Přitáhněte si do života štěstí: Vyzkoušejte zákon přitažlivosti a nesuďte druhé

Ve středu 20. března slavíme Mezinárodní den štěstí. Jak jste na tom se štěstím vy? Máte pocit, že ho máte dost, nebo by se vám nějaké navíc hodilo? Zkuste si ho do života přitáhnout. Není to těžké a bude vás to bavit.

Mezinárodní den štěstí založila Organizace spojených národů, aby přiměla lidi po celém světě pochopit, jak důležité štěstí v životě je. A jak si často ani neuvědomujeme, že ho máme, dokud ho neztratíme. A co je vlastně to štěstí? Podle odborných pouček jde o stav životní spokojenosti, kdy pozitivní emoce převyšují ty negativní. Štěstí si můžete i přivolat. Tady máte pár nápadů od hypnoterapeuta Lee Walkera, jak na to.

Zákon přitažlivosti

Lee Walker na svém webu tvrdí, že štěstí si do svého života můžete jednoduše přitáhnout. Stačí k tomu použít zákon přitažlivosti. Jak to funguje? Jednoduše tak, že život vám nadělí přesně to, na co myslíte, o čem mluvíte, čemu z hloubi své duše věříte. „Jde o jednu z největších sil na světě. Je okolo vás, ovlivňuje vás a není to nic, co by se dalo vypnout nebo zapnout. Můžete si na ni stěžovat a zkoušet jí odolávat, nebo ji můžete využít ve svůj prospěch,“ říká terapeut.

„Vaše myšlenky jsou nehmotnou energií, která ovlivňuje váš fyzický svět. Už jen vzpomínka na radostný prožitek způsobí vypuštění serotoninu, což vám zvedne náladu a vy se cítíte šťastnější. Své myšlenky můžete využít k tomu, abyste k sobě přitáhli štěstí,“ radí Lee Walker.

Vyzařujte laskavost

To, že se vám vrací vždy zpět to, co vysíláte, už jste asi zjistili. A tak proč to neaplikovat i na štěstí? Je to snadné, začněte s laskavostí sami u sebe. Kdykoliv se podíváte do zrcadla, pochvalte se, usmějte se na sebe. Buďte ale milí i ke svému okolí. Naučte se znovu s lidmi mluvit, podržte někomu dveře, usmějte se na někoho jen tak, aby měl hezký den. Darujte nepotřebné věci potřebným, zajděte do útulku a vezměte na procházku opuštěného psa. Každá z těchto věcí ve vás vyvolá příjemné pocity a hlavně pocit štěstí.

Buďte vděční

Většina lidí si neustále na něco stěžuje. Najít deset věcí, které je štvou, jim jde rychle a snadno, ale když mají najít deset věcí, za které jsou ve svém životě vděční, trvá jim to věčnost. Zkuste si každý den napsat, za co jste v životě rádi a za co cítíte vděk. Zjistíte, že máte spoustu věcí, za které patří poděkovat a které rozhodně nejsou pro každého samozřejmostí.

Žijte tady a teď

Možná si právě teď říkáte, co je to za hloupost, ale možná by vás překvapilo, kolik lidí tohle neumí. Někdo má neustále tendenci vracet se do minulosti a stále dokola se trestat za chyby, které udělal. Další zase stále na něco čeká. Bude šťastný, až… Ale jen málo lidí si umí užít přítomný okamžik. Zkuste se to naučit. Vydejte se do přírody, mobil nechte doma a vychutnávejte si probouzející se stromy, tekoucí vodu i cvrlikání ptáků nad hlavou. Vytěsněte všechny myšlenky. Pokud se vám to nedaří, zkuste si osvojit některé meditační techniky. Naučte se také druhé nesoudit.

Jaký bude březen podle mariášových karet?

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 27. 4. 2024

Při rozhovorech s přáteli nebo kolegy o možných budoucích podnikatelských záměrech byste si mohli dělat poznámky, Berani. Vaše přirozená pečlivost by vám měla dobře posloužit. Důležité je mít přesné záznamy, o kterých budete moci později diskutovat. Jakýkoli nový projekt, který nyní zahájíte, bude pravděpodobně úspěšný, zejména pokud se jedná o psaní, mluvení nebo jinou formu zábavy. Nebojte se případného neúspěchu.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.