Seriály a filmy

22. května 2016 19:00

Zuzana Schneidewind

PUSŤTE si fit recepty z nedělního Rozpal to, šéfe! ONLINE

Další grilování se Zdeňkem Pohlreichem se neslo v duchu lehkých jídel nejen pro sportovce. Níže najdete pohromadě všechny recepty ze 4. epizody Rozpal to, šéfe!, pěkně rozepsané krok za krokem i s videonávody. Dobrou chuť!

PUSŤTE SI celý díl Rozpal to, šéfe! na Prima PLAY ZDE.

ONLINE najdete také další VIDEOrecepty na jednotlivé pokrmy, které šéf griloval. JSOU TADY.

Vyzkoušejte: marinovaného mořského vlka s kaviárem a citrusy, crostini s lilkem,anovičkami a mozzarellou či lasagne s králičím ragout.

MARINOVANÁ RYBA S KAVIÁREM A CITRUSY

Suroviny:

mořský vlkkaviár z lososovitého pstruhacherry rajčatasalátpažitkabazalkaolivový olejsůlpepř

Postup:

Rybu vykuchejte a vyfiletujte. Talíř osolte, opepřete a rozložte na něj nakrájená rajčátka. Pokapejte olivovým olejem a navrch poklaďte najemno nakrájenou rybou.

Připravte si marinádu: v misce smíchejte citronovou šťávu a olivový olej. Rybu opepřete, pokapejte marinádou, posypte nasekanými bylinkami a ozdobte listy salátu a kuličkami kaviáru. Na závěr ještě talíř pokapejte zbytkem marinády a podávejte.

CROSTINI S LILKEM, ANČOVIČKAMI A MOZZARELLOU

Suroviny:

ciabattalilekrajčeančovičkymozzarella1/2 červené cibule1 stroužek česnekuoreganobazalkaolivový olejsůlpepř

Postup:

Lilek nakrájejte na plátky, osolte a nechte chvíli vypotit. Pak je otřete ubrouskem, pokapejte olivovým olejem, opepřete a vložte na gril. Na pánvi rozehřejte olivový olej a přidejte nakrájenou červenou cibuli a česnek. Chvíli orestujte, pak vložte rajčata nakrájená na kolečka a opepřete. Po chvíli přidejte nakrájené oregano.

Ančovičky zalijte trochou vody, aby nebyly tak slané, a nechte odstát. Pánev sundejte z grilu a přisypte opečený lilek nakrájený nadrobno. Slupky z rajčat vyhoďte. Přidejte čerstvou bazalku a dosolte.

Ciabattu rozkrojte podélně napůl, potřete olivovým olejem a vložte na gril. Mozzarellu nalámejte, pokapejte olivovým olejem a opepřete.

Opečený chleba sundejte z grilu, naneste směs s lilkem, pak mozzarellu a na závěr ančovičky.

LASAGNE S KRÁLIČÍM RAGOUT

Suroviny:

lasagnekráličí mleté masoparmezánrajčatový protlakhladká moukamáslomlékomrkevřapíkatý celerpetrželcibulečesnekrozmarýnolivový olejsůlpepř

Postup:

Nejdřive si připravte zeleninový základ: petržel, mrkev, řapíkatý celer, cibuli a česnek nakrájejte nadrobno. Na gril vložte pánev, rozehřejte olivový olej a vsypte zeleninovou směs. Orestujte a pak přidejte maso. Promíchejte, aby se rozpadlo na jednotlivé kousky.

Po chvíli přidejte rajčatový protlak a pokrájený rozmarýn.

V druhé pánvičce si připravte bešamel: rozpusťte máslo, vsypte mouku a zalijte mlékem. Přidejte špetku muškátového oříšku.

Lasagne namočte v horké vodě. Do pekáčku vrstvěte postupně směs s masem, namočené lasagne a bešamel. Poslední vrstva bude omáčka, kterou posypte nastrouhaným parmezánem. Vložte na gril a nechte zapéct.

SALÁT ZE SYROVÉHO FENYKLU

Suroviny:

2 kusy fenyklučervená čekankacherry rajčataolivový olejsůl

Postup:

Z fenyklu odstraňte nať a bulvu nastrouhejte na struhadle. Přendejte do mísy, přidejte rozpůlená cherry rajčata, nakrájenou červenou čekanku, fenyklovou nať, osolte, zakápněte olivovým olejem, promíchejte a podávejte.

FAUX FILET S RESTOVANÝMI ŽAMPIONY

Suroviny:

hovězí roštěnecvývarsmetanažampionycibule1 stroužek česnekucitronová šťávadijonská hořčicehrubozrnná hořčicekmínpetrželkaolivový olejpepř

Postup:

Maso očistěte a naporcujte. Opepřete z obou stran a nakrojte na několika místech. Žampiony pokapejte citronovou šťávou a olivovým olejem.

Gril potřete špekem a vložte maso. Na pánvi rozehřejte olivový olej, vsypte žampiony a pak přidejte nakrájenou cibuli, česnek a kmín.

Do mísy nakrájejte petrželku a vsypte orestované žampiony. Promíchejte. Na pánvi zalijte vypečenou šťávu z žampionů vývarem, vmíchejte dvě lžičky dijonské a hrubozrnné hořčice a zakápněte smetanou. Promíchejte.

Středně propečené maso nandejte na talíř, zalijte omáčkou a podávejte s žampiony.

Autor receptů: Zdeněk Pohlreich

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 11. 7. 2025

Milostný partner se vám může zdát příliš tichý, Berani. Možná se vám váš přítel už nějaký den neozval. Pokud to dovolíte, mohlo by to odstartovat vaše pochybnosti a nejistotu, což ve vás vyvolá otázku, zda vám na této osobě ještě záleží, nebo zda je navždy pryč. Snažte se zůstat objektivní. Má váš přítel právě teď nějaké starosti? To může být důvod, proč se odmlčel. Starosti vám jen zhorší náladu.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.