Páteční film ukáže odvrácenou stranu internetu: Polapena v síti

V pátek večer uvidíte na Prima love odstrašující případ seznámení po internetu. Protože i to virtuální se postupně stává čím dál tím nebezpečnější... To uvidíte ve filmu Polapena v síti ve 20.15.

Sedmnáctiletá Camije je obyčejná dívka, která touží mít někoho blízkého stejně jako její kamarádky na škole. Láska je něco, co jí chybí. A tak se jako jedna z 30 % lidské populace využívající internet chce seznámit přes internetovou seznamku. Dříve to byly seznamky, dnes už k seznámení stačí pěkná fotka na kterékoliv ze sociálních sítí. Kliknete a hotovo. Camije se jednoho dne takto seznámí s Jakem, do kterého se brzy zamiluje. Jake se v chatu projevuje chytře a mile, dokonce ji umí rozesmát. Dívka však netuší, že nejde o studenta, ale o právě propuštěného trestance…

Druhou polovičku na internetu hledá třetina Čechů

28 % všech Čechů a Češek, kteří žijí sami, hledají partnery právě přes internetové seznamky. Dalších 40 % single populace si takové rande přes internet dovede představit a neodsuzuje ho. Internetové seznamky ještě na konci devadesátých let nebyly rozšířené. Používat internet k seznámení a přiznat to, bylo jen pro silnější povahy. V roce 1997 internetových seznamek využilo pouhých 6 % uživatelů internetu. Dnes je to už 30 %.

K tomu samozřejmě nejsou počítané všechny sociální sítě, přes které je v dnešní době nejsnadnější hledat nové přátele a partnery.

Kyberšikana

Díky všem elektronickým vymoženostem, jako jsou e-maily, různé internetové profily, blogy a mobilní telefony, se z příjemných momentů strávených na internetu může stát přímo peklo. Kyberšikana je druh šikany, který využívá elektronické prostředky. Pokud se neseznámíte stejně jako hrdinka našeho sobotního příběhu přímo s člověkem, který se vydává za úplně někoho jiného (internet mu to totiž velkoryse povoluje a nabízí), může se vám stát cokoliv. Hacker na druhém konci světa se vám nabourá do e-mailu, kde skladujete intimní fotografie s partnerem. Neudělá nic jiného, než že je rozešle všem kolegům ve vaší práci a do vedení. Změní vám piny a bankovní účty. Posílá tisíce e-mailů denně, aby vám otrávil život.

Několik případů kyberšikany skončilo sebevraždou. Jak skončí příběh Camije?

To uvidíte na Prima love v pátek ve 20.15!

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 28. 3. 2024

Berani, pokud se vám v poslední době nedostává lásky, po které toužíte, možná je to proto, že jste si o ni neřekli. Pokud jste s někým zapleteni a cítíte se nenaplněni, zvažte možnost upřímného rozhovoru o svých potřebách a o tom, co od vztahu chcete, abyste byli šťastní. Pokud nyní nejste ve vztahu a chcete být, musíte se důrazněji věnovat poznávání toho, koho chcete.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.