Šéf na grilu předvede královskou disciplínu v podobě přípravy steaků
Nedělní grilování pokračuje. Zdeněk Pohlreich nyné přijíždí na své motorce, aby v repríze šestidílného speciálního cyklu nejen o grilování naučil diváky vše o správném ohni a dokonalé úpravě masa hovězího, mletého, vepřového, od kosti, kuřecího a rybího. "Nejkrásnější hříchy světa" začíná steaky.
V oblíbeném pořadu Šéf na grilu nebudou chybět ani speciality a zelenina, protože na grilu se dá připravit celé menu, jak šéf ukázal v pořadu Rozpal to, šéfe!
Vaření na ohni si žádá i správný úvod či tečku v podobě marinád, omáček, zálivek a dipů, které si utřeme s bylinkami a okořeníme vlastními směsmi.
Pod vedením šéfa se steaky stanou hračkou! Nenechte si ujít užitečné informace, které oceníte za letních večerů, ani příjemné povídání se Šéfem na grilu od neděle 9. srpna od 18.00 hodin na TV Prima.
„Grilujeme rádi a grilujeme špatně,“ říká Zdeněk Pohlreich. Apeluje na to, abychom si vybrali raději jeden druh masa a pochutnali si na něm, než se přejídali vším možným bez ladu a skladu. Začne steaky, protože správně uleželý roštěnec je pro mnohé ten jediný důvod k rozdělání ohně. Laik žasne, když odborník začne mluvit o hovězím. I proto, že uleželý vysoký roštěnec z Uruguaye nebo svíčková nestojí málo peněz, chová se k nim s respektem.
Jaký druh steaku je nejvhodnější pro určitý pokrm, kdy je maso zralé a jak to poznáme, čím ho okořenit a do čeho naložit, zda solit, či nesolit, jak dlouho ho opékat, aby bylo krvavé, či středně propečené, jak poznáme, kdy je steak hotový – to všechno šéf prozradí v první grilovací lekci. Odnesete si několik receptů na ribbon steak, T-bone steak s limetou, hořčicí, worcesterem a pečenou bramborou v alobalu. Rib-eye steak okoření směs rozdrceného chilli, kávových zrnek a římský kmín, doplní ho kukuřice na medu. Jako ze sladké Francie bude biftek obalený slaninou, marinovaný v červeném víně se zeleninou a ovoněný jalovcem.
Zde malá ochutnávka, velkého kusu pořádného masa z grilu šéfa: