zpět

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.
zpět

Výpočet ascendentu

Pro výpočet svého ascendentu zadejte datum a čas narození.
zpět

Horoskop pro Vás každý týden

Stačí vybrat znamení a zadat Váš email. Jednou týdně vám zašleme horoskop pro vaše znamení.
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat

Vepřová pečeně s omáčkou ze sušených švestek z grilu Zdeňka Pohlreicha

Grilovaná vepřová pečeně se švestkovou omáčkou podle Zdeňka Pohlreicha.
Autor: FTV Prima Grilovaná vepřová pečeně se švestkovou omáčkou podle Zdeňka Pohlreicha.
Zdeněk Pohlreich , Vydáno: 04.05.2021
Premiérovou řadu populárního pořadu Rozpal to, šéfe! odstartoval Zdeněk Pohlreich receptem na grilovanou vepřovou kýtu na rožni se švestkovou omáčkou. Vyzkoušejte ho také.

reklama

Vepřová kýta se švestkovou omáčkou se vám bude „chystat sama“. Což je podle Zdeňka Pohlreicha skvělá taktika: „Hosté budou nervózní, že se nic neděje, že se s nimi bavíte, a vy už vlastně budete mít hotovo.“ Kromě toho se právě v tento okamžik naučíte mistrovsky vázat roládu:

Grilujte vepřovou kýtu podle přesného videoreceptu Zdeňka Pohlreicha:

Byl dosažen limit pro přehrávání

Litujeme, ale na vašem účtu je přehráváno příliš mnoho videí zároveň. Pokud chcete pokračovat v přehrávání na tomto zařízení, prosím, ukončete přehrávání na jiných zařízeních. Více o limitech přehrávání videí na účtech s předplatným najdete na adrese https://ipri.ma/faqbr

Rozpal to, šéfe! VII (1) - Vepřová pečeně na rožni s omáčkou ze sušených švestek

Suroviny: 

  • vepřová pečeně
  • sůl
  • pepř
  • tymián

Na omáčku:

  • cibule
  • olej
  • rozinky
  • 5 sušených švestek
  • červené víno
  • tymián
  • hřebíček
Recepty z grilu Zdeňka Pohlreicha.
Autor: FTV Prima Recepty z grilu Zdeňka Pohlreicha.

Postup:

Rozpalte gril na 190 °C. Dva kusy vepřové pečeně řádně osolte a opepřete. Podle vlastní chuti přidejte bylinky, například tymián. Položte masa na sebe tak, aby tuková část byla zvenku a pevně je stáhněte kuchyňským provázkem. Napíchněte maso na vidlici a dejte na rožeň. Pod něj nalijte do misky trochu vody, kam bude stékat šťáva. Střed grilu vypněte, kraje stáhněte a nechte maso zvolna rožnit. Podle velikosti masa to bude trvat zhruba hodinu až hodinu a čtvrt. Hotové maso zabalte do alobalu a nechte ho odpočinout.

Než bude maso hotové, připravte si omáčku. Na oleji opékejte nahrubo nakrájenou cibuli. Vsypte pár rozinek a sušené švestky. Zalijte vše červeným vínem, ochuťte čerstvým tymiánem a  hřebíčkem. Hřebíčky můžete napíchat do kusu cibule a pak je snadno najednou vyndat. Nechte víno odpařit. Na závěr do omáčky vmíchejte šťávu, která zbyla z rožnění masa a provařte.

Nakrájejte maso na plátky a podávejte s omáčkou a bagetou.

reklama

Související témata: Rozpal to, šéfe! , grilovací recepty , grilovaná vepřová kýta , švestková omáčka , recepty Zdeňka Pohlreicha

reklama

Přečtěte si také

reklama