Pusťte si Rozpal to, šéfe! s recepty z Floridy online
Šéfkuchař Zdeněk Pohlreich nás v závěrečném dílu třetí řady Rozpal to, šéfe! provedl Floridou. Sledujte nyní celou epizodu ONLINE hned v úvodu. Jednotlivé recepty si pak můžete přehrát níže.
Naučte se jak grilovat vepřové "CTčko", chilského okouna i to, jak si připravit floridský burger.
Rozepsané recepty z neděle:
VEPŘOVÉ „CT“
Suroviny:
vepřové masozelené jablkojavorový sirupmáslomeduňkasůl na marinádu:rajčatový protlakjavorový sirupsójová omáčka2 stroužky česnekušalotkatymiánoregano
Postup:
Maso na několika místech nakrojte, aby se nekroutilo. Osolte. Připravte si marinádu: v misce smíchejte rajčatový protlak, javorový sirup, sójovou omáčku, nasekaný česnek, šalotku, tymián a oregano. Do marinády namočte maso a nechte aspoň 2 hodiny proležet.
Gril potřete špekem a vložte maso. Zbytek marinády přelijte do pánvičky, vložte na gril a nechte převařit.
Na další pánvičce rozpusťte máslo a opečte na něm nakrájené jablko zakápnuté javorovým sirupem. Sundejte z grilu, přisypte nakrájenou meduňku a promíchejte.
Maso vyndejte z grilu, přelijte převařenou marinádou a podávejte s pečeným jablkem.
CHILSKÝ OKOUN
Suroviny:
chilský okouncherry rajčatapórekcuketarozmarýnsušená citronová kůramásloolivový olejsůlpepř na omáčku:japonská sójová omáčkaolivový olejlimetová šťávazázvor1 stroužek česneku
Postup:
Filety osolte a opepřete. Prkénko pokapejte olivovým olejem a rozetřete. Rybu položte na prkénko a také potřete olejem. Přidejte ještě pár nakrájených cherry rajčat a snítku rozmarýnu a celé prkénko vložte na gril, kde jste rozpálili dřevo namočené ve vodě. Po chvíli maso posypejte citronovou kůrou.
Mezitím si připravte omáčku: smíchejte japonskou sójovou omáčku, olivový olej, limetovou šťávu, utřený česnek a nakrájený zázvor. Přelijte do pánvičky a vložte na gril, aby se omáčka zahřála.
Na další pánvičce nechte rozpustit máslo a orestujte na něm pórek. Po chvíli zalijte zbytkem limetové šťávy, osolte a opepřete.
Na gril vložte cuketu a nechte opéct. Omáčku sundejte z grilu a potřete rybu. Pečená cherry rajčata přidejte k pórku a promíchejte. Nandejte na talíř, na něj položte rybu a cuketu, zalijte zbytkem omáčky a podávejte.
FLORIDSKÝ BURGER
Suroviny:
mleté hovězí masobulkyparmazánzakysaná smetanarajčatařapíkatý celerrukolajalapeo papričkyčervená cibulečerstvý koriandrmajonézakečupolivový olejsůlpepř
Postup:
Burger osolte a opepřete. Gril potřete špekem a vložte maso. Bulku rozkrojte, pokapejte olivovým olejem a dejte opéct na gril.
Mezitím si nakrájejte rajčata a červenou cibuli na kolečka, osolte a opepřete. Řapíkatý celer oloupejte a nakrájejte na hranolky. K celeru si připravte dip: smíchejte zakysanou smetanu, sušené jalapeo papričky a nasekaný čerstvý koriandr.
Opečenou bulkou namažte majonézou a kečupem, položte rukolu, rajčata posypaná parmazánem, pak opečený burger, který jste opět posypali parmazánem, a na závěr položte cibuli a přiklopte. Podávejte s hranolky z řapíkatého celeru a dipem.
Autor receptů: Zdeněk Pohlreich