Prostřeno!: Františka naservíruje srdce, odmítne někdo?
Víla Františka (20) má ráda poezii a vůbec je to taková duše umělecká.
Studentka Ježkovy konzervatoře žije se svým přítelem, prý jedním ze svých velkých koníčků, v teplém bytě plném barev v Libni. Třetí hostitelka se netají tím, že se do kulinářské show přihlásila spíš z legrace, bude jí ale v kuchyni do smíchu? Františce to nakonec stejně nedá, aby své vaření nepojala soutěživě a ambiciózně. A umí překvapit.
Podívejte se, jak se Františka otáčí v kuchyni:
Pod poetickým názvem se skrývá první (nezvyklé) jídlo. „Předkrm od srdce“ je skutečně ze srdce – hovězího! Zapomenutá surovina je jako z kuchařky Magdaleny Dobromily Rettigové. Františka maso, které potřebuje svůj čas, uvaří v papiňáku a podává moderně na prkénku s dresinkem a domácím pečivem. Během konzumace nasládlé francouzské cibulačky se u stolu rozjede velké pátrání po zadání úkolu týdne. Ten se ale skrývá přímo v polévce!
Podívejte se na exkluzivní video z Františčina bytu:
Zatímco hosté míří na střechu nadýchat se čerstvého vzduchu, hostitelka uvaří vlastní těstoviny a základem omáčky budou ančovičky, přesně jako to dělají v Římě. Široké nudle ale Františka chtěla opravdu hodně „al dente“ a zůstaly trochu tvrdé, kuchařku proto mrzí, že se jí pastu nepovedlo uvařit do ideální podoby. Zachrání to omáčka, kde jsou čerstvá i sušená rajčata? Ta sušená mají salse dodat na pikantnosti. Kdo z pražské party ví, jak se jedí správně těstoviny? A kdo ze sebe nechce dělat chytráka?
Podívejte se, jak jíst správně těstoviny:
Pro soupeře si hostitelka připravila zábavu blízkou svému srdci – hosté budou veršovat! Pochopí vůbec zadání komorní zábavy? A jak uprostřed týdne kolegům zachutná křehký mřížkový koláč, bohatě zdobený ovocem?
Dívejte se na Prostřeno! každý všední den od 17.50 a hlasujte!
SLEDUJTE PROSTŘENO ONLINE