Castle chytá vraha – superhrdinu. Jaké reálné supermany dnes potkáte v ulicích?

Vraha v masce superhrdiny bude hledat v úterý na Love ve 21.15 Richard Castle v další epizodě seriálu Castle na zabití. Seznamte se s několika „superhrdiny“ v ulicích světových měst!

Pochůzkář britskou metropolí

Sice ani jeden není vraždící psychopat, motivy jejich činností jsou však různé. A všichni do jednoho budí pozornost. Skuteční lidé v superhrdinských převlecích samozřejmě neskáčou z domu na dům a nepořádají šílené honičky v uličkách velkoměst, i tak ale mohou být prospěšní. Musejí si však získat pozornost. Například v Londýně se superhrdina s přezdívkou Shadow prochází městem a v případě, že zahlédne nějakou nekalost, okamžitě uvědomí oficiální strážce zákona. Ke „strážcům“ patří třeba také čtyřka Newyorčanů Spyder, Spectre, Dark Guardian a Zero. Superhrdinu patriota měli i v Argentině. Takzvaný Menganno působil v Lanús a nosil oblek podobný kostýmu Kapitána Ameriky – ovšem v barvách argentinské vlajky.

Kapitán Amerika. Foto:archiv

Maska jako aktivismus za práva zvířat

Radikální bojovníci za práva zvířat, takzvaní Fauna Fighters, od roku 2012 působí v ulicích australského Melbourne. Aktivisté využívají takzvané „Zlaté éry komiksu“ (jedná se o období od 30.–50. let 20. století s klasickými ikonickými hrdiny jako Batman, Superman, Wonder Woman či Kapitán Amerika) a provádějí takzvaný artivism, tedy mix performativního umění a aktivismu. V maskách se věnují protestům, šíření petic či propagaci vegetariánského a veganského životního stylu.

Fauna Fighters. Foto: facebook.com

V českém stylu Super Václav, který nutil uklízet psí exkrementy

Před několika lety se i v českých médiích objevil takzvaný Super Václav, který bojoval proti špatným návykům některých Pražanů – tedy kouření na zastávkách, nesbírání psích exkrementů a podobným prohřeškům. Velmi brzy však vyšlo najevo, že jde o reklamní kampaň. I přesto zůstává Super Vašek dosud jediným českým „členem“ superhrdinské party.

O co přesně tento díl v Castlovi půjde?

Castle na zabití: Beckettová a její pusa

Muž, snažící se znásilnit mladou dívku, se stává sám obětí. Neznámý s mečem mu nejdřív usekne ruku a poté ho rozsekne vejpůl. Castle a Beckettová přijíždějí na místo činu, kde se dozvídají první informace: v těle zůstala špička z meče. Další informace hledají u napadené dívky Marie, ta ale muže ve tmě neviděla. Zavražděný byl kriminálník, již jednou odsouzený násilník, má tedy mnoho nepřátel – a jak popisuje samotná jeho matka, násilná smrt se u něj dala očekávat.

Policisté najdou záznam o nedávné roztržce s Tonym Valtinim, přezdívaným řezník. Zavražděný byl jeho vyhozený zaměstnanec. Tony při výslechu hovoří o muži s mečem, který ho napadl a chtěl ho zabít za zločinné chování. Po výhružce smrtí, pokud neodejde z města, ho seknul do hýždě. Tony má i videozáznam ze skladu, kde byl napaden. Na záznamu je kdosi v převleku superhrdiny...

A jaké pohnutky měl k svému převleku vrah v úterním díle Castle na zabití? Sledujte Castla od 21.15 na Prima love!

Šárka Novotná

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 27. 4. 2024

Při rozhovorech s přáteli nebo kolegy o možných budoucích podnikatelských záměrech byste si mohli dělat poznámky, Berani. Vaše přirozená pečlivost by vám měla dobře posloužit. Důležité je mít přesné záznamy, o kterých budete moci později diskutovat. Jakýkoli nový projekt, který nyní zahájíte, bude pravděpodobně úspěšný, zejména pokud se jedná o psaní, mluvení nebo jinou formu zábavy. Nebojte se případného neúspěchu.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.