Seriály a filmy

5. června 2016 19:00

Zuzana Schneidewind

PUSŤTE si francouzské recepty z nedělního Rozpal to, šéfe! ONLINE

Níže najdete pohromadě všechny recepty ze 4. epizody Rozpal to, šéfe! pěkně rozepsané krok za krokem i s videonávody. Dobrou chuť!

ONLINE najdete také další VIDEOrecepty na jednotlivé pokrmy, které šéf griloval. JSOU TADY.

Zdeněk Pohlreich v uplynulém dílu Rozpal to, šéfe! přichystal lososa mi cuit s hráškem, quiche Loraine, salát friseé s drůbežími játry, vepřovou kotletu s cassoulet a broskve v želé.

LOSOS MI CUIT S HRÁŠKEM

Suroviny:

lososmáslomrkevřapíkatý celerpórekcitronová šťávakoprové výhonkycelý černý pepřmořská sůlpepř na přílohu:hráškové luskyvyloupaný hrášekpórek1 stroužek česnekumátasůlpepř

Postup:

Lososa stáhněte z kůže, očistěte a nafiletujte. Filet rozpulte, osolte a opepřete, pokapejte citronovou šťávou. Maso položte na potravinovou fólii, posypejte nakrájeným pórkem a mrkví a zabalte. Na gril vložte hrnec s vodou, přiveďte k varu a vsypte zbytek nakrájeného pórku a mrkve, řapíkatý celer, pár kuliček černého pepře a koprové výhonky. Na závěr vložte i maso zabalené do fólie a vařte zvolna asi 10 minut.

Mezitím si připravte přílohu: na rozehřáté pánvi nechte rozpustit máslo, přidejte nakrájený pórek a stroužek česneku. Pak přisypte vyloupaný hrášek, osolte, opepřete, podlijte trochou vývaru z hrnce a nechte chvíli povařit. Potom část hrášku pomačkejte vidličkou, přisypte mátu a nakrájené hráškové lusky, které jste předem spařili ve vodě, a promíchejte.

Lososa vyndejte z vody, rozbalte z fólie a vložte na rozpálený gril potřený špekem. Zeleninu, která se vařila s lososem, vsypte na pánev a orestujte s trochou másla.

Maso nandejte na talíř, posypte orestovanou zeleninou a podávejte s hráškem.

Ještě více inspirace, jak prožít kulinární léto na zahradě, najdete v novém čísle časopisu Prima FRESH!

QUICHE LORRAINE

Suroviny:

na těsto:300 g mouky150 g máslasůl 200 g slaniny6 žloutků125 g smetany1 dcl bílého vínaparmazánbílá cibulečervená cibuletymiánpažitkamuškátový oříšekpepřsůl

Postup:

Máslo smíchejte s moukou, osolte a vytvořte těsto. Vyválejte a pomocí válečku přeneste do formy. Přečnívající kraje odstraňte. Dno těsta propíchejte vidličkou, vložte pomačkaný pečicí papír a vysypte suchou rýží. Dejte péct na 180 stupňů.

Na gril vložte kastrůlek, rozpusťte v něm máslo a orestujte nakrájenou slaninu. Po chvíli přidejte nakrájenou bílou a červenou cibuli, pepř, muškátový oříšek a tymián. Podlijte bílým vínem, dosolte a promíchejte.

Upečený korpus naplňte směsí se slaninou a cibulí, vložte zpátky na gril a vlijte rozmíchaná vejce se smetanou. Navrch posypte parmazánem a nechte zapéct zhruba na 20 minut.

Koláč nakrájejte, nandejte na talíř a posypte nakrájenou pažitkou.

SALÁT FRISÉE S DRŮBEŽÍMI JÁTRY

Suroviny:

drůbeží játrasalát friséeocet z červeného vínaolej na dresink:francouzská hořčiceocet z červeného vínaolivový olejrostlinný olejsůlpepř

Postup:

Nejdříve si připravte dresink: hořčici, ocet, sůl a pepř vyšlehejte v misce, pak postupně přilijte i oba druhy oleje a promíchejte.

Drůbeží játra nechte okapat na papírovém ubrousku, osolte a opepřte. Na gril vložte pánev, rozehřejte olej a vložte jatýrka. Orestujte, pak pánev vyndejte z grilu, jatýrka otočte, podlijte octem a nechte dorestovat.

Salát frisée natrhejte, nandejte na talíř, pokapejte dresinkem a navrch nandejte orestovaná játra. Můžete podávat.

VEPŘOVÁ KOTLETA S CASSOULET

Suroviny:

bigorská vepřová kotletaklobása chorizobílé fazolestrouhankamrkevřapíkatý celeršalotka2 stroužky česnekurozmarýntymiánpažitkapetrželkaolivový olejsůlpepř

Postup:

Kotletu osolte a opepřete z obou stran. Bílé fazole nechte přes noc namočit a pak vložte do vroucí vody spolu se snítkou rozmarýnu a rozkrájeným česnekem. Vařte doměkka.

Teď si připravte zeleninový základ: celer, mrkev a šalotku nakrájejte nadrobno. Na gril vložte pánvičku, rozehřejte olivový olej a vložte nakrájenou zeleninu. Přikryjte gril a nechte restovat.

Fazole sceďte. Uvařený česnek pokrájejte nadrobno a přidejte k zeleninovému základu. Nálev vraťte zpátky do kastrůlku a nechte ještě chvíli povařit.

Zeleninu sundejte stranou a na pánvičce krátce orestujte nakrájené chorizo. Gril potřete špekem a dejte péct kotlety.

Orestované chorizo přidejte k zeleninovému základu a na pánvičce ještě nechte opražit trochu strouhanky. V míse smíchejte uvařené fazole, zeleninový základ s chorizem, nasekaný tymián, petrželku a pažitku, opraženou strouhanku, zalijte dvěma lžícemi vývaru z fazolí, promíchejte a podávejte s opečenou kotletou.

BROSKVE S VINNÝM ŽELÉ

Suroviny:

3 broskve2 dcl sladkého bílého vína2 lžíce třtinového cukru1 lžíce pomerančového cukruželatinameduňka

Postup:

Ve vařící vodě krátce spařte broskve, pak vložte do mísy s ledem a odstraňte z nich slupku.

V misce s vodou nechte rozpustit plátky želatiny.

Do hrnce nalijte víno, vložte na gril, zahřejte a přidejte třtinový a pomerančový cukr a citronovou kůru. Pak sundejte hrnec stranou a vmíchejte rozpuštěnou želatinu.

Broskve nakrájejte do misky, oslaďte, přidejte lístky meduňky, misku vložte do mísy s ledem, aby směs rychleji tuhla, a zalijte vínem s želatinou.

Dobrou chuť vám přeje Zdeněk Pohlreich, autor receptů

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 22. 11. 2024

Pochybnosti o romantickém nebo obchodním partnerství by na vás dnes mohly mít povzbuzující účinek. Jste odhodláni vyřešit všechny problémy nebo neshody, které můžete mít se svým partnerem. Pravděpodobně se vám to podaří, protože úspěch je díky odhodlání a tvrdé práci silně naznačen. Možná také získáte nového výhodného přítele.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.