Francouzké recepty Zdeňka Pohlreicha
Zdeněk Pohlreich vařil v Paříži. A zde jsou recepty na delikatesy, které v nedělním extra dílu pořadu Teď vaří šéf! II. představil.
Příští týden se můžete těšit na novou řadu pořadu Rozpal to šéfe! Šéf rozpálí gril opět v neděli v 18.00 na Primě!
Pokud jste některý z dílů pořadu Teď vaří šéf! II. nestihli sledovat v televizi, můžete si ho pustit ještě na Prima PLAY
FRANCOUZSKÉ JELÍTKO S KAŠÍ A JABLKEM A KACHNÍ PARMENTIER
Na jeden talíř nandáme opečené jelítko a část opečených jablíček, na druhý talíř pak orestovaný kachní parmentier se zbytkem jablek a kachní šťávou.
jelítko kachní confit kachní šťáva bramborová kaše 1 jablko máslo oregano olivový olej sůl pepř
Postup:
Nejdříve si připravíme parmentier: kousek jelítka vymačkáme do mísy a přidáme nakrájený kachní confit, čerstvé oregano, osolíme, opepříme a směs spojíme. Vytvarujeme placičky a necháme orestovat na oleji.
Zbytek jelítka propícháme, aby na pánvi neprskalo, a na koncích přichytíme párátkem.
Na pánvi rozehřejeme olivový olej a jelítko z obou stran pozvolna orestujeme spolu s nakrájeným jablkem. Pak přidáme kousek másla a necháme rozpustit.
Na jeden talíř nandáme opečené jelítko a část opečených jablíček, na druhý talíř pak orestovaný kachní parmentier se zbytkem jablek a kachní šťávou.
Oboje podáváme s bramborovou kaší.
FRANCOUZSKÁ CIBULAČKA
Suroviny:
4 cibule 1 dcl šampaňského 2 dcl drůbežího vývaru máslo bageta plátkový sýr strouhaný sýr tymián pažitka olivový olej
Postup:
V kastrůlku necháme rozehřát máslo a orestujeme na něm nakrájenou cibuli. Osolíme a opepříme. Když se cibule začne přichytávat na dno hrnce, dáme ho stranou, přikryjeme pokličkou a necháme chvíli odstát. Pak vrátíme zpátky na sporák, přidáme čerstvý tymián a zalijeme šampaňským a drůbežím vývarem.
Na pánvi rozehřejeme olivový olej a opečeme nakrájené plátky bagety.
Polévku nandáme do misek, přidáme krutony, pak plátek sýra a navrch posypeme sýrem strouhaným.
Misky dáme do vyhřáté trouby a necháme zapéct dozlatova. Potom posypeme nakrájenou pažitkou a podáváme.
PALAČINKY CRÊPES SUZETTE
Palačinky Suzette usmažíme na másle a necháme je obalit v pomerančové omáčce. Pak je nandáme na talíř, zalijeme zbytkem omáčky a podáváme.
Suroviny:
na těsto: 250 ml polotučného mléka 140 g hladké mouky 2 vejce špetka soli máslo na smažení na pomerančovou omáčku: 2 pomeranče máslo cukr pomerančový likér
Postup:
Připravíme si těsto na palačinky a necháme ho aspoň 20 minut odstát. Mezitím uděláme pomerančovou omáčku: 2 pomeranče oloupeme a kůru nakrájíme na nudličky.
V pánvičce necháme rozpustit máslo, zasypeme cukrem a necháme ho rozpustit, až se vytvoří karamel. Zalijeme šťávou ze dvou pomerančů, přidáme nakrájenou kůru a necháme povařit.
Na závěr přidáme kapku pomerančového likéru. Palačinky usmažíme na másle a necháme je obalit v pomerančové omáčce. Pak je nandáme na talíř, zalijeme zbytkem omáčky a podáváme.
Autor receptů: Zdeněk Pohlreich