Seriály a filmy

5. května 2017 19:00

Prostřeno! Mluví se hlavně o sexu! Mirka prý souloží sedmkrát denně!

Masérka ti vyhoní kozama - Prostřeno!

Barvy Plzeňského kraje budou reprezentovat čtyři ženy a jediný muž, grafolog a gurmán Zdeněk. Úkolem týdne bude lístkové těsto ve slané i sladké podobě. Díky nejmladší hostitelce, masérce Mirce, nuda u stolu rozhodně nebude.

I když hlavním tématem chvály a kritiky zůstane jídlo, bude se také hodně mluvit o sexu. Prostořeká Mirka občas uvede svými řečmi a dvojsmysly do rozpaků i Zdenka. Je dost věcí, co Mirka nejí a určitě si to nenechá pro sebe. Ohledně svého selektovaného jídelníčku má také dost zajímavé a originální teorie. Dvacetiletá blondýnka žije s o generaci starším kulturistou a motorkářem a sexuálním hrátkám se prý oddávají až sedmkrát denně. Nebo „jen“ sedmkrát týdně? Soupeři jen kroutí hlavami a Iveta odhalí, že tato obdivuhodná frekvence má své racionální jádro. V soutěži je Mirka prý jen pro peníze, chce si zaplatit umělé oplodnění. Bude proto bodovat proklatě nízko, jak vyhrožuje? Je Mirka skutečně taková hráčka? Ale ani její soupeři se netají s tím, že se do oblíbené kulinářské soutěže přihlásili hlavně z finančních důvodů. Jak tvrdý zápas nás čeká tentokrát, když jsou peníze hlavní motivací? Kdo si na Plzeňsku nakonec odnese vysněných 60 000 korun? Bude to největší taktik, nebo nejlepší kuchař? Sledujte Prostřeno! od pondělí do pátku a dozvíte se to!

Pondělí: Mladá maminka Markéta (24) nezačne špatně a předvede se také jako slušná básnířka

Sympatická Markéta má ke gastronomii docela blízko: vystudovala hotelovku a pracovala v prodejně s čokoládovými bonbony. Dnes je s dcerou na mateřské dovolené a v pondělí je odhodlaná udělat pro své vítězství hodně, hlavně dobře uvařit a pohostit hosty, které zatím ještě nezná. Když už jsou všechny dámy po příchodu smířené s tím, že na Plzeňsku proběhne babinec, dorazí jako poslední o generaci starší Zdeněk, který se v jídle vyzná. Markéta vaří, peče, smaží, úspěch má hned její první chod, dobře ochucená paštika, pak ale přijde studená sprcha od nejmladší Mirky. Ta toho hodně nejí, hlavně většinu masa, a jater se skoro štítí. Každopádně dvacetiletá Mirka šokovala ostatní, když při jídle přiznala, že se přihlásila kvůli penězům na umělé oplodnění. Protože nemůže mít děti, iritují ji fotky hostitelčina miminka všude kolem a načančaný holčičí pokojíček jí také nedělá dobře. Hosté se vůbec hodně vyptávají, na první večer je to až nevšedně otevřené zahájení. Po bramborovém krému s hříbky následuje „vepřová pečeně Robert se šťouchanými brambory“ podle strýcova receptu a mini dortíčky. Při jejich zdobení se jako zručný cukrář předvede právě Zdeněk, kterého pečení dezertů baví. Markéta zvládne i úkol týdne, což je nějaký vylosovaný recept z lískového těsta.

Úterý: Lektor grafologie a psychologie Zdeněk (45) do svého menu hodně investoval. Vyplatí se mu to?

Zdeněk je takový renesanční muž se spoustou koníčků, a protože se víceméně sám staral o svého syna, naučil se dobře vařit a péct. A to se mu bude mezi čtyřmi ženami hodit. Přestože se hostitel charakterizuje jako cholerický sangvinik, působí vyrovnaným dojmem. Skoro všechny chody se mu povedou podle jeho představ, jen karamel trochu připálí, protože vaří hodně věcí najednou. A jsou to samé lahůdky; nebude to pro dámy ale až moc vybraných chutí? Některá jídla soupeřky ani neznají. Třeba hned předkrm foie gras na karamelových jablkách s redukcí z portského vína ještě nejedly, to platí i pro chřestovou polévku. Milovnice zeleniny Mirka jídla nepozře, ale chřest taky nejí, „protože se jí ani trochu nelíbí“. Chudák kuchař! Ani nadívanou křepelku s redukcí z červeného vína návštěva nejí každý den. Vybranou hostinu zakončí francouzský tarte tatin s vanilkovou zmrzlinou, který je nakonec přijat téměř s nadšením. Zdeněk překvapí svojí zábavou – dámy čekaly spíš rozbor vlastního písma než tetování, které si mohou samy vyzkoušet a které za pár dní zase smyjí. Mirka si nechá potetovat celkem choulostivou partii na konci zad, uvede tím hostitele do rozpaků, nebo ho naopak potěší? Zdeněk je trochu zaskočený přívalem otázek na svůj soukromý život. Mirka mluví o tantrických masážích a o sexu, ale moc toho nesní. Všichni jsou zvědaví, co zítra sama předvede, když tak zlobí…

Středa: Masérka Mirka (20) žije s partnerem starším o více než dvacet let, za své akty se nestydí a ráda mluví o sexu. Za výhru si chce zaplatit umělé oplodnění.

Nepřehlédnutelná „dvacítka“ Mirka tvrdí, že pije alkohol jen několikrát za rok, ale ve středu se docela posiluje tvrdým. Jak moc se to podepíše na jejím výkonu v kuchyni? Rozverná blondýnka u vaření místy šokuje, třeba když na přípravu slaných palačinek na předkrm použije „jetý“ olej z friťáku nebo svým příšerným dezertem v podobě sladké pudinkové rýže. Jí samotné je jasné, že za tuhle sladkou tečku ji nikdo nepochválí, přesto chce hodně vyhrát, aby si mohla zaplatit další pokus o umělé oplodnění. A přestože se tváří, že ji názor nebo výtky soupeřů nezajímají, měly by, protože bez jejich bodů se neobejde. Získá si hostitelka návštěvu veselou náladou a přípitkem hned v předsíni? V ložnici soupeři čekali minimálně zrcadlo na stropě, a až na odvážné fotky hostitelky a jejího svalovce je to překvapivě střízlivá místnost. U stolu se začne slanými palačinkovými šneky, kteří jsou shledáni dost obyčejným jídlem. Mirčin vývar překvapí velkými kusy zeleniny a hlavně játrovými knedlíčky – játra přece Mirka nejí!? Kuřecí maso bere hostitelka na milost, protože kuře není podle ní zvíře, a připraví z něj nejen polévku, ale i hlavní chod. Plněná kapsa s hodně nepovedenými šťouchanými bramborami se sýrovou omáčkou z taveňáku má v sobě spoustu párátek, zůstala ale překvapivě šťavnatá a je (po trochu připáleném úkolu týdne) nejchutnější částí menu. A protože Mirka miluje sushi, hosté se je v rámci zábavy pokusí zabalit. Výsledek je všelijaký a mnohem lépe dopadne výzva. Masáž ruky Mirka opravdu umí a potěší s ní Zdeňka.

Čtvrtek: Milovnice psů Iveta Rosálie (32) nevaří doma a své hosty nacpe skoro k prasknutí

Iveta podnikala v pohostinství, dnes ale pracuje jako administrativní pracovnice. Proč si Zdeněk přinesl holínky? Asi si myslel, že vyrazí na cvičák s jejími milovanými boxery. Jenže Iveta hosty nepozve do svého domečku, kde má havárii a chová své psy, ale do malého bytu ke své mamince. Naštěstí se tady dobře vyzná, nemá totiž jednoduché menu a jídla bude hodně. Malý byt, velké porce, jak tohle může dopadnout? I čtvrtá hostitelka by ráda vyhrála, a tak se rozhodla si to pojistit a pro hosty připraví pořádnou porci masa skrytou ve svérázném menu. Na předkrm ze syrového masa podává dva tataráky, jeden z pravé svíčkové a druhý z lososa. Už oba dobré předkrmy by prý k nasycení postačily. Jen Mirce, která přišla po včerejšku kritizovat, by mohlo kručet v žaludku, ale rybí tatarák aspoň ochutná, protože podle její svérázné teorie ani „ryba není zvíře“. A co ještě nebude pro Mirku, to je „zelná vodvářka s uzeným a smetanou“, polévka podle Ivetina rodinného receptu. Ta chutná Zdeňkovi, ale Mirce zelňačka páchne a jde se vyzvracet. Prostě se prý přejedla… Jenže hlavní chod teprve přijde: následuje „flákota ossobuca s bylinkovým štochcem, přelitá majdou z kořenové zeleniny a česnekovým dipem“ – a ten už skoro nikdo nemůže. Ještě že večeři zakončí už jen „lehký piškotový dezert“, což všichni uvítají, bohužel je v něm lógr. Ten sice chutná hostitelce, ale ani trochu hostům. Nálada je tudíž spíš na bodu mrazu a nerozptýlí ji ani zábava o psech. Vyhne se hostitelka ponižující výzvě, kterou navrhuje Mirka? Mine ji po vydatné večeři dvacet dřepů?

Pátek: Budoucí nutriční specialistka Dagmar (22) podává moderní menu, na hlavní chod bude panenka i losos

Se svou červenou kšticí je nepřehlédnutelná poslední hostitelka, studentka Dáša, která se jinak ale drží spíše stranou. Dagmar je budoucí nutriční specialistka a na jejím menu je to znát. Osobně dbá na racionální stravu a zdravý životní styl. Bude připravovat moderní lehké menu, nebo v rámci kompromisu i ona nešetří masem? Podle prvního a hlavního chodu to vypadá, že B) je správně. Ani Dagmar nebude šetřit na surovinách a připraví hned dvoje luxusní maso! Maso obsahuje už oblíbený předkrm. Budou hostům stačit mini burgery s lehkým salátkem, nebo by vystudovaná zdravotnice udělala líp, kdyby soupeřům napekla maxi burgery? Po hráškovém krému s limetkou hosty čeká „vepřová panenka plněná slaninou a modrým sýrem nebo losos sypaný černým sezamem, šťouchané brambory s jarní cibulkou a variace omáček“, jedna bude se žampiony. To vypadá jako výherní menu, každý by si mohl vybrat, Dagmar se nad svým jídelníčkem určitě dost zamyslela a v kuchyni rodinného domku si dá záležet. Se zdravou stravou souvisí i její zábava – ochutnávka exotického ovoce, po níž soupeře ještě čeká piškotová roláda s pudinkem. Jak se atmosféra u stolu promění s pátečním večerem?

A kdo ve finále nakonec vyhraje? Uznají soupeři z Plzeňského kraje svou porážku? Sledujte premiérové Prostřeno! od pondělí do pátku v 17.35 na Primě.

Sdílejte článek
Štítky Prostřeno!

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 26. 12. 2024

Dnes můžete pociťovat určité obavy z budoucnosti. Můžete cítit, že vám ubývají síly, zejména pokud vás tlačí termín. Potřebujete výzvy, abyste se prosadili. Nyní je čas začít se dostávat do formy. Pochybnosti jsou mimořádně kontraproduktivní. Jste zcela vybaveni pro úspěch.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.