Podívejte se na romantickou komedii Přestupný rok na Love!

Svět se zbláznil – 29. února může dívka požádat o ruku svého chlapce! Kdybyste žili v Irsku, pak byste to pochopili. Na přestupný rok, je to možné – zkrátka stará irská tradice.

Jenže aby odvážná Anna z amerického Bostonu dostihla včas svého milého, bude muset zdolat pekelné překážky osudu. Zkomplikuje se nejen cesta na evropský kontinent, ale i putování po ostrově hrdých Irů. A co víc, ve výsledku zaskočí úspěšná bytová návrhářka Anna i sebe samu. Zkrátka v životě se nedá vše bezchybně naplánovat.

Stručně nastíněný počátek příběhu vyznívá trochu jako tragédie, ale v rukou režiséra Ananda Tuckera se obsah filmu mění ve vtipně pojaté vyprávění. Tento režisér má za sebou zajímavou životní pouť. Narodil se v Thajsku. Jeho otcem byl Ind a matkou Němka, a když vychodil základní školu v rodné zemi, studoval střední v Hong Kongu.V osmnácti pak přesídlil do Londýna. Za všechny filmy, kterým se dosud věnoval, je dobré zmínit skvěle pojatý a kritikou i diváky velmi dobře přijatý dramatický snímek Hilary a Jackie.

Přestupný rok je ale komedie, a tak si producenti vybrali do hlavních rolí takové herce, kteří mají pro natáčení humorného příběhu talent.

Krásou i hereckým umem zaujme určitě hlavní postava Anny, kterou hraje Amy Adamsová. Prorazila díky Spielbergově Chyť mě, když to dokážeš jako naivní sestřička s rovnátky. Následovaly další a další příležitosti, třeba ve filmech Soukromá válka pana Wilsona, Noc v muzeu 2, Julie a Julia nebo Pochyby. V současnosti má tato talentovaná herečka zaděláno možná na další nominaci nejen na Zlatý glóbus, ale i na Oscara, a to jako Janis Joplin v životopisném snímku, který se věnuje této hudební legendě.

Nejviditelnějším partnerem Amy bude v Přestupném roku herec Matthew Goode. U nás není tak známý, ale už má za sebou pěknou řádku filmů. Do přední linie zájmu producentů se vyšvihl už snímkem Hon za svobodou, zaujal pak ale i v životopisném snímku o slavném skladateli Ve stínu Beethovena.

V Přestupném roku hraje velmi pohodového majitele jedné hospůdky, který je ochoten i v rámci svých poměrně nuzných možností mladé Američance pomoci. To, co je oba čeká, si ale určitě neuměl představit ani on.

Vás ovšem čeká v pátek na Primě od 20.15 se zmíněnými herci dobrá zábava, tak si ji nenechte ujít.

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 19. 4. 2024

Berani, dnes bude ve vzduchu vládnout lehkovážná, téměř bláznivá energie. Vesmír vás vybízí, abyste se vzdali železného sevření seznamu povinností a trochu se pobavili. Představte si všechen tlak, který na sebe vyvíjíte, jako kouli na noze, kterou je třeba uvolnit. Není důvod brát se neustále tak vážně.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.