Sekaná se salátem podle pořadu Šéfem za pár minut

Tentokrát Zdeněk Pohlreich v pořadu Šéfem za pár minut zvolil za hlavní surovinu oblíbené mleté maso. Z něho pak připravil klasiku v podobě voňavé a pěkně vypečené sekané, protože jak říká: „Smekám před všemi, kdo i dnes chtějí vařit doma. Je jednoduché koupit si polotovar, ale vyhecovat se i k tomu, že mleté maso si sám doma připravím, to je ta správná kuchařina. Od základů.“

Sekaná se salátem

Suroviny:

  • vepřové a hovězího mleté maso
  • sůl
  • pepř
  • cibule
  • olej
  • hladká mouka
  • strouhanka
  • vejce
  • majoránka

  • rajčata
  • šalotka
  • vinný ocet
  • petržel
  • bazalka
  • pažitka
  • cukr

Postup:

Mleté hovězí promněte s malým množstvím vody a smíchejte s mletým vepřovým masem. Osolte a opepřete. Cibulku a česnek nakrájejte nadrobno a chvilku restujte na oleji. Přidejte je k masu, pak přisypte trochu hladké mouky, strouhanky a tři celá vejce. Dochuťte směs majoránkou a vytvarujte z ní dvě šišky. V zapékací míse podlijte sekanou vodou a pivem a vložte jí do trouby vyhřáté na 150 °C. Pečte zhruba jednu hodinu.

Mezitím si připravte salát. Nakrájejte rajčata, osolte je a opepřete. Přidejte nahrubo nakrájenou šalotku a dochuťte octem a nakrájenými čerstvými bylinkami. Na závěr přilijte olej a podle chuti salát trochu oslaďte cukrem.

Nakrájejte sekanou, přelijte ji trochou šťávy z pečení, přidejte salát a můžete servírovat.

Pořad Šéfem za pár minut sledujte ve čtvrtek ve 22:45 nebo v neděli v 10:20 na Primě.