Myšlenky zločince se zaměří na nebezpečnou sektu

Co uvidíte v pondělních Myšlenkách zločince? Speciální tým FBI odletěl do města Provo v Utahu. Pod kamením zde byla nalezena zavražděná mladá učitelka. Agenti tuší, že nezůstane jen u jedné vraždy…

Sekta, která nenechá spát člověka, jenž se rozhodl odejít a žít vlastní život bez jejího vlivu. Zavražděná Gloria Carlyleová byla učitelkou na základní škole a před třemi měsíci opustila sektu utopistického stylu, jelikož chtěla žít s přítelem. Její tělo bylo nalezeno v hrobě vytvořeném z kamení. Z fotografií mrtvé je evidentní, že byla mučená. Měla na sobě i popáleninu vypadající jako značka.

Agenti se zaměří na sektu

Aaron Hotchner se uzdravil a jeho tým je požádán o pomoc s vyšetřováním vraždy ve městě Provo v Utahu. Spencer Reid si vzpomene, že sektu utopického stylu vede Herbert Sykes a že před pěti lety v ní došlo k ukamenování ženy, a agenti se na sektu zaměří. Spojení se sektou se však ukáže jako špatný směr vyšetřování a navíc je nalezena další mrtvá dívka se stejnými ranami i s popáleninou. Agentům se nedaří najít spojitost mezi zavražděnými, ale když je zabitý i muž, kterého najdou viset v parku a má na sobě stejné znaky mučení, dojde jim souvislost. Pachatel převzal roli soudce a trestá ty, kteří v jeho očích zhřešili.

Gloria chtěla žít s přítelem bez řádné svatby, druhá oběť, studentka, užívala drogy a Parker Mills byl sexuální deviant. U Millse nebyla popálenina hluboká a znak, který je dobře vidět, spojí Spencer Reid s přísným středověkým soudcem Williamem Stoughtonem, jenž byl hlavním žalobcem v procesu s čarodějnicemi ze Salemu. Agenti se shodnou, že pachatel je možná potomkem tohoto soudce… Criminal Minds IX, In the Blood, USA 2013. Režie: Michael Lange. Hrají: Joe Mantegna, Shemar Moore, Matthew Gray Gubler, A. J. Cooková, Kirsten Vangsnessová, Jeanne Tripplehornová, Thomas Gibson, James Immekus, Tom Irwin, Sarah Jane Morrisová, Jeff Griggs a další.

Myšlenky zločince uvidíte na Prima love toto pondělí ve 20.05!

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 19. 4. 2024

Berani, dnes bude ve vzduchu vládnout lehkovážná, téměř bláznivá energie. Vesmír vás vybízí, abyste se vzdali železného sevření seznamu povinností a trochu se pobavili. Představte si všechen tlak, který na sebe vyvíjíte, jako kouli na noze, kterou je třeba uvolnit. Není důvod brát se neustále tak vážně.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.