Pracovitý syn Bartošové Artur se na dědictví nespoléhá, jde studovat psychologii

Byť by s velkou pravděpodobností v životě díky zděděnému jmění svých rodičů příliš pracovat nemusel, plní Artur Štaidl přání svého slavného otce a drží se skromnosti a pracovitosti. I proto se zřejmě rozhodl vydat na studium nelehkého vysokoškolského oboru.

Pětadvacetiletý Artur je synem veleúspěšného hudebního skladatele Ladislava Štaidla (†75) a pravděpodobně ještě známější zpěvačky Ivety Bartošové (†48). Už rok a půl musí život zvládat sám bez obou rodičů poté, co 31. ledna 2021 zemřel jeho otec. S maminkou se po jejich vážných psychických problémech musel rozloučit ještě mnohem dřív, před více než osmi lety v dubnu 2014.

Rodiče by dnes z pracovitého syna měli radost

I přes to všechno se ale mladík snaží držet životní filozofie, kterou mu stihl předat jeho otec, tedy žít pokud možno normálním, skromným životem. Místo užívání si bezstarostného, finančně zajištěného života tak Artur dle týdeníku Sedmička mimo jiné vystudoval hotelnictví na První soukromé hotelové škole v Praze a následně pokračoval na Vysoké škole hotelové.

V rámci praxe v oboru pak pracoval jako barman nebo číšník a nezapřel v sobě ani pěvecké geny po mamince Ivetě, když jako zpěvák působil v metalové kapele Behind the Mirror.

Z Artura by jednou mohl být psycholog

Svou studijní dráhu se však podle všeho rozhodl ještě neukončovat, ale naopak si ji o pěkných pár let prodloužit. V popisu jeho instagramového profilu se totiž lze dočíst, že kromě toho, že Artur zbožňuje tvrdou muziku a černé tabáky (tedy ty silnější a chuťově výraznější neboli nic pro začátečníky) do vodních dýmek, je rovněž „aspirující student psychologie“.

To znamená, že by tento obor, který lze zpravidla studovat v rámci filozofických fakult vysokých škol, rád vystudoval, ale zatím na něj nikde není přijatý. Anebo už možná je a na podzim nastoupí do prvního semestru, jen si zatím svůj profil na Instagramu neaktualizoval.

Ať tak, či tak, je úctyhodné, že má Artur chuť a ambici pustit se do takto těžkého oboru, po kterém je v dnešní době, kdy stále více lidí bojuje s projevy deprese, dle webu Náš region i dalších statistik stále větší poptávka.

Díky milionovému dědictví by pracovat zřejmě nemusel

Že je Artur velmi pracovitý člověk, lze usuzovat mimo jiné proto, že vzhledem k dědictví, které mu po sobě zanechali oba jeho zesnulí veleúspěšní rodiče, by rozhodně jako barman nebo číšník pracovat nemusel.

Jak informoval po smrti Ladislava Štaidla deník Blesk, po slavném skladateli zůstalo jeho čtyřem potomkům dědictví ve výši 47 568 112 Kč. Každý z nich měl na prvním místě nárok na čtvrtinu neboli 25 % vlastnictví práv na všechny jeho písně a další díla plus všechna díla Štaidlova bratra a rovněž textaře Jiřího (†30).

Mimo to měl Artur získat nejvyšší díl ve výši 40 % z veškeré hotovosti, která po Ladislavu Štaidlovi zůstala na jeho bankovních účtech a stejný podíl ze všech podílových listů, které vlastnil. Jinými slovy lze téměř s jistotou konstatovat, že Artur je dnes zajištěný multimilionář.

A o to úctyhodnější proto je, že se opravdu snaží „nedělat hlouposti“ a žít svůj život jako zcela normální, skromný, pracovitý mladý kluk. Tedy tak, jak by to jistojistě oba jeho rodiče, kteří na něj odněkud ze shora nepochybně dohlížejí, chtěli.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 26. 4. 2024

Je jistě jasné, že svým činům věříte, Berani. Necítíte žádný strach ani pochybnosti, když postupujete ke svým cílům a plujete po klidném moři pod jasnou oblohou. Tato nová atmosféra je pravděpodobně výsledkem vašeho obnoveného odhodlání. Za své úspěchy se rozhodně odměňte, ale s pořádnou oslavou byste měli ještě pár dní počkat.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.