Slavná filmová rukojmí: Ani Castla to nemine!

Perné chvilky zažije v úterním dílu populárního seriálu Castle na zabití. Spisovatel Richard Castle se totiž stane rukojmím! A na Kate Beckett je, aby ho osvobodila. Dřív, než zjistíte, jakým způsobem se jí to podaří, připomeňte si slavné snímky, které s principem „držení rukojmích“ pracují.

Další díl seriálu Castle na zabití uvidíte v úterý ve 20.15 na Prima love. Castle na zabití se tento týden dostane do úzkých. Tentokrát mu dokonce zatrne i jeho pověstný humor. Nejenže se stane rukojmím, ale ještě k tomu bude muset čekat, jestli ho Beckettová zachrání. Co to udělá s tak velkým mužským egem, jaké Castle má? Na to se můžete těšit už toto úterý. My vám však teď připomeneme, že rukojmími se stali i daleko slavnější hvězdy ve svých filmech, jen se o tom přesvědčte sami!

Ostrá jízda Bruce a Alana

Kdo by si nepamatoval jeden z nejslavnějších filmů 80. let, vydařenou Smrtonosnou past? Bruce Willis si tehdy střihl svou první roli drsného superhrdiny, který stojí proti „německému“ teroristovi Hansi Gruberovi (v podání excelentního Alana Rickmana). A musí zachránit jak co nejvíc hostů vánočního večírku v nedostavěném mrakodrapu, tak i zkazit Gruberovi a jeho kumpánům plán na krádež stovek milionů dolarů. Bruce Willis tehdy předvedl svou roli typ „drsňák, když je třeba, s dobrým srdcem.“ Měl úspěch a odstartoval svou hvězdnou kariéru.

Kontroverzní Argo

Velkou pozornost loni vzbudil snímek režiséra a herce Bena Afflecka Argo. Oscarový film totiž dělí filmové fanoušky do více táborů – Affleck po velmi dobře přijatém Gone Baby Gone a obstojném The City totiž natočil film, kteří někteří vyzdvihují a další spíš zklamal. Ben se při natáčení nechal inspirovat skutečným zadržením amerických občanů v Íránu počátkem 80. let. Popisuje akci, kdy měl záchranný plán spočívat ve fiktivním natáčení sci-fi dokumentu a osvobození rukojmích. Výtky diváků? Třeba, že se ve filmu objevuje větší než malé množství amerického patriotismu, či fakt, že se Affleck obsadil do role Tonyho Mendeze, jenž byl původně Hispánec. Samotnému Mendezovi to však prý vůbec nevadilo.

Působivá trojka

Poměrně originální fiktivní zápletku přinesl snímek Únosci. Thriller z přelomu tisíciletí pojednává o ambiciózním plánu dvou pouličních zlodějičků (Ryan Phillippe a Benicio del Toro) unést těhotnou dívku. Jenže ne tak ledajakou. Mladá žena v podání Juliette Lewis má totiž porodit dítě jednomu z největších boháčů v zemi! A ten jde dvěma floutkům tvrdě v patách. Únosci jsou poměrně ostrá záležitost – během stopáže filmu zemře celkem 18 postav. Nicméně i tak bylo z filmu – aby nedostal vyšší rating – ještě vystřiženo několik násilných scén.

A co uvidíte v Castlovi v úterý ve 20.15 na Prima love?

Castle se i se svou matkou stává rukojmím při bankovním přepadení a díky jeho upozornění jsou policisté brzy na místě. Jeden z lupičů si však telefonujícího Castlea všimne – a Beckettová se stává tou, s níž budou muži vyjednávat. Vědí, že je to detektiv a že je Castle její kolega. Proto když se policie o cokoliv pokusí, vyhrožují zabitím Castla. Nejsou to žádní amatéři a přesně vědí, co chtějí, a podle toho postupují. Castle si všimne, že sejf plný peněz je nezajímá, hledají cosi v bezpečnostních schránkách v zadní části banky. Jeden z nich má navíc od jedné schránky klíč. Nejde tedy o obyčejnou bankovní loupež...

(nov)

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 29. 3. 2024

Berani, možná budete muset vědomě upustit od některých svých plánů a nechat vše na náhodě. Prvek neočekávaného vám může docela pomoci, takže s ním pracujte, místo abyste se ho snažili držet na uzdě. Přirozený tok událostí by vás měl dovést k větší svobodě. Používejte svou představivost, místo abyste se zcela spoléhali na mentální procesy, jako je logika.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.