Recept na vepřová žebra se salátem Coleslaw podle pořadu Rozpal to, šéfe!
Vyzkoušejte vepřová žebra, jak je na grilu připravuje Zdeněk Pohlreich. Pěkně provoněná pikantní marinádou se podle jeho receptu zhruba hodinu zároveň udí a grilují. Jako přílohu můžete podávat salát Coleslaw, připravený z červeného zelí.
To by nebyl Zdeněk Pohlreich, aby do tradičního receptu nepřidal něco nového. Měli jste už Coleslaw z červeného zelí? A jak moc se mají žebírka po grilování rozpadat? Zkuste si připravit na grilu tyto dvě dobroty z pořadu Rozpal to, šéfe!
Suroviny:
- vepřová žebra
- sůl
- pepř
- sladká chilli omáčka
- limety
- sójová omáčka
- česnek
- zázvor
- červené zelí
- mrkev
- sůl
- ocet
- cukr
- majonéza
Videorecept na vepřová žebra se salátem Coleslaw:
Postup:
Vezměte vepřová žebra a stáhněte z nich spodní blánu, aby maso lépe vstřebalo marinádu. Na tu budete potřebovat menší množství sladké chilli omáčky. Nastrouhejte do ní kůru z třech limetek, přilijte vymačkanou šťávu a sójovou omáčku. Dochuťte ještě třemi stroužky nadrobno nakrájeného česneku a zhruba centimetrem až dvěma čerstvého zázvoru. Marinádu dostatečně osolte, opepřete a rozmixujte ji tyčovým mixérem.
Žebra důkladně potřete marinádou a dejte na gril. Na 160 °C je nechte zhruba hodinu zároveň udit a grilovat. Mezitím si připravte salát Coleslaw. Červené zelí nakrájejte na nudličky, mrkev nastrouhejte nahrubo. Salát osolte, dochuťte octem, cukrem a přidejte pár lžiček majonézy. Zamíchejte a podávejte s nakrájenými žebry.
Premiérové díly pořadu Rozpal to, šéfe! sledujte v úterý ve 22:55 na Primě.