4 nejlepší filmy o útěcích všeho druhu

Na Prima Love v sobotu ve 20.15 uvidíte další povedený thriller Beznadějný útěk. Slavných filmů, jejichž tématem je útěk, existuje však několik desítek druhů. Pár jsme jich pro vás vybrali.

O čem sobotní Beznadějný útěk bude? Mladá žena se po přepadení na lodi probudila se ztrátou paměti. S pátráním po útočníkovi jí pomáhá muž, se kterým údajně byla zasnoubená. Je však tajemný cizinec jejím skutečným snoubencem?

Mladé ženě začně být okouzlující cizinec podezřelý. Nevybavuje si ani jednu vzpomínku, a dokonce zjistí, že ani její okolí něvědělo nic o tom, že by byla zasnoubená. Nakonec se dozví, že její domnělý snoubenec byl několikrát zavřený za napadení svých partnerek. Teď je čas na na první pohled Beznadějný útěk.

Vše uvidíte ve 20.15 na Prima Love tuto sobotu!

Na první pohled beznadějných útěků však existuje několik druhů. Ano, můžete utíkat před kriminálníky, můžete utíkat dokonce i před policisty. Ale většina z nás utíká sama před sebou, před povinnostmi, před stereotypem, který jsme si sami vybudovali, před láskou a kvůli nevydařeným vztahům.

1) Útěk před stereotypem – Americká krása

Lester je muž středního věku s pěknou vilkou na předměstí, náctiletou dcerou a jednou hysterickou manželkou studenou jako led. Jeho kariéra nestojí za nic, jeho manželství jakbysmet. A jeho dcera ho nenávidí. Lester to nevzdá. Změní život od základů a jeho rodina se po počátečním šoku s jeho novým životním stylem snaží neúspěšně vyrovnat. Útěk ze stereotypu klasického žití mu zachrání život. Na chvíli.

2) Útěk jako pomsta – Zmizelá

Poslední snímek režiséra FincheraZmizelá vyvolal pořádný rozruch. Mluví totiž o tom, že manipulace dokáže hýbat světem. A když se někdo rozhodne změnit vám život, změní vám ho raz dva. A vy? Vám nezbyde nic jiného, než žít zbytek života v pekle. Jedna nespokojená manželka Bena Afflecka naplánuje svoje zmizení, aby se následně mohla vrátit v plné síle.

3) Útěk po nevydařeném vztahu – Pod toskánským sluncem

Milovaná romantika Pod toskánským sluncem vypráví o čerstvě rozvedené spisovatelce, která dostane dárkem cestu do Toskánska. Intuaice zapracuje, Diane Lane se zamiluje do italské vilky a začne žít svůj italský život. Poznává magii města a jejich obyvatel. Staví, rekonstruuje, žije, dělá chyby. A to všechno v Itálii.

4) Útěk za poznáním – Jíst, meditovat, milovat

Julia Roberts je už unavená ze svých vztahů, ze své práce a ze svého života, jenž je tak silně ovlivněn prioritami západního světa. A tak se rozhodne všeho nechat a poznávat sama sebe a cizí kultury. Procestuje půlku světa a dělá přesně to, o čem mluví název filmu.

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 18. 4. 2024

Zadal vám někdo úkol a pak odešel, aniž by vám dal pokyny? Není divu, že se cítíte zmatení a frustrovaní. Pokud neexistuje žádný návod a pokud nikdo jiný neví, o co jde, nemějte výčitky svědomí a nechte to být, dokud nedostanete řádné poučení. Je rozumnější počkat, než to udělat špatně a muset to dělat znovu. Raději bezpečně, než abyste litovali.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.