Recept na vepřová žebra se salátem Coleslaw podle pořadu Rozpal to, šéfe!
Vepřová žebra se salátem Coleslaw. Zdroj: FTV Prima
Vyzkoušejte vepřová žebra, jak je na grilu připravuje Zdeněk Pohlreich. Pěkně provoněná pikantní marinádou se podle jeho receptu zhruba hodinu zároveň udí a grilují. Jako přílohu můžete podávat salát Coleslaw, připravený z červeného zelí.
To by nebyl Zdeněk Pohlreich, aby do tradičního receptu nepřidal něco nového. Měli jste už Coleslaw z červeného zelí? A jak moc se mají žebírka po grilování rozpadat? Zkuste si připravit na grilu tyto dvě dobroty z pořadu Rozpal to, šéfe!
Suroviny:
- vepřová žebra
- sůl
- pepř
- sladká chilli omáčka
- limety
- sójová omáčka
- česnek
- zázvor
- červené zelí
- mrkev
- sůl
- ocet
- cukr
- majonéza
Videorecept na vepřová žebra se salátem Coleslaw:
Postup:
Vezměte vepřová žebra a stáhněte z nich spodní blánu, aby maso lépe vstřebalo marinádu. Na tu budete potřebovat menší množství sladké chilli omáčky. Nastrouhejte do ní kůru z třech limetek, přilijte vymačkanou šťávu a sójovou omáčku. Dochuťte ještě třemi stroužky nadrobno nakrájeného česneku a zhruba centimetrem až dvěma čerstvého zázvoru. Marinádu dostatečně osolte, opepřete a rozmixujte ji tyčovým mixérem.
Žebra důkladně potřete marinádou a dejte na gril. Na 160 °C je nechte zhruba hodinu zároveň udit a grilovat. Mezitím si připravte salát Coleslaw. Červené zelí nakrájejte na nudličky, mrkev nastrouhejte nahrubo. Salát osolte, dochuťte octem, cukrem a přidejte pár lžiček majonézy. Zamíchejte a podávejte s nakrájenými žebry.
Premiérové díly pořadu Rozpal to, šéfe! sledujte v úterý ve 22:55 na Primě.