Seriály a filmy

25. listopadu 2013 10:00

Petra Kloidová

Multiherečka Kirsten Dunst

Blonďatá kráska se stala hrdinkou našeho kanálu Prima love. Proč? Kromě netradičního vzhledu má i netradičně velký herecký talent, který dokáže využít až na dřeň.

Kirsten Caroline Dunst se narodila ve městě Point-Pleasant ve státě New Jersey dne 30. dubna 1982 Klausovi a Inez Dunstovým. Před filmovými kamerami se poprvé objevila ve třech letech, a to v reklamě na panenky.

Jako sedmiletá dostala roli ve filmu Woodyho Allena Příběhy z New Yorku. V roce 1990 se pak stěhuje se svojí matkou a bratrem Christianem do Los Angeles. Rok 1994 pro ni znamenal velký skok v kariéře, když si zahrála upírku Claudii po boku hvězd a nejžádanějších herců té doby Toma Cruise a Brada Pitta ve filmu Interview s upírem, za kterou byla nominována na Zlatý glóbus a získala MTV Award pro skokana roku.

Kirsten Dunst v šatech Louis Vuittona. Foto: isifa.com

Kirsten však jako dětská hvězda neusnula na vavřínech a od svých třinácti hraje v jednom úspěšném filmu za druhým. Celý svět ji poznal v letním blockbusteru Spiderman, kde si zahrála Mary Jane. Ale určitě si ji všichni pamatujete jako blonďatou holčičku z Jumanji.

Její poslední velkou a úspěšnou rolí byla ta ve filmu Melancholia, kde si zahrála opravdu depresivní nevěstu vedle švédské hvězdy Aleksandra Skarzsgarda. Na Prima love jste ji mohli vidět v Oscarem ověnčeném snímku Marie Antoinetta.

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 25. 4. 2024

Berani, vyhlídky na dnešní den jsou vynikající. Současné uspořádání planet a poněkud tísnivá atmosféra posledních dnů vás inspirují ke změně prostředí a návštěvě nových míst. Proč si nenaplánovat malý výlet? Všechna znamení naznačují, že právě teď je pro takové dobrodružství ta nejlepší doba. Pokud budete otálet, budete se cítit opět zaseknutí ve staré rutině.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.