Francouzké recepty Zdeňka Pohlreicha

Zdeněk Pohlreich vařil v Paříži. A zde jsou recepty na delikatesy, které v nedělním extra dílu pořadu Teď vaří šéf! II. představil.

Příští týden se můžete těšit na novou řadu pořadu Rozpal to šéfe! Šéf rozpálí gril opět v neděli v 18.00 na Primě!

Pokud jste některý z dílů pořadu Teď vaří šéf! II. nestihli sledovat v televizi, můžete si ho pustit ještě na Prima PLAY

FRANCOUZSKÉ JELÍTKO S KAŠÍ A JABLKEM A KACHNÍ PARMENTIER

Suroviny:

jelítko kachní confit kachní šťáva bramborová kaše 1 jablko máslo oregano olivový olej sůl pepř

Postup:

Nejdříve si připravíme parmentier: kousek jelítka vymačkáme do mísy a přidáme nakrájený kachní confit, čerstvé oregano, osolíme, opepříme a směs spojíme. Vytvarujeme placičky a necháme orestovat na oleji.

Zbytek jelítka propícháme, aby na pánvi neprskalo, a na koncích přichytíme párátkem.

Na pánvi rozehřejeme olivový olej a jelítko z obou stran pozvolna orestujeme spolu s nakrájeným jablkem. Pak přidáme kousek másla a necháme rozpustit.

Na jeden talíř nandáme opečené jelítko a část opečených jablíček, na druhý talíř pak orestovaný kachní parmentier se zbytkem jablek a kachní šťávou.

Oboje podáváme s bramborovou kaší.

FRANCOUZSKÁ CIBULAČKA

Suroviny:

4 cibule 1 dcl šampaňského 2 dcl drůbežího vývaru máslo bageta plátkový sýr strouhaný sýr tymián pažitka olivový olej

Postup:

V kastrůlku necháme rozehřát máslo a orestujeme na něm nakrájenou cibuli. Osolíme a opepříme. Když se cibule začne přichytávat na dno hrnce, dáme ho stranou, přikryjeme pokličkou a necháme chvíli odstát. Pak vrátíme zpátky na sporák, přidáme čerstvý tymián a zalijeme šampaňským a drůbežím vývarem.

Na pánvi rozehřejeme olivový olej a opečeme nakrájené plátky bagety.

Polévku nandáme do misek, přidáme krutony, pak plátek sýra a navrch posypeme sýrem strouhaným.

Misky dáme do vyhřáté trouby a necháme zapéct dozlatova. Potom posypeme nakrájenou pažitkou a podáváme.

PALAČINKY CRÊPES SUZETTE

Suroviny:

na těsto: 250 ml polotučného mléka 140 g hladké mouky 2 vejce špetka soli máslo na smažení na pomerančovou omáčku: 2 pomeranče máslo cukr pomerančový likér

Postup:

Připravíme si těsto na palačinky a necháme ho aspoň 20 minut odstát. Mezitím uděláme pomerančovou omáčku: 2 pomeranče oloupeme a kůru nakrájíme na nudličky.

V pánvičce necháme rozpustit máslo, zasypeme cukrem a necháme ho rozpustit, až se vytvoří karamel. Zalijeme šťávou ze dvou pomerančů, přidáme nakrájenou kůru a necháme povařit.

Na závěr přidáme kapku pomerančového likéru. Palačinky usmažíme na másle a necháme je obalit v pomerančové omáčce. Pak je nandáme na talíř, zalijeme zbytkem omáčky a podáváme.

Autor receptů: Zdeněk Pohlreich

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 27. 4. 2024

Při rozhovorech s přáteli nebo kolegy o možných budoucích podnikatelských záměrech byste si mohli dělat poznámky, Berani. Vaše přirozená pečlivost by vám měla dobře posloužit. Důležité je mít přesné záznamy, o kterých budete moci později diskutovat. Jakýkoli nový projekt, který nyní zahájíte, bude pravděpodobně úspěšný, zejména pokud se jedná o psaní, mluvení nebo jinou formu zábavy. Nebojte se případného neúspěchu.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.