Kachní prsa s pečenou mrkví podle receptu Zdeňka Pohlreicha
Šéfem za pár minut (8): Minutková kachní prsa na pečené mrkvi
Kachní prsa připravená podle receptu Zdeňka Pohlreicha takzvaně na minutku, vynikají křupavou kůžičkou na povrchu. Uvnitř naopak zůstanou výtečně šťavnatá. Ve spojení s pečenou mrkví, vykouzlíte pod vedením Šéfa dokonalý chuťový zážitek už za pár minut.
Kachní prsa s pečenou mrkví
Suroviny:
Kachní prsa
- sůl
- pepř
- česnek
- tymián
- vývar
- mrkev
- limeta
- citron
- hnědý cukr
- čerstvý zázvor
- olivový olej
- máslo
- chilli paprička
- petržel
Postup:
Mrkev nakrájejte na menší kousky. V zapékací misce ji osolte a opepřete. Položte na mrkev pár kousků másla a posypte ji nasekanou čerstvou chilli papričkou. Do jiné misky vymačkejte šťávu z jedné limetky a jednoho citrónu. Přidejte trochu cukru a strouhaného zázvoru, zakápněte olivovým olejem a prošlehejte. Marinádou zalijte mrkev a dejteji na 15 minut péct do troubypři 185 °C.
Z kachních prsou odřízněte tvrdé blány a kůži nařežte do mřížky. Maso z oboustran osolte a opepřete a dejte péct na suchou rozpálenou pánev. Často ho během opékání otáčejte a přelévejte výpekem. Jakmile pustí maso dostatek šťávy, přidejte do pánve jeden celý rozdrcený stroužek česneku a větvičku tymiánu.
Hotové maso má vevnitř 55 °C. Vyndejte ho a nechte odpočinout. Sádlo slijte do misky a na pánev nalijte trochu vývaru, kterýsvařte se zbytky výpeku. Přilijte i šťávu, kterou mezitím pustilo maso a omáčku zjemněte kouskem másla.
Upečenou mrkev promíchejte ještě s nasekanou čerstvou petrželkou a lžící sádla, které jste slili z pánve. Na talíř nandejte mrkev, maso nakrájené na plátky, vše zalijte trochou šťávy a můžete servírovat.
Více receptů z pořadu Šéfem za pár minut najdete v archivu iPrima.cz: