Seriály a filmy

3. května 2015 17:50

Zuzana Schneidewind

Francouzké recepty Zdeňka Pohlreicha

Zdeněk Pohlreich vařil v Paříži. A zde jsou recepty na delikatesy, které v nedělním extra dílu pořadu Teď vaří šéf! II. představil.

Příští týden se můžete těšit na novou řadu pořadu Rozpal to šéfe! Šéf rozpálí gril opět v neděli v 18.00 na Primě!

Pokud jste některý z dílů pořadu Teď vaří šéf! II. nestihli sledovat v televizi, můžete si ho pustit ještě na Prima PLAY

FRANCOUZSKÉ JELÍTKO S KAŠÍ A JABLKEM A KACHNÍ PARMENTIER

Suroviny:

jelítko kachní confit kachní šťáva bramborová kaše 1 jablko máslo oregano olivový olej sůl pepř

Postup:

Nejdříve si připravíme parmentier: kousek jelítka vymačkáme do mísy a přidáme nakrájený kachní confit, čerstvé oregano, osolíme, opepříme a směs spojíme. Vytvarujeme placičky a necháme orestovat na oleji.

Zbytek jelítka propícháme, aby na pánvi neprskalo, a na koncích přichytíme párátkem.

Na pánvi rozehřejeme olivový olej a jelítko z obou stran pozvolna orestujeme spolu s nakrájeným jablkem. Pak přidáme kousek másla a necháme rozpustit.

Na jeden talíř nandáme opečené jelítko a část opečených jablíček, na druhý talíř pak orestovaný kachní parmentier se zbytkem jablek a kachní šťávou.

Oboje podáváme s bramborovou kaší.

FRANCOUZSKÁ CIBULAČKA

Suroviny:

4 cibule 1 dcl šampaňského 2 dcl drůbežího vývaru máslo bageta plátkový sýr strouhaný sýr tymián pažitka olivový olej

Postup:

V kastrůlku necháme rozehřát máslo a orestujeme na něm nakrájenou cibuli. Osolíme a opepříme. Když se cibule začne přichytávat na dno hrnce, dáme ho stranou, přikryjeme pokličkou a necháme chvíli odstát. Pak vrátíme zpátky na sporák, přidáme čerstvý tymián a zalijeme šampaňským a drůbežím vývarem.

Na pánvi rozehřejeme olivový olej a opečeme nakrájené plátky bagety.

Polévku nandáme do misek, přidáme krutony, pak plátek sýra a navrch posypeme sýrem strouhaným.

Misky dáme do vyhřáté trouby a necháme zapéct dozlatova. Potom posypeme nakrájenou pažitkou a podáváme.

PALAČINKY CRÊPES SUZETTE

Suroviny:

na těsto: 250 ml polotučného mléka 140 g hladké mouky 2 vejce špetka soli máslo na smažení na pomerančovou omáčku: 2 pomeranče máslo cukr pomerančový likér

Postup:

Připravíme si těsto na palačinky a necháme ho aspoň 20 minut odstát. Mezitím uděláme pomerančovou omáčku: 2 pomeranče oloupeme a kůru nakrájíme na nudličky.

V pánvičce necháme rozpustit máslo, zasypeme cukrem a necháme ho rozpustit, až se vytvoří karamel. Zalijeme šťávou ze dvou pomerančů, přidáme nakrájenou kůru a necháme povařit.

Na závěr přidáme kapku pomerančového likéru. Palačinky usmažíme na másle a necháme je obalit v pomerančové omáčce. Pak je nandáme na talíř, zalijeme zbytkem omáčky a podáváme.

Autor receptů: Zdeněk Pohlreich

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 14. 3. 2025

Člen vaší domácnosti, který se zotavuje z nemoci, by mohl ocenit vaši pomoc, Berani. Může vás to překvapit, protože služba přátelům je pro vás druhou přirozeností. Buďte si jisti, že cokoli jste dělali, mělo pro tuto osobu velký význam. Uvolněte se s vědomím, že jste milováni, žádáni a oceňováni. To vás může v budoucnu podržet.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.