Kachní prsa s pečenou mrkví podle receptu Zdeňka Pohlreicha

Šéfem za pár minut (8): Minutková kachní prsa na pečené mrkvi

Kachní prsa připravená podle receptu Zdeňka Pohlreicha takzvaně na minutku, vynikají křupavou kůžičkou na povrchu. Uvnitř naopak zůstanou výtečně šťavnatá. Ve spojení s pečenou mrkví, vykouzlíte pod vedením Šéfa dokonalý chuťový zážitek už za pár minut.

Kachní prsa s pečenou mrkví

Suroviny:

Kachní prsa

  • sůl
  • pepř
  • česnek
  • tymián
  • vývar
  • mrkev
  • limeta
  • citron
  • hnědý cukr
  • čerstvý zázvor
  • olivový olej
  • máslo
  • chilli paprička
  • petržel

Postup:

Mrkev nakrájejte na menší kousky. V zapékací misce ji osolte a opepřete. Položte na mrkev pár kousků másla a posypte ji nasekanou čerstvou chilli papričkou. Do jiné misky vymačkejte šťávu z jedné limetky a jednoho citrónu. Přidejte trochu cukru a strouhaného zázvoru, zakápněte olivovým olejem a prošlehejte. Marinádou zalijte mrkev a dejteji na 15 minut péct do troubypři 185 °C.

Z kachních prsou odřízněte tvrdé blány a kůži nařežte do mřížky. Maso z oboustran osolte a opepřete a dejte péct na suchou rozpálenou pánev. Často ho během opékání otáčejte a přelévejte výpekem. Jakmile pustí maso dostatek šťávy, přidejte do pánve jeden celý rozdrcený stroužek česneku a větvičku tymiánu.

Hotové maso má vevnitř 55 °C. Vyndejte ho a nechte odpočinout. Sádlo slijte do misky a na pánev nalijte trochu vývaru, kterýsvařte se zbytky výpeku. Přilijte i šťávu, kterou mezitím pustilo maso a omáčku zjemněte kouskem másla.

Upečenou mrkev promíchejte ještě s nasekanou čerstvou petrželkou a lžící sádla, které jste slili z pánve. Na talíř nandejte mrkev, maso nakrájené na plátky, vše zalijte trochou šťávy a můžete servírovat.

Více receptů z pořadu Šéfem za pár minut najdete v archivu iPrima.cz: