Seriály a filmy

19. června 2016 18:50

Zuzana Schneidewind

Pusťte si Rozpal to, šéfe! s recepty z Floridy online

Šéfkuchař Zdeněk Pohlreich nás v závěrečném dílu třetí řady Rozpal to, šéfe! provedl Floridou. Sledujte nyní celou epizodu ONLINE hned v úvodu. Jednotlivé recepty si pak můžete přehrát níže.

Naučte se jak grilovat vepřové "CTčko", chilského okouna i to, jak si připravit floridský burger.

Rozepsané recepty z neděle:

VEPŘOVÉ „CT“

Suroviny:

vepřové masozelené jablkojavorový sirupmáslomeduňkasůl na marinádu:rajčatový protlakjavorový sirupsójová omáčka2 stroužky česnekušalotkatymiánoregano

Postup:

Maso na několika místech nakrojte, aby se nekroutilo. Osolte. Připravte si marinádu: v misce smíchejte rajčatový protlak, javorový sirup, sójovou omáčku, nasekaný česnek, šalotku, tymián a oregano. Do marinády namočte maso a nechte aspoň 2 hodiny proležet.

Gril potřete špekem a vložte maso. Zbytek marinády přelijte do pánvičky, vložte na gril a nechte převařit.

Na další pánvičce rozpusťte máslo a opečte na něm nakrájené jablko zakápnuté javorovým sirupem. Sundejte z grilu, přisypte nakrájenou meduňku a promíchejte.

Maso vyndejte z grilu, přelijte převařenou marinádou a podávejte s pečeným jablkem.

CHILSKÝ OKOUN

Suroviny:

chilský okouncherry rajčatapórekcuketarozmarýnsušená citronová kůramásloolivový olejsůlpepř na omáčku:japonská sójová omáčkaolivový olejlimetová šťávazázvor1 stroužek česneku

Postup:

Filety osolte a opepřete. Prkénko pokapejte olivovým olejem a rozetřete. Rybu položte na prkénko a také potřete olejem. Přidejte ještě pár nakrájených cherry rajčat a snítku rozmarýnu a celé prkénko vložte na gril, kde jste rozpálili dřevo namočené ve vodě. Po chvíli maso posypejte citronovou kůrou.

Mezitím si připravte omáčku: smíchejte japonskou sójovou omáčku, olivový olej, limetovou šťávu, utřený česnek a nakrájený zázvor. Přelijte do pánvičky a vložte na gril, aby se omáčka zahřála.

Na další pánvičce nechte rozpustit máslo a orestujte na něm pórek. Po chvíli zalijte zbytkem limetové šťávy, osolte a opepřete.

Na gril vložte cuketu a nechte opéct. Omáčku sundejte z grilu a potřete rybu. Pečená cherry rajčata přidejte k pórku a promíchejte. Nandejte na talíř, na něj položte rybu a cuketu, zalijte zbytkem omáčky a podávejte.

FLORIDSKÝ BURGER

Suroviny:

mleté hovězí masobulkyparmazánzakysaná smetanarajčatařapíkatý celerrukolajalapeo papričkyčervená cibulečerstvý koriandrmajonézakečupolivový olejsůlpepř

Postup:

Burger osolte a opepřete. Gril potřete špekem a vložte maso. Bulku rozkrojte, pokapejte olivovým olejem a dejte opéct na gril.

Mezitím si nakrájejte rajčata a červenou cibuli na kolečka, osolte a opepřete. Řapíkatý celer oloupejte a nakrájejte na hranolky. K celeru si připravte dip: smíchejte zakysanou smetanu, sušené jalapeo papričky a nasekaný čerstvý koriandr.

Opečenou bulkou namažte majonézou a kečupem, položte rukolu, rajčata posypaná parmazánem, pak opečený burger, který jste opět posypali parmazánem, a na závěr položte cibuli a přiklopte. Podávejte s hranolky z řapíkatého celeru a dipem.

Autor receptů: Zdeněk Pohlreich

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 26. 12. 2024

Dnes můžete pociťovat určité obavy z budoucnosti. Můžete cítit, že vám ubývají síly, zejména pokud vás tlačí termín. Potřebujete výzvy, abyste se prosadili. Nyní je čas začít se dostávat do formy. Pochybnosti jsou mimořádně kontraproduktivní. Jste zcela vybaveni pro úspěch.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.