14. března 2017 19:00
Prostřeno! Jak se asi budou hosté tvářit, až uvidí na talíři jazyk?
Co ty a jazyk? - Prostřeno!
Vinař Jiří (29) podává víno ke každému chodu, ale zapomene na normální pití, má prodlevy a zmatkuje.
Laboratorní technik Jirka si dává na svém večeru hodně záležet, náležitě se připravil a chtěl by mít vše dokonalé. Jenže… Už při vaření mu začne hořet kabel od mixéru a zariskuje s předkrmem. Ačkoliv muži u stolu považují uzený hovězí jazyk za velkou lahůdku, dámy k němu mají dost rezervovaný vztah. Vloží ho vůbec do úst? Mladý otec Jirka nabídne v břeclavském panelákovém bytě, kde žije s rodinou, ke každému jídlu, dokonce i k polévce, speciální víno, což je chvályhodné, ale třeba Iva, která nepije, to moc neocení, možná ani Laco, který je spíš na tvrdé.
Laco zažije peklo
Jiří ale kvůli tomu zapomene na normální pití a hosté žízní. Květáková polévka je sice udělaná s péčí a láskou, ale je to krém, který moc nezaujme. Skvělý je hlavní chod, což jsou telecí líčka na pivu s dýňovým pyré. Maso se jen rozsýpá, ale jídlo by mohlo být teplejší. Brownies s višněmi je hodně aromatický a sytý dezert, takže ho někteří nemohou ani dojíst, ale ještě je čeká sladký a opět pěkně matoucí úkol týdne. Kolem vína se točí i zábava a výzva, na tu se Laco už moc těší. Pozná sommeliér Jiří, jaké víno ve sklenici je odrůdové a jaké je jen krabičák? Neudělá si ostudu?
Sledujte premiérové Prostřeno! od 17.35 na Primě.