Seriály a filmy

21. května 2015 17:59

Zuzana Schneidewind

Barevné menu podle šéfa chutná všem. Malým i velkým

S těmito jídly nasytíte a potěšíte děti i dospělé. Radujte se u svých grilů a vyzkoušejte recepty Zdeňka Pohlreicha. Jsou nenáročné na přípravu a přitom uspokojí i náročné strávníky.

Vše o pořadu Rozpal to, šéfe! II. najdete TADY

ZELENINOVÝ ŠPÍZ S FETOU

Suroviny:

toastový chlebasýr Fetacherry rajčátkasušená rajčatačerné olivy na marinádu:citronová šťávaolivový olejpestosůlpepř Postup: Nejdříve připravíme marinádu: v misce smícháme citronovou šťávu, sůl, pepř, olivový olej a pesto.

Toastový chleba nakrájíme na čtverečky, spolu s fetou ho přidáme k marinádě a promícháme.

Pak na špejli střídavě napícháme sýr Feta, chleba, rajče a sušené rajče.

Z alobalu si vytvoříme malou vaničku, pokapeme ji olivovým olejem a položíme na ni špízy.

Vložíme do rozpáleného grilu, posypeme černými olivami a necháme zapékat zhruba 4 minuty.

SENDVIČ S HOVĚZÍM MASEM A MODRÝM SÝREM

Suroviny:

hovězí masorukolababy špenátcherry rajčátkasůlpepř na těsto:400 g polohrubé mouky200 ml vlažné vody1 lžička sušeného droždí1 lžička cukrušpetka soli na dresink:hořčicebalzamikový ocetolivový olejcitronová šťávapepř Postup: V míse smícháme polohrubou mouku, droždí, cukr, špetku soli a promícháme. Zalijeme vodou, vypracujeme těsto a navrch posypeme trochou mouky. Přikryjeme utěrkou a necháme 1–1,5 hodiny kynout, než těsto zdvojnásobí svůj objem.

Vykynuté těsto rozdělíme na 4 díly a vyválíme z nich placky. Ty položíme na grilovací kámen a opečeme z obou stran.

Mezitím si připravíme francouzský dresink: v misce smícháme hořčici, balzamikový ocet, citronovou šťávu, olej a pepř a necháme chvíli odstát.

Tenké plátky masa opepříme a osolíme z obou stran a jen na pár sekund vložíme na gril.

Opečené maso sundáme na talíř, necháme chvíli odpočívat a pak nakrájíme na plátky.

V salátové míse smícháme rukolu, špenátové listy a cherry rajčátka a zalijeme dresinkem.

Hotovou placku pokapeme olivovým olejem, nandáme na ni salát, pak nakrájený sýr a maso a přiklopíme další plackou. Hotový sendvič rozčtvrtíme, navrch potřeme ještě trochou modrého sýra a dáme na chvíli zapéct na gril. Nandáme na talíř, pokapeme znovu olivovým olejem, posypeme trochou soli a podáváme.

KRŮTÍ PLACIČKY, BRAMBORY SE SMETANOU, ŽAMPIONY A OKURKOVÁ SALSA

Suroviny:

mleté krůtí masoslanina1 dcl smetanycitronová šťávajarní cibulkasůlpepř na brambory:bramboryzakysaná smetanasmetana1 stroužek česnekutymiánrozmarýnpetrželkapažitkaolivový olejsůl na okurkovou salsu:salátová okurkaolivový olejchilli papričkakoprsůlpepř Postup: Brambory i se slupkou nakrájíme na plátky, posolíme, pokapeme olivovým olejem a přidáme k nim nakrájený tymián, rozmarýn a česnek. Dáme péct na 45 minut na gril.

V míse smícháme mleté krůtí maso, sůl, pepř, nakrájenou slaninu a zalijeme smetanou.

Směs zpracujeme a dochutíme citronovou šťávou a jarní cibulkou. Vytvoříme placičky a opečeme je na grilu.

Celé žampiony osolíme, opepříme a pokapeme olivovým olejem a dáme je péct na horní část grilu.

Než se všechno na grilu upeče, připravíme si okurkovou salsu: okurku rozčtvrtíme a zbavíme ji jadýrek. Nakrájíme na drobné kostičky, přidáme chilli papričku, kopr, sůl, pepř a olivový olej a smícháme.

V další misce smícháme zakysanou smetanu, smetanu, sůl, petrželku a pažitku. Do směsi přimícháme upečené brambory a pořádně promícháme, aby se nasákly všechny chutě.

Podáváme s placičkami, žampiony a okurkovou salsou.

LÍVANCE S ČERSTVÝM OVOCEM A ZAKYSANOU SMETANOU

Suroviny:

ostružinymalinyjahodyborůvkyzakysaná smetanamoučkový cukrmásloolej na těsto:250 g mouky300 ml mléka25 g droždí20 g cukrucitronová kůrašpetka soliPostup: Těsto zpracujeme a necháme pod utěrkou asi hodinu kynout. Rozpálenou pánev potřeme olejem a necháme na ní rozpustit kousek másla. Pak pomocí naběračky přilijeme těsto a lívance pečeme z obou stran.

Hotové lívance pocukrujeme a poklademe čerstvým ovocem. Na závěr přidáme lžičku zakysané smetany.

Autor receptů: Zdeněk Pohlreich

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 15. 10. 2024

Dnešní den může být vyplněn vyřizováním spousty záležitostí na poslední chvíli. Můžete být vyzváni, abyste rozhodli spor mezi kolegy, příbuznými nebo sousedy. V závislosti na povaze hádky se vám možná podaří zprostředkovat dočasné příměří, ale nebuďte na sebe příliš přísní, pokud i přes vaši snahu nedojde k uvolnění nálady. Snažte se upřednostnit odpočinek.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.