PUSŤTE si fit recepty z nedělního Rozpal to, šéfe! ONLINE

Další grilování se Zdeňkem Pohlreichem se neslo v duchu lehkých jídel nejen pro sportovce. Níže najdete pohromadě všechny recepty ze 4. epizody Rozpal to, šéfe!, pěkně rozepsané krok za krokem i s videonávody. Dobrou chuť!

PUSŤTE SI celý díl Rozpal to, šéfe! na Prima PLAY ZDE.

ONLINE najdete také další VIDEOrecepty na jednotlivé pokrmy, které šéf griloval. JSOU TADY.

Vyzkoušejte: marinovaného mořského vlka s kaviárem a citrusy, crostini s lilkem,anovičkami a mozzarellou či lasagne s králičím ragout.

MARINOVANÁ RYBA S KAVIÁREM A CITRUSY

Suroviny:

mořský vlkkaviár z lososovitého pstruhacherry rajčatasalátpažitkabazalkaolivový olejsůlpepř

Postup:

Rybu vykuchejte a vyfiletujte. Talíř osolte, opepřete a rozložte na něj nakrájená rajčátka. Pokapejte olivovým olejem a navrch poklaďte najemno nakrájenou rybou.

Připravte si marinádu: v misce smíchejte citronovou šťávu a olivový olej. Rybu opepřete, pokapejte marinádou, posypte nasekanými bylinkami a ozdobte listy salátu a kuličkami kaviáru. Na závěr ještě talíř pokapejte zbytkem marinády a podávejte.

CROSTINI S LILKEM, ANČOVIČKAMI A MOZZARELLOU

Suroviny:

ciabattalilekrajčeančovičkymozzarella1/2 červené cibule1 stroužek česnekuoreganobazalkaolivový olejsůlpepř

Postup:

Lilek nakrájejte na plátky, osolte a nechte chvíli vypotit. Pak je otřete ubrouskem, pokapejte olivovým olejem, opepřete a vložte na gril. Na pánvi rozehřejte olivový olej a přidejte nakrájenou červenou cibuli a česnek. Chvíli orestujte, pak vložte rajčata nakrájená na kolečka a opepřete. Po chvíli přidejte nakrájené oregano.

Ančovičky zalijte trochou vody, aby nebyly tak slané, a nechte odstát. Pánev sundejte z grilu a přisypte opečený lilek nakrájený nadrobno. Slupky z rajčat vyhoďte. Přidejte čerstvou bazalku a dosolte.

Ciabattu rozkrojte podélně napůl, potřete olivovým olejem a vložte na gril. Mozzarellu nalámejte, pokapejte olivovým olejem a opepřete.

Opečený chleba sundejte z grilu, naneste směs s lilkem, pak mozzarellu a na závěr ančovičky.

LASAGNE S KRÁLIČÍM RAGOUT

Suroviny:

lasagnekráličí mleté masoparmezánrajčatový protlakhladká moukamáslomlékomrkevřapíkatý celerpetrželcibulečesnekrozmarýnolivový olejsůlpepř

Postup:

Nejdřive si připravte zeleninový základ: petržel, mrkev, řapíkatý celer, cibuli a česnek nakrájejte nadrobno. Na gril vložte pánev, rozehřejte olivový olej a vsypte zeleninovou směs. Orestujte a pak přidejte maso. Promíchejte, aby se rozpadlo na jednotlivé kousky.

Po chvíli přidejte rajčatový protlak a pokrájený rozmarýn.

V druhé pánvičce si připravte bešamel: rozpusťte máslo, vsypte mouku a zalijte mlékem. Přidejte špetku muškátového oříšku.

Lasagne namočte v horké vodě. Do pekáčku vrstvěte postupně směs s masem, namočené lasagne a bešamel. Poslední vrstva bude omáčka, kterou posypte nastrouhaným parmezánem. Vložte na gril a nechte zapéct.

SALÁT ZE SYROVÉHO FENYKLU

Suroviny:

2 kusy fenyklučervená čekankacherry rajčataolivový olejsůl

Postup:

Z fenyklu odstraňte nať a bulvu nastrouhejte na struhadle. Přendejte do mísy, přidejte rozpůlená cherry rajčata, nakrájenou červenou čekanku, fenyklovou nať, osolte, zakápněte olivovým olejem, promíchejte a podávejte.

FAUX FILET S RESTOVANÝMI ŽAMPIONY

Suroviny:

hovězí roštěnecvývarsmetanažampionycibule1 stroužek česnekucitronová šťávadijonská hořčicehrubozrnná hořčicekmínpetrželkaolivový olejpepř

Postup:

Maso očistěte a naporcujte. Opepřete z obou stran a nakrojte na několika místech. Žampiony pokapejte citronovou šťávou a olivovým olejem.

Gril potřete špekem a vložte maso. Na pánvi rozehřejte olivový olej, vsypte žampiony a pak přidejte nakrájenou cibuli, česnek a kmín.

Do mísy nakrájejte petrželku a vsypte orestované žampiony. Promíchejte. Na pánvi zalijte vypečenou šťávu z žampionů vývarem, vmíchejte dvě lžičky dijonské a hrubozrnné hořčice a zakápněte smetanou. Promíchejte.

Středně propečené maso nandejte na talíř, zalijte omáčkou a podávejte s žampiony.

Autor receptů: Zdeněk Pohlreich

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 26. 5. 2024

Berani, při prohlížení fotoalb, přestavování nábytku a vzpomínání na minulé časy můžete pocítit nostalgii. V mysli se vám vybaví emocionální události, se kterými jste se v době, kdy se staly, možná ještě plně nevyrovnali. Staré pocity, o kterých jste si mysleli, že jsou pryč, by se mohly vynořit a vehnat vám slzy do očí. Upřímně se těmto pocitům postavte čelem nyní, místo abyste je zase na další desetiletí někam nacpali.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.