Celebrity

12. září 2023 05:30

redakce Prima Ženy

Poslední chvíle a slova Yvonne Přenosilové. Nevolej záchranku, prosila sousedku

Velká legenda české pop-music Yvonne Přenosilová (†76) odešla do pěveckého nebe. Kvůli jejím zdravotním problémům se o ni starala její blízká kamarádka a sousedka Hana Vejvodová. Nyní popsala, jak probíhaly poslední bolestné chvíle.

Pro redakci CNN Prima NEWS promluvila jedna z blízkých zpěvačky Yvonne Přenosilové, která s ní před lety pracovala v rádiu Svobodná Evropa. Znaly se přes čtyřicet let a posledních třicet bydlely vedle sebe. Právě paní Hana se o Yvonne starala, především v posledních týdnech, kdy u ní byla prakticky neustále.

Bolestná ztráta kamarádky

„Poslední týdny jsem se od ní už nehnula a domů si vždycky odskočila jen na chvíli. Poslední dva dny už ani nejedla, ale prosila mě, abych nevolala záchranku. V neděli v půl jedenácté jsem ji ale zavolat už musela, protože už na tom byla strašně moc špatně. Řekla jsem jí: ,Omlouvám se ti, ale zavolat ji opravdu musím.‘ To už ani nereagovala. Další den v půl druhé odpoledne mi pan doktor zavolal, že Yvonne zemřela. Doteď jsem se z toho nevzpamatovala,“ uvedla Hana Vejvodová pro CNN Prima NEWS.

Na Yvonne Přenosilovou pro CNN Prima NEWS zavzpomínal také její další bývalý kolega z rádia Svobodná Evropa, Radko Kubičko. „Skvělá ženská, která byla hrozně vtipná. Měla cynický humor i na sebe. Třeba své dítě nazývala plod. Dobře se s ní povídalo, popíjelo. V poslední době byla hodně nemocná. Měla nějaké problémy s klouby a pak měla nějaké onkologické onemocnění, které ji vyčerpalo,“ uvedl.

Tělo jí vypovědělo službu

Oblíbená zpěvačka s nezaměnitelným hlasem, kterou nejvíce proslavil hit Boty proti lásce, se potýkala se zdravotními problémy už delší dobu. Redakce Prima Ženy se pokoušela letos v létě domluvit s Přenosilovou větší rozhovor, zpěvačka se ale omluvila, že se necítí zrovna dobře, že případně dá vědět. Bohužel se už neozvala... „Snažil jsem se ji přemluvit, aby s námi jezdila na vystoupení, fanoušci by ji rádi viděli a slyšeli, ale bohužel, odmítla to,“ zavzpomínal nedávno na legendární zpěvačku její kolega Milan Drobný.

Před zhruba rokem a půl se Yvonne Přenosilová od lékařů dozvěděla, že má nález na plicích. Podle Hany Vejvodové kvůli tomu na vše tak trochu rezignovala. „Říkala jsem jí, že se musí hýbat, chodit, že nemůže pořád jen sedět v křesle. Ona i k lékaři jezdila taxi. Svalstvo ji ochablo, chřadlo a nakonec vypovědělo službu. V poslední době už si chudák nebyla schopná dojít ani na nákup. Bude mi strašně chybět. Byli jsme spolu každý den a teď najednou není. Nemůžu tomu stále uvěřit,“ povzdechla si.

Velkou ztrátou bylo také nedávné úmrtí slavné herečky Jany Šulcové:

Sdílejte článek
Štítky zpěvačka úmrtí Radko Kubičko Yvonne Přenosilová Hana Vejvodová Milan Drobný

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 8. 5. 2024

Dnes máte šťastný den, Berani. Možná dostanete nějakou nečekanou výhru, třeba šek poštou nebo vám zvýší plat či vás povýší v práci. To je přesně to, v co jste doufali, abyste si zlepšili životní styl. Nezblázněte se. Peníze investujte moudře a vyděláte ještě více. Když je utratíte najednou, za pár let toho moc nebudete mít.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.