zpět

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.
zpět

Výpočet ascendentu

Pro výpočet svého ascendentu zadejte datum a čas narození.
zpět

Horoskop pro Vás každý týden

Stačí vybrat znamení a zadat Váš email. Jednou týdně vám zašleme horoskop pro vaše znamení.
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat

Nejlepší piškotová roláda podle Ivety Fabešové

Piškotová roláda s marmeládou a krémem diplomat
Autor: archiv FTV Prima Piškotová roláda s marmeládou a krémem diplomat
schneiz , Vydáno: 03.12.2020
Vyzkoušejte nadýchanou piškotovou roládu s marmeládou a krémem Diplomat z pořadu Šéfem za pár minut. Dá se lehce rolovat, netrhá se a je plněná lahodnou originální náplní.

reklama

Piškotová roláda s marmeládou a krémem Diplomat

Byl dosažen limit pro přehrávání

Litujeme, ale na vašem účtu je přehráváno příliš mnoho videí zároveň. Pokud chcete pokračovat v přehrávání na tomto zařízení, prosím, ukončete přehrávání na jiných zařízeních. Více o limitech přehrávání videí na účtech s předplatným najdete na adrese https://ipri.ma/faqbr

Šéfem za pár minut (6): Piškotová roláda s krémem Diplomat

Piškotové těsto

  • 100 g bílků
  • 40 g cukru krupice
  • 60 g žloutků
  • 160 g vajec
  • 125 g cukru krupice
  • 80 g hladké mouky

 

Žloutkový krém:

  • 1/3 vanilkového lusku
  • 218 g plnotučného mléka
  • 60 g žloutků
  • 45 g cukru krupice
  • 18 g kukuřičného škrobu
  • 15 g másla 

 

Krém Diplomat:

  • prášková želatina
  • 25 g višňového likéru
  • žloutkový krém
  • 175 g smetany ke šlehání (min. 33 %)
  • malinová marmeláda
  • vanilkový krém Chantilly
  • 1/2 vanilkového lusku
  • 200 g smetany ke šlehání (min. 33 %)
  • 30 g moučkového cukru
  • ovoce (maliny, jahody)
  • řeřicha

Postup:

Začněte s přípravou piškotu. Bílky s cukrem vyšlehejte do hustého sněhu. V míse smíchejte celá vejce a žloutky s cukrem a promíchejte metlou. Vaječnou směs přidejte do sněhu a na závěr přidejte hladkou mouku. Zlehka promíchejte a rozetřete těsto na plech vyložený pečiícím papírem. Pečte 6 minut na 230 °C.

Připravte si žloutkový krém. Do rendlíku vlijte mléko, přidejte celý vanilkový lusk i s vyškrabanými semínky a nechte zahřát. V míse smíchejte žloutky s cukrem a na závěr míchání přisypte škrob, případně pudink. Na žloutkovou směs nalijte horké mléko, promíchejte a vraťte do hrnce. Znovu směs přiveďte k varu a zhruba minutu za stálého míchání povařte. Přelijte krém opět do mísy a vmíchejte máslo. Horký krém přikryjte potravinářskou fólií a dejte ho do lednice vychladnout.

Pomalu vyšlehejte smetanu. Není nutné, aby byla úplně tuhá. Višňový likér smíchejte s práškovou želatinou a nechte ji chviličku nabobtnat. Rozmíchejte ji a přilijte ke smetaně. Nakonec přidejte i žloutkový krém. Promíchejte metlou a dejte krém Diplomat do lednice.

Ještě horký piškot přikryjte pečicím papírem a opatrně zarolujte. Takto ho nechte vychladnout. Pak ho rozmotejte, potřete tenkou vrstvou malinové marmelády a na ni rozetřete krém. Zarolujte roládu, uhlaďte kraj a dejte ještě na půl hodiny do lednice.

Na závěr připravte krém Chantilly. Vyšlehanou tuhou smetanu smíchejte s moučkovým cukrem a se semínky z vanilky. Zamíchejte a přendejte do cukrářského sáčku. Ozdobte vrch rolády vlnkou, dozdobte čerstvým ovocem a zelenými lístky, například klíčky z řepy. Nakrájejte a můžete podávat.

Pořad Šéfem za pár minut sledujte ve čtvrtek ve 22:50 nebo v repríze v neděli od 10:30 na Primě.

reklama

Související témata: Šéfem za pár minut , piškotová roláda , Iveta Fabešová , videorecepty , dezert

reklama

Přečtěte si také

reklama