Hvězdy, které nevyhasly. Kteří dětští herci si udrželi svou slávu?

Vraždu bývalé dětské hvězdy řeší Castle s Beckettovou. Hvězdičky mají ošemetný úděl – lidi je milují často kvůli roztomilosti, přechod k dospělým rolím však bývá těžký. O lákadlech slávy nemluvě. Někteří skončí „mimo záběr“, to však není případ následujících šikulů.

Další díl seriálu Castle na zabití uvidíte v úterý ve 20:15 na Prima love.

Drew Barrymore

Dětská hvězda, co to měla hodně těžké. Kouzelná holčička z kultovního Spielbergova počinu E.T. mimozemšťan totiž v rané pubertě sklouzla k alkoholu a drogám, jako teenager se dokonce pokusila o sebevraždu a život jí zachránilo až léčení. Dcerka z hollywoodské herecké dynastie se naštěstí dala dohromady a v současnosti je nejenže jako herečka stále známá a obsazovaná, ale dala se i na režii – v roce 2009 natočila dobře přijatou komedii Vyfič s Ellen Page v hlavní roli. Je také maminkou dvou dcer a zatím se zdá, že po dvou nevydařených manželstvích šťastně zakotvila se svým aktuálním manželem a otcem holčiček Olive a Frankie Willem Kopelmanem.

Drew Barrymore a její ombre. Foto: profimedia

Kirsten Dunst

Pamatujete si mladou slečnu z upírské hitovky Interview s upírem, kterou trápilo, že nikdy nedospěje a nemůže si vzít svého přítele a též rozervaného upíra v podání fešáckého Brada Pitta? „Byli jsme z její herecké vyspělosti úplně hotoví. Jako by se v tom jejím malém tělíčku schovávala zkušená, pětatřicetiletá herečka,“ prohlásil údajně o hereckém výkonu tehdy dvanáctileté Kirsten Tom Cruise. Tentýž rok se nadaná herečka objevila i v oceňovaném dramatu Malé ženy, kde si zahrála po boku Winony Ryder, Claire Danes, Susan Sarandon a další dodnes úspěšné dětské hvězdy – Christiana Balea.

Později přišly role třeba v komediích Elizabethtown, Wimbledon, Jumanji, skvělém dramatu Smrt panen a hlavně několika dílech komiksové adaptace Spidermana. Tam si zahrála lásku Petera Parkera Mary Jane a nechala se obarvit nazrzavo.

Neil Patrick Harris

A do třetice zástupce opačného pohlaví. I Neil Patrick Harris, kterého můžete vídat na Prima Cool jako nepřekonatelného Barneyho v komediálním seriálu Jak jsem potkal vaši matku, totiž zářil už v dětském věku. V roce 1988, tedy jako 14letý dokonce získal nominaci na Zlatý glóbus za roli ve filmu Clara´s Heart, cenu pak opravdu získal už o rok později za výkon v seriálu Doogie Houser M.D., který běžel 4 sezony a Harris v něm skvěle ztvárnil patnáctiletého génia.

Harris poté exceloval hlavně v divadle – včetně slavné brodwayské scény –, načež roku 2005 přišel zmíněný seriál, který dodal jeho kariéře další šťávu. Co se osobního života týče, Harris žije se svým partnerem Davidem Burtkou a starají se o dvojčata, syna a dceru, které jim v roce 2010 porodila náhradní matka.

Seriál Castle na zabití uvidíte v úterý od 20:15 na Prima love.

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 27. 7. 2024

Řiďte se svými instinkty a neuděláte chybu, Berani. Možná se budete muset vzdát kontroly a odložit logické myšlení. Nechte se unášet větrem. Prozkoumejte své pocity a to, jak je ovlivňují ostatní. Dnes bude téměř nemožné upevnit nějaké plány. Raději prozkoumejte možnosti a porovnejte se s ostatními. Nezaškatulkujte se do jednoho způsobu myšlení.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.