Domácí kapela, kaktus na talíři a mnohem víc dnes v Prostřeno!
Velký pes v malém bytě, kde je páníčkem mexický barman Esteban (41). Hostitel pobaví a připraví pikantní menu s kaktusem.
REPRÍZA Druhý hostitel je vystudovaný zvukař, ale živí se v baru, kde míchá dobrou margaritu. I tu dá svým hostům ochutnat, to už ale jeho zábavný večírek s originální hudební produkcí vrcholí. Esteban občas míchá i muziku, kterou má moc rád a které rozumí. Je sebevědomý a tréma ho nijak nesvazuje, i když soupeře pozve do hodně stísněného prostoru, hlavu si z toho nedělá. Do pořadu ho přihlásila přítelkyně, ale během vaření bude hostitelovi pomáhat s češtinou i přípravou večeře kamarád Patrik.
Podívejte se, jak Esteban připravuje kaktus:
Zajímavostí mexického jídelníčku je naložený kaktus se sýrem, opuncie má prý zvláštně intenzivní chuť; k předkrmu nechybějí samozřejmě ani lupínky nachos. Polévka je teplá, na druhé sousto prý až pěkně „hot“, pro někoho kromě pálivosti obsahuje i moc mléka.
Podívejte se, co si kluci myslí o českých holkách:
Hlavní „tacos carne“ jsou kukuřičné tortilly s masovou směsí, zde z hovězího. Hostitel ale myslí i na hinduistu Vikase a připraví mu vegetariánskou variantu, opět s kaktusem. Co se skrývá za sladkou tečkou „Fresas con crema“? Jsou to nám všem dobře známé jahody se smetanou, zde zakysanou, s cukrem a skořicí. Jednoduchý, ale snad na celém světě oblíbený dezert nesmí prý chybět ani na žádné oslavě v Mexiku.
Kluci hrají na struhadlo
Nejlepší je ale zábava, která hosty sblíží: pánové dostanou do rukou netradiční hudební nástroje a vytvoří s kytaristou Estebanem nadějný band... A jako specialita české kuchyně opět poslouží oblíbené chlebíčky, tentokrát obložené.
Dívejte se na Prostřeno! každý všední den od 17.05.
SLEDUJTE PROSTŘENO! ONLINE