Chcete pročistit tělo a zhubnout? Máme recept z nového FRESHE!
Jsme zhruba v půli čtyřicetidenního půstu, ale málokdo něco takového dodrží na 100 %. Proto pro vás máme nenásilnou formu v podobě receptu, který vašemu tělu a siluetě přinese jen to nejlepší. Ostatní zelené recepty najdete v novém čísle časopisu Fresh, který je právě na stáncích.
V novém čísle Prima FRESH pro vás máme recepty na mladé křehké maso – vždyť telecí či jehněčí je právě teď nejsnáze k mání. Připravili jsme pro vás také úžasné „zelené“ recepty. Zelená se nejen tráva a listy stromů, ale i zahrádky a pole – hrášek, chřest, bylinky – užijte si zelenou vlnu s prvními posly jarní úrody!
Pokud chcete budovat svaly, tak Velikonoce jsou tím správným obdobím. Ptáte se proč? Protože vajíčka dokážou doplnit bílkoviny a zelená zelenina je plná antioxidantů. Proto pro vás máme recept na salát, který zasytí (právě kvůli vajíčkům) a zároveň je jako dělaný k večeři kvůli své lehkosti.
Pikantní salát z brokolice a vajec s ančovičkami
Zajímavý salát z dílny Jamie Olivera, který o něm říká: „Razantní křupavý salát plný senzačních a zdravých věcí je dobrou protiváhou ke svátečnímu přejídání.“ Zlatá slova…
4 PORCE / PŘÍPRAVA: DO 60 MINUT
500 g brokolice, ideálně druh s dlouhými křehkými stonky
4 velká vejce pokojové teploty
2 lžíce dijonské nebo hrubozrnné hořčice
1 lžíce bílého vinného octa
špetka krupicového cukru
2 velké stroužky česneku
6–8 filátek ančoviček
1 čerstvá červená chilli paprička
krutony z bílého chleba osmažené na troše olivového oleje
1. Ve velkém hrnci uveďte do varu osolenou vodu a asi 5 minut v ní vařte brokolici (u stonkové budou stačit 3 minuty). Pak ji hned přesuňte do mísy se studenou vodou, aby neztratila barvu. Vroucí vodu v hrnci ponechte na plameni.
2. Do hrnce dejte vejce a vařte je asi 6 minut, aby měla ještě trochu vláčný žloutek. Vyndejte je a dejte stranou, brokolici vyndejte ze studené vody, dejte ji okapat a do mísy dejte ochladit uvařená vejce.
3. Prošlehejte 1 lžíci oleje s hořčicí, octem, cukrem, 1 lžící studené vody a trochou soli a pepře na zálivku. Vejce oloupejte a rozkrojte je napůl.
4. Česnek oloupejte a nakrájejte ho na tenké plátky, ančovičky natrhejte na kousky a chilli papričku nadrobno nakrájejte.
5. Ve velké pánvi rozehřejte 1 lžíci oleje a na středním plameni na něm smažte plátky česneku asi 30 vteřin. Vsypte brokolici a smažte na vysokém plameni 2 minuty, až se začne trochu připékat.
6. Brokolici rozestřete na talíř, přidejte půlky vajec, krutony a ančovičky. Posypte nakrájenou chilli papričkou, zakapejte zálivkou a podávejte.
V novém čísle Prima FRESH, který je právě dnes na stáncích, najdete třeba i recept na detoxikační polévku: