Proč má mladý Adam holčičí pokoj? Při šmejdění vyjde pravda najevo

Prostřeno! XXV (52) - Tažené těsto

Sedmnáctiletý talent z Moravy – i tak by se dal nazvat úterní hostitel Adam. Ten se v soutěži amatérských kuchařů předvede se svým propracovaným menu a pekařským uměním. Podaří se mu vše tak, jak si naplánoval, nebo podlehne nervozitě? Co dalšího vyjde najevo?

U plotny se v soutěži o nejlepší menu tento týden vystřídají čtyři muži a jedna žena z Olomouckého kraje. Úterní hostitel Adam bude u stolu benjamínkem, a tak ho ostatní možná trošku podcení. Své hosty však zaujme už v úvodu úkolem týdne, kterého se zhostí na výbornou. Vůbec si to neulehčí a připraví jablečný tažený závin. Jeho spoluhráči jsou nadšení a jejich obdiv k Adamovi vzroste při následném šmejdění. Jen budou chvíli trošku zmatení.

Co se stane? Mladý kuchař ještě bydlí u rodičů, takže hosty pošle jen do svého pokoje. „Na první pohled to nevypadá jako klučičí pokoj, ale jako holčičí,“ podiví se Martin. A opravdu, růžové povlečení, květiny, dekorační polštářky, všude je naklizeno a na posteli leží sbírka několika diplomů získaných za hru na piano, které stojí hned u postele. Zaujmou také vystavené fotky, jež o hostiteli hodně napoví. „Já jsem to říkala!“ chopí se slova taktička Aneta a ukazuje na vystavené snímky. „Jako že má přítele?“ diví se někdo z pánů. „Já si myslím, že Adam je gay. Mně to teda osobně vůbec nevadí,“ uvede svoje výroky na pravou míru Aneta.

Podívejte se, jak si v pondělí soutěžící okořenil polévku více, než chtěl:

Vše je domácí, ale bude to i chutnat?

Soutěžící také zaujmou Adamovy fotky jeho cukrářských výrobků. „Na to, že je mladý, je hodně šikovný a já mu fandím,“ pokyvuje hlavou uznale nejstarší Martin. Mladičký hostitel svoje spolustolovníky nepřestává udivovat. Zariskuje a sám si doma udělá jak ciabattu na předkrm, tak těstoviny na hlavní chod. Jako dezert bude francouzský Paris-Brest, který je náročný na přípravu.

Hosté jsou přesvědčeni, že Adama v cukrařině čeká zářná budoucnost. Budou podle toho ale i bodovat, nebo zvítězí taktika? Včera soutěžící s body poměrně šetřili. Pondělní hostitel Rudolf měl sice připravené atraktivní menu, příliš se mu ale nedařilo. Spálil brambory, měl potíže při tvorbě domácích nudlí a ani dezert nebyl podle představ. Sledujte v úterý vpodvečer na televizi Prima, zda se mladému kuchaři podaří zaujmout se svým menu.