?
· Polévka ze zahrady se sýrovými taštičkami
· Jemné telecí s hříbky a máslovými noky
· Gratinovaný pórek se šunkou
· Mražená broskvovo-karamelová pěna
Karolína, domácí kuchařka je praktickým rádcem i oslavou domácího vaření, kterým provází přirozená, charismatická a praktická moderní žena. Není profesionální kuchařkou, ale vaření je její láskou a vášní. Vychází z tradice našich babiček, vstřebává nové vlivy a inspirace, sbírá nejrůznější recepty, výborně a nápaditě vaří z dostupných surovin v čase, který ji v životě zaměstnané matky tří dětí zbývá. S Karolínou lze vařit rychle, zdravě a s nápadem, přitom však kvalitně. Její praktické domácí recepty využívají v moderním kontextu tradici a kořeny české kuchyně i inspiraci evropskou gastronomií. Nabízí užitečné nápady, rady a kuchařské techniky, objevuje opomíjené nebo klasické a zapomenuté suroviny, které jsou běžně dostupné. Každá epizoda má konkrétní širší téma, které má spojitost s jednotlivými recepty. Sledujte první díl čtvrté řady pořadu Karolína, domácí kuchařka v sobotu 15. října v 17.00 na Primě.