5. července 2014 10:00
Martina ČerňanskáProstřeno! Příště uvidíte z Vysočiny!
REPRÍZA: A opět to budou čtyři ženy a jeden odvážný amatérský kuchař, kteří se tentokrát na Vysočině pokusí vyhrát 50 000 korun a stát se hostiteli týdne.
REPRÍZA:
Pondělí patří mladé paní z Třebíče, která zatím pouze studovala, ale je už maminkou dvouletých dvojčat. Andrea má ráda sport a většinou je pozitivně naladěná. Kdyby se svým ambiciózním a moderním menu o čtyřech chodech, kde nechybí steak, zabodovala hned na začátku a vyvařila si 50 000 korun, jistě by měla důvod k dalšímu úsměvu.
Na mateřské je i druhá kuchařka Silvie. Přerušila vysokou školu a brigádně pracovala na více místech, s partnerem už mají dvě děti. Momentálně jí na koníčky nezbývá moc času, protože nejvíce ho věnuje rodině. Když má volný čas, tak ráda posedí s přáteli, fandí hokeji nebo poslouchá Lennyho Kravitze. Vaří denně a v úterý se o 50 000 utká se svým moderním i tradičním menu, jež obsahuje rucolu, kuře speciál, ale také např. valašský frgál s hruškami.
Zkušenější kuchařkou je trojnásobná maminka a vyučená švadlena Zdenka, která dnes pracuje v masném průmyslu. Její život je jeden velký kolotoč, přesto si našla čas na kulinářskou soutěž o 50 000 korun. Co připraví uprostřed týdne ve svém domečku v Třešti před televizními kamerami? Král v listě a sněhová královna jsou zatím překvapením, kuřecí steak v červeném závoji aspoň napoví.
Čtvrtý den se vypravíme do Jihlavy za důchodkyní Martou. Je už čtyřnásobnou babičkou a poslední dva roky si prožila hodně bolesti, nemohla se dobře pohybovat. Přesto ji moc baví vaření a pečení, i když prý nemá pro koho vařit. To se ale ve středu změní a Martě by se 50 000 korun určitě moc hodilo. Pokusí se je získat pomocí jednohubek, svíčkové s knedlíkem a ananasových řezů.
Páteční finále náleží traktoristovi a dělníkovi Františkovi. Je rozvedený, žije s přítelkyní, má tři dospělé děti a vnoučata. Tátu přihlásila do pořadu mladší dcera, prý má šanci vyhrát 50 000, protože umí dobře vařit. Jak hostům u něj ve Slavíkovicích zachutná Františkovo lidové menu, jehož zlatým hřebem bude segedínský guláš a možná i škvarková pomazánka či „prošívaná deka“? To teprve uvidíme v dalším týdnu z Vysočiny!