Myšlenky zločince a zvláštní agent Rossi. Co má rád, co ho zranilo?

Spolubojovníka z Vietnamu, který mu kdysi zachránil život, potká během vyšetřování dalšího případu agent David Rossi. Než zjistíte, v jaké situaci a co má dotyčný s aktuálním případem do činění, mrkněte na pár zajímavostí právě o charismatickém vyšetřovateli.

Skutečná předloha

Rossiho postava je částečně inspirována skutečným vyšetřovatelem Johnem Douglasem. Muž, který letos oslavil 70. narozeniny, kdysi začínal u FBI jako snajpr, později pracoval jako vyjednavač při osvobozování rukojmích a též vytvořil a řídil program zaměřený na profilování pachatelů.

Douglas také cestoval po Státech jako poradce lokálních policejních jednotek a s kolegou Robertem Resslerem pak v rámci studie „vyzpovídali“ řadu sériových vrahů, včetně těch neslavně slavných, jakými byli Ted Bundy, Charles Manson nebo David Berkowitz. Výsledkem (nejen) Douglasovy práce byly knihy Sexual Homicide: Patterns and Motives a Crime Classification Manual. Právě s Mansonem a Bundym se mimochodem „setká“ i seriálový Rossi.

Oženil se s prací

Stejně jako řada úspěšných seriálových hrdinů to nemá Rossi jednoduché v osobním životě. Třikrát se oženil a rozvedl, jeho jediný syn, kterého měl s první manželkou Carolyn, navíc zemřel v den svého narození. Z druhého manželství s diplomatkou Hayden má dospělou dceru Joy. Jeho největší a každopádně nejtrvalejší „láskou“ je však pravděpodobně jeho povolání.

Byl obětí šikany

S násilím se setkával odmalička. Ve škole ho šikanovali kvůli jeho italskému původu a nutili ho také šikanovat afroamerického spolužáka. Nu později by bezpochyby svým trýznitelům nakopal zadek.

Na co si potrpí

Rossi má svého vlastního obuvníka! Rád si také zahraje šachy. A co opravdu nemusí? Los Angeles!

Další díl seriálu Myšlenky zločince uvidíte v pondělí od 20.15 na Prima love.

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 19. 4. 2024

Berani, dnes bude ve vzduchu vládnout lehkovážná, téměř bláznivá energie. Vesmír vás vybízí, abyste se vzdali železného sevření seznamu povinností a trochu se pobavili. Představte si všechen tlak, který na sebe vyvíjíte, jako kouli na noze, kterou je třeba uvolnit. Není důvod brát se neustále tak vážně.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.